Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Майска вещерска и спортна

• 85 877
  • 1 974
  •   1
Отговори
# 240
За догодина ще знам вече как да ги направя шарени! Тази година пробвах с памук, но не станаха добре. Запазих само едно, другите едноцветни 🫣

# 241
За кърлежите и приспособленията за тях:
Скрит текст:
Имаме опит с вадене на кърлежи, защото в Германия има много. Важното е да се извадят възможно най-бързо, без въртене и суетене и по възможност цели. Дезинфекция на мястото е задължителна и няколко седмици да се наблюдава мястото за характерните червени кръгове за заразяване с лаймска болест.
Най-добрите приспособления за вадене на кърлежи са:
1. Пинсети, но специални. С обикновените пинсети рискувате да смачкате кърлежа докато го вадите и главата да остане вътре или да го стресирате докато го вадите и да повърне заразена кръв във вас. Най-добре специалните пинсети да са метални, по-добре захващат и са по-фини, справят се и с най-малките гадини.

2. Вилици за кърлеж. По-фини са металните и захващат по-добре. Пластмасовите имат различни размери, но са по-грубички. Много удобни за кучета.

3. Карти за кърлеж. Доста удобна джаджа.

Със семейство, разделено в 3 държави в момента е ясно, че яйца няма да боядисвам. Показвам си тези от католическия Великден тази година.

Последна редакция: сб, 04 май 2024, 16:24 от Mößbauer-Effekt

# 242
Аз боядисани яйца няма да показвам ....

# 243
  • София
И аз ги оправих.

# 244
Мид, уауу!

Мьос 🥰

# 245
  • София
Шегувам се Сиско. Ето  ги нашите.

Последна редакция: нд, 05 май 2024, 02:24 от midnightStar

# 246
  • София
Попи, как ги прави? Супер са.
Мид, 🥰.

# 247
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ох, мид, стресна ме с тези натовски ЕЕца.
и моите няма да показвам. хубави са ми пък! ще се наложи да ми се доверите Simple Smile Simple Smile Simple Smile

има и една тава с агнешко, печено върху моркови и чесън.
абе... направи върху артишок и аспержи да бяхме ги метнали, все еднакво екзотично се получи.

и две вълчи баницисе допичат...
 и една питка се пече...

# 248
Попи, как ги прави? Супер са.

Ре, аз май още нищо не съм направила. Едни кренвирши изпекох днес, ама докато се сетя да снимам и свършиха Joy

# 249
Мьос, кажи и ти сега за яйцата. Много ми харесват.

# 250
  • София
Миналогодишните ти яйца бе девойко 😘

# 251
За мен Великден не е козунаци, а курабии Simple Smile и заради Дорчестър ще ви ги покажа, ама ни съм ги аранжирала ни нищо, та от тенджерата направо Simple Smile
Скрит текст:

# 252
Ех, едни подобни на Улините пътуват към мен с колетче, ама кой знае кога ще ги получа Confused

# 253
  • тук и там
Скъсах се да меся,чак ръцете ме заболяха.Втасва,ей сега трябва да изгледам едно клипче как се плете и го започвам.Ако и сега не стане,се отказвам от козунаците за Великден.Оказа се ,че утре няма да сме сами.Вапцахме яйцата и ние сутринта с децата.Много хубави яйца показвате,на Мьос направо професионално изглеждат,да издаде техниката за следващия Великден.Ето и нашите.
Скрит текст:
   .

Последна редакция: сб, 04 май 2024, 17:38 от Кайсия

# 254
Кажете яйцата трябва ли да се облеят със студена вода или се изчакваше са се поохладят, където са се варили?

Май от 11 (сложих едно резервно) нямам нито едно счупено.

Общи условия

Активация на акаунт