Седмокласници 2023/2024 - тема 10

• 36 729
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
Ами ако има изискване всички деца да го минат, май няма как да го пропусне. За оценката - сигурни ли сте, че я пишат? При нас не съм разбрала да приравняват точките в оценки и да ги отразяват като текущи.
Малко офф - за подаване за лична карта на детето нали може само единия родител? Освен Акт за раждане -друго необходимо ли е?
Сигурна съм, нейните съученици имат като им е казала, работите са ви напълно еднакви значи сте преписвали и всички са с ниски оценки
 За личната тя ходи само  с баща й акт за раждане не са искали, той го беше взел но са му казали ние виждаме тя има международен паспорт и не ни трябва. Както и да е независимо как се е представила на реалното НВО ще се видят възможностите на всички. Не помня дали сме го коментирали ,  по математика и български са им казали че ще ги оформят след като излязлат резултатите от НВО и според резултатите ще пишат годишните оценки.
Няма как да ги оформят след излизането на резултатите от НВО. Тази година резултатите ще излязат в началото на юли месец, а оформянето трябва да приключи последната седмица на юни. Макар че и предишни години по закон не можеха да използват НВО за оформяне.

# 541
28.06 е последният учебен ден (петък) за 7 клас и това означава, че на 26.06 най-късно трябва да са оформени в електронния дневник по всички предмети. Не ми се вижда реално за седмица да излязат на всички по БЕЛ, по математика е по-бърза проверката. На пробните, на които ходи моето дете за 4-5 работни дни излизат по математика, но по БЕЛ ги проверяват 2 седмици поне. Ориентировъчно ходят по около 350 деца.

# 542
Някъде бях видяла ,че крайният срок за излизане на резултатите е 02.07.2024 г. И да излязат малко по - рано, едва ли ще излязат преди 26.06, че да ги ползват за оформянето.

# 543
Някъде бях видяла ,че крайният срок за излизане на резултатите е 02.07.2024 г. И да излязат малко по - рано, едва ли ще излязат преди 26.06, че да ги ползват за оформянето.
Няма да излязат по-рано. Миналата година излязоха в 11 часа на последният ден.
Тази година набора не е по-малък.

# 544
  • София
Няма как да чакат НВО резултати за да оформят по тях, тази година няма да стане и да иска някой учител да тупка топка. Слава на Бога поне това ни се размина...

Последна редакция: чт, 09 май 2024, 14:51 от Cabo San Lucas 40

# 545
Нашите правиха пробни в училище и учителката по математика им е казала, че които са с над 90 точки ще получат 6...по бел няма да се пишат оценки при никакви обстоятелства

# 546
  • София
За класното по БЕЛ учителката онзи ден им казала, че ще им даде първи модул на някоя стара матура. Моята реши 2020, 2021 и 2022. Падна се 2023. Плаче ми се. Бяхме сигурни, че няма да даде последната, освен това я бяхме решавали, но със сигурност не помни нищо. Знам, че знанията са важни, но и едни 11 точки повече много ще й помогнат. Тезата е била различна, а и не съм сигурна дали не е имало някакви промени в другите въпроси.

# 547
Дадени са дати за редене на желанията 8-10.07 Тоест от 8ми ще може да се логнем в системата? А на 10ти до кога ще може да редим някой знае ли?

# 548
Дадени са дати за редене на желанията 8-10.07 Тоест от 8ми ще може да се логнем в системата? А на 10ти до кога ще може да редим някой знае ли?
               24.00 ч

# 549
До края на работния ден би трябвало да е - т.е до 18:00 часа. Обаче в една от старите теми четох, че май системата отваряла в 00:01 часа, така че може и да е отворена до 24.00 на 10.07

# 550
Започва да ме тресе напрежение.
Уж съм над нещата, а не спирам да дрънкам едно и също : упражнявай се, малко остана, това е важно, не си губи времето, не знаеш достатъчно, с този бал няма да успееш ....сякаш слизам по стълба и вече започвам да дълбая дъното.
Трябва да спра да мрънкам.

# 551
Супичка, все едно описа мене. Снощи бях на разяснителна родителска за нво-то в училище... Ами така обзорно ми се видя много сложно и за учителите, и за училищата, не само за нас и децата. Молби, заявления, класации, схеми, теории на вероятностите.... Да минава по-бързо вече.

# 552
Започва да ме тресе напрежение.
Уж съм над нещата, а не спирам да дрънкам едно и също : упражнявай се, малко остана, това е важно, не си губи времето, не знаеш достатъчно, с този бал няма да успееш ....сякаш слизам по стълба и вече започвам да дълбая дъното.
Трябва да спра да мрънкам.

Чувствам се като теб, а мислих, че ще съм по-ларж.

# 553
Говори ми...
Стартирах началото на учебната година с хъс, че ще помагам аз и няма да ходи на уроци, защото се справя доста добре и не гоним бал 500...А сега изпаднах в истерия, защото за годишни оценки ще има 5 по Бел, евентуално и по Мат.
Резултатите от втория пробен са 66,5 и 78.
Тъпото е, че при 380т и 400т училищата са коренно различни.
И обяснявам , и смятам...
И в нашето училище искат да си задържат бройката и са ги успокоили, че там балообразуващи са оценките по музика и физическо (естествено там има шестици) и тя си е спокойна, че дори да не успее по бел и мат, пак ще има място за нея.

# 554
Това вече го преживях. На база 5 клас плановете бяха едни (за бал около 300-310), на база 6 клас започнах да оглеждам другите варианти, а тази година като се срина тотално първия срок, направо седнах, огледах училищата в града, сметнах къде горе -долу можем да се наместим (за минимален бал 200-230). Излязоха 3-4 варианта/ паралелки и започнах поне за там да побутвам. Като обявиха план-приема внезапно изскочи паралелка точно като за нея. А тя си мени желанията по-често и от мартенско време, снощи ми вика "Май ще се запиша при теб, защото приятелките ми от другия клас всички ще се записват там". Приятелките й били с успех около 4, ама всички щели да препишат на изпитите от едната девойка 😂. Милите те.

Общи условия

Активация на акаунт