Седмокласници 2023/2024 - тема 10

• 36 721
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
Моята госпожица вчера се прибера разстроена правиха пробно НВО по български преди Великден тя беше болна и не отида. Съответно вчера са имали два часа бел и госпожата и е дала да го направи за два учебни часа, времето не и е стигнало и е бързала да отговори и предполага, че има доста грешки тъй като не и могла да се концентрира защото учителката си е предавала урока , не мога да разбера що за практика е това!

# 526
Да , и аз не харесвам тази практика- при нас ако някое дете е отсъствало на контролна или тест, веднага -в първия час , в който присъства, прави само контролното / или с другите отсъстващи/. Естествено това става докато нормалния час си върви, госпожата преподава, децата нормално си шумят, а моето дете трудно се състредоточава, когато се говори и шуми. Но и учителите разбирам донякъде, защото има деца, които системно не се явяват на контролните, без основателна причина. Като тук и родителите имат вина, защото аз лично познавам родители, които вземат медицински бележки на децата си, за да избегнат контролно, да разпитат какво се е паднало Satisfied Моето дете много се дразни на такива практики, смята , че е несправедливо и на такива деца не дава информация Satisfied

# 527
Моята по принцип много боледува и ако са правени писмено изпитване си го прави веднага като се върне на училище това го разбирам, но не разбирам как ще прави пробно НВО за два учебни часа тя  не е отсъствала само в деня в който са го правили а цяла седмица! Учителката при която ходи на уроци по български и е казала да не се притеснява колкото толкова все пак е пробно но не е честно все пак тъй като ще пише и оценки!

# 528
На срещата за разясненията за НВО за първи път си дадох сметка на колко голямо напрежение се излагат децата. Обясниха ни как има медицинско лице през цялото време и да не се притесняваме, ако има припаднали деца, щели да реагират адекватно. Astonished

# 529
Мекси, учителите си познават децата и правят компромиси. Като учителката знае, че дъщеря ти е имала основателна причина да отсъства - ще я уважи, но и НВО-то трябва да мине , за да може да върне резултати и да продължи с други изпитвания.
При нас пък постоянно има отсъстващи деца, които ходят по състезания. Отсъстват с месеци...И да, когато се появят правят всички контролни. Щом като приоритет им е спорта, не може да се сърдят за оценките си по БЕЛ.

# 530
Мексито, а какви са вашите очаквания относно това как да протече това изпитване в този случай?

# 531
Аз писах на НПМГ на имейла и ми отговориха почти веднага, че е записан. И аз се притеснявам, като не получа потвърждение. При нас има и друг проблем - често пиша бащиното име на баща му (другите са еднакви), отделно бъркам и двете деца Laughing
Ние сме в квартално ОУ и определено според мен нивото е ниско и оценките са завишени. Мен това ми беше един от основните проблеми и това беше причината да го пускам от рано на пробни. Върнали са му днес първата част от класното по БЕЛ (правили са го на 30ти). Лесно ми се видя - 13 задачи основно за редактиране, намиране на грешки, обособени части. Нито една грешка не е направил моят.  Ще имат и "второ" класно, но не съм питала върху какво.
Пуснаха ни дати за последните пробни към Междучасие - естетствено и двете дати ще трябва да сменя. Едната е по време на последното му занятие по Физика, а другата на 2ри юни, а тогава мислех да му дам почивка, а и е след съзтезанието в НПМГ и може да е разочарован Laughing. От Ния още нямам резултати от пробния по БЕЛ.

# 532
Мексито, а какви са вашите очаквания относно това как да протече това изпитване в този случай?
Според мен като не е била на училище не би трябвало да я прави все пак не е контролно или класно. На колежката ми детето беше болна и на двете пробни по математика и не ги е правила! Съгласна съм Супичка, че всеки учител си познава децата но за мен това не е реално представяне въпреки, че е само пробно! Тя в събота и неделя е на пробни матури в школото където ходи!

# 533
Ами ако има изискване всички деца да го минат, май няма как да го пропусне. За оценката - сигурни ли сте, че я пишат? При нас не съм разбрала да приравняват точките в оценки и да ги отразяват като текущи.
Малко офф - за подаване за лична карта на детето нали може само единия родител? Освен Акт за раждане -друго необходимо ли е?

# 534
  • София
Само единият родител е необходим и акт за раждане.

# 535
Благодаря!

# 536
Редовно имам такива ученици, но по принцип не давам да правят допълнително, точно, че не мога да им осигурят нормални условия, вече знаят от другите какво съм дала, а и аз по-трудно мога да си провеждам часа и да следя и тях. Евентуално може да правят извън часовете, например на консултация

# 537
Редовно имам такива ученици, но по принцип не давам да правят допълнително, точно, че не мога да им осигурят нормални условия, вече знаят от другите какво съм дала, а и аз по-трудно мога да си провеждам часа и да следя и тях. Евентуално може да правят извън часовете, например на консултация
Това щях да пиша, в училището на детето на моя позната правят точно така . Тъй като обикновено една учителка преподава на няколко 7 класа да речем, отсъстващите правят тестовете и контролните в часовете за консултация , като събират децата от всички класове , на които преподават

# 538
Ами ако има изискване всички деца да го минат, май няма как да го пропусне. За оценката - сигурни ли сте, че я пишат? При нас не съм разбрала да приравняват точките в оценки и да ги отразяват като текущи.
Малко офф - за подаване за лична карта на детето нали може само единия родител? Освен Акт за раждане -друго необходимо ли е?
Сигурна съм, нейните съученици имат като им е казала, работите са ви напълно еднакви значи сте преписвали и всички са с ниски оценки
 За личната тя ходи само  с баща й акт за раждане не са искали, той го беше взел но са му казали ние виждаме тя има международен паспорт и не ни трябва. Както и да е независимо как се е представила на реалното НВО ще се видят възможностите на всички. Не помня дали сме го коментирали ,  по математика и български са им казали че ще ги оформят след като излязлат резултатите от НВО и според резултатите ще пишат годишните оценки.

# 539
Не знам тази година дали ще е възможно да ги оформят след оценките по НВО, те няма да са излезли още
За оценките от пробните - учителката по математика предварително каза, че няма да ги пише, по БЕЛ написаха оценките само на децата, които пожелаха да им ги пишат/ тоест високите оценки/, въпреки че първоначално  беше казала, че ще пише на всички

Общи условия

Активация на акаунт