Частни училища -информативно - дискусионна тема- 64

• 65 459
  • 799
  •   1
Отговори
# 615
Изчетох доста страници наведнъж и набързо да спомена (за майката от USA, а и други, които търсят училище), че мои познати са много доволни от Космос. Води се международно, говори се само на английски. Недостатъците са, че е доста ново и не се е наложило, няма достатъчно отзиви все още, както и че е до Елин Пелин.

# 616
  • София
Ако в бъдеще научиш повече за Космос ще ми е интересно да споделиш. Аз разглеждах снимки от сайта, но твърде бутиково ми дойде. Супер малко деца в клас, а за мен това е недостатък. Даже не помня, за тях ли някой каза, че учели заедно някоко класа. Малко като килийно училище.

# 617
  • София
Космос имат ли лиценз от МОН? Ако учат само на английски, не би трябвало.

# 618
  • София
МБ само до 7-и клас ли са? Всъщност те още нямат завършил 7-и клас, нали? А изобщо училището по света има ли гимназия или е само основно?

# 619
МБ само до 7-и клас ли са? Всъщност те още нямат завършил 7-и клас, нали? А изобщо училището по света има ли гимназия или е само основно?
Най-големите са 6-ти клас. В списанието Bear четох, че концепцията включва и гимназия (отново - базирана на местните регулации и допълнена с канадската програма). Но дали и кога би се открила гимназия в България е трудно да се каже.  Приемам че в следващите 6-7 години все ще се развият и нови добри опции за след 7-ми клас, дори и МБ да нямат гимназия. А ако не - ще се подхващат уроците за подготовка за НВО  и ще караме по отъпканите пътеки. Но засега ще опитаме нещо ново.

# 620
След МБ не е ли най-добре АК?

# 621
Големият ми син е в АК и сме супер доволни. Честно казано, не съм очаквала, че единият му учител ще е завършил Станфорд, другият - Кембридж, третата дама - MIT, четвърти - McGill..Това тотално надхвърли очакванията ми, а младежът е супер мотивиран. Но дали и брат му ще е толкова академично настроен, е рано да се каже. Иначе това би било и моето желание..

# 622
Космос имат ли лиценз от МОН? Ако учат само на английски, не би трябвало.
Доколкото знам скоро са изкарали лиценз до 12 клас. Ще разпитам повече. Но по техни думи: това, което е само красиви думи и бутафория в Изи Старт го виждат реализирано на практика в Космос.

# 623
  • София
Вписани са в регистъра на ЧУ от юни месец като средно училище.

# 624
Проверете си пак добре за Космос.

teg, спокойно, не си сама. Аз и сега разсъждавам по точно същия начин. Нямам пари за даване за реклама и заблуди, които да изкласят след 7-8 години и да ме принудят да имам само един избор.
Не знам как протича изпита последните години. Не го следя. Но смятам, че ако не разбере и попита, все ще има кой да и помогне. 
Упражнявайте моториката колкото може. Наблягайте на логика, социални умения и дисциплина, разбиране за правилно поведение в ситуация и ще видиш, че няма да има проблем.

# 625
Колкото и да се опитваме да се самозаблуждаваме, добро образование в България няма. Училищата се сравняват по някакви пикливи резултати от някакво пикливо НВО, което не се знае какво точно измерва, защото всички, ама абсолютно всички, които целят петте т.н. топ гимназии в София, ходят на частни уроци. Разбира се, че от СС ходят само за лекинко затвърждаване, но все пак си ходят и то стабилно.
И с всяка изминала година и всяко все по-елементарно НВО истерията става все по-голяма и ножицата между училищата все по -непреодолима. Но ако на някой си мисли, че подбраните деца и средата от амбициозни родители, автоматично решава проблемите на образованието и прави училището добро, жестоко се лъже. Защото колкото и да подбира в даден момент ще се озове в едно общество с всички останали.

# 626
  • София
Правилно! Всички в Бузема и това е. Joy

# 627
Пак прекалено радикализирано изхвърляне. Има си добро образование, но не за всеки. То си е като в Библията - мнозина са звани, но малцина са избрани. Мотивираните деца излизат след 12 клас на ниво, по нищо неотстъпващо на нивото на най-добрите в света. Останалите, кой както сварил.

# 628
  • София
Не се самозаблуждаваме, ясно ни е, просто егоистично се спасяваме кой както реши за необходимо и кой както може.
Доброто образование трябва да е еднакво достъпно за всички, а не само за ограничен кръг от деца.

# 629
Доброто образование трябва да е еднакво достъпно за всички, а не само за ограничен кръг от деца.

И това е изтъркана пожелателна фраза. Погледни библейския текст от по-горе. Децата не са равни и няма как да бъдат обучавани на равно високо ниво. Но евентуално заради кефа на електората може да се направи равно ниско ниво. Дано не стане, че имаше призиви за това.

Общи условия

Активация на акаунт