БисИри и правописни историй 7

• 44 227
  • 950
  •   1
Отговори
# 795
И аз го ползвам като "тъкмо".

Ето още творби на същата потребителка  Simple Smile

За радост или не ИВу близките 5-6 дена няма да се причесля към ващте редици.Нашето семейство няма да се увеличва скоро.Теста е   за   или  .Даже в аптека ми казаха ха дано резултата е добър за вас,а аз й отговорих че мечка от гора не се бой.ЖЕната сезасмя.Е ми това е

# 796
А, и още: "всичко ми е на таман (натаман?)" = "всичко ми е наред, подредено, изрядно, изпипано, ..." (не знам дали е една дума, само съм го чувала)

# 797
И аз си мислех, че е тамън, ама гугъла вади повече резултати за таман  newsm78

Таман - наред; у ред; добре; използва се при посочване качествата на човек.
Етимология: От турски tamam, което значи добре. Необяснимо е защо последното m се е трансформирало в н в българския вариант на думата.
[/b]
hahahaТуй ще  е  дошло от някой  българки диалект ....с "н" ....Joy

# 798

За радост или не ИВу близките 5-6 дена няма да се причесля към ващте редици.Нашето семейство няма да се увеличва скоро.Теста е   за   или  .Даже в аптека ми казаха ха дано резултата е добър за вас,а аз й отговорих че мечка от гора не се бой.ЖЕната сезасмя.Е ми това е

Е, въобще не разбрах за какво става НА въпрос.Някои хора пишат така, че само те да си разбират какво са написали.

# 799
А, и още: "всичко ми е на таман (натаман?)" = "всичко ми е наред, подредено, изрядно, изпипано, ..." (не знам дали е една дума, само съм го чувала)
Ей тоз израз го знам от моя край и се употребява за дрехи - стават ми, точни са ми като размер.

# 800
TAMAM,eurodict, free, online, dictionary, download, translate, english, bulgarian, deutsch, german, italian, spanish, turkish, greek, russian, frenchs. ve zf. цял, цялостен; без загуба, точен; готов, завършен, точно, решено, хубаво, правилно, вярно.

А на taman няма нищо.

Последна редакция: пн, 12 мар 2007, 16:17 от Г-жа Смутена-Засрамена

# 801
Албански реутан на скайпа ония мъжко-женските 
newsm78 newsm78 newsm78

# 802
А, да - таман за дрехи, вярно. "Мммм, таман ми е" Wink Божеее, колко приложения на един турцизъм, дето даже не сме сигурни какво значи оригинално...
Да обсъдим и точното значение на "ДИВАН-ЧАПРАЗ"!!!

# 803
               Amidala, страшна си   bouquet. Еуалла (или както е там  Whistling).

# 804

Да обсъдим и точното значение на "ДИВАН-ЧАПРАЗ"!!!
Ей тоз лаф го знам като следното значение - някой да ти прислужва без да получава отплата или благодарност за това.

# 805
Да обсъдим и точното значение на "ДИВАН-ЧАПРАЗ"!!!..
              Ми да обсъдим първо писането, м? Сигурна ли си, че не е 'диванча прас/з'  Whistling...

# 806
Аз знам "Да стоя диван-чапраз", т.е. да сроя на крака в очакване на нещо/някого... Ама какъв мислите, че е произходът?

# 807
# 808
А диван знаете ли какво е?

Последна редакция: пн, 12 мар 2007, 16:47 от Г-жа Смутена-Засрамена

# 809
Цитат :                                 
                               Анкета:

Въпрос:      за Бронховаксона и кетотифена
          опция 1 :                        питане към доктор Нивеа
          опция 2 :                       за Бронховаксома и кетотифена

Последна редакция: пн, 12 мар 2007, 17:11 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт