Интервално хранене/периодично гладауване/ фастинг - тема 12

• 28 135
  • 433
  •   1
Отговори
# 45
Аз мога да се похваля с трайно отслабване, чрез спиране на хляб, захар, картофи, ориз, бобови и подобни. Алкохол, газирано, сокове не пия. Основно месо (свинско, телешко, пилешко), риба, яйца, зеленчуци. От 82-83 кг. (от 2019 г. започнах с отслабването и за около 6 м. свалих до 62-62 кг. След около 6 м отслабнах на 56-57 кг. Сега малко качих (57-58 кг) заради стрес и спиране на тренировките с тежест.
Пустият корем не успявам да "отслабна". От 86 см. сега е между 72-74 см, като хапна и все едно съм погълнала един казан с храна. Гледам някои хора колкото и да ядат като дъска са плоски, а аз бременна в 6ти месец Sad

# 46
Такова подуване може и от проблемна чревна флора да е, а понеже те мярках и в темата за ИР, поначало е много типично вечер коремът да е по-издут при това състояние. Иначе може да пробваш да установиш дали не е от определени зеленчуци или от всички, или пък и без зеленчуците го има. Много често се оказва SIBO причината за такова нещо, на места твърдят че 2 седмици на карнивор хранене можели да оправят това.

# 47
Ако си към 40-50, малко така се получава. Аз от скоро се сдобих с този проблем , но аз съм на 49. Броя го хормонален тумбак. Сутрин ми няма нищо. Като се ощипя, пак нямам сланини да речеш. На кг нямам промяна също. Но малко да хапна (на пример 3 белтъка с 2 краставички) и корема ми е като в 6 месец. Преди това ми няма нищо. До вечерта спихва това чудо. И после на ново. Пилешко със салата, но наистина много малко и от двете, въглехидрат не ям повечето пъти и пак, корема в 6 месец. До сутринта го няма. Но явно при мен така ще е, докато се нормализиа всичко. Важното е да се спортува, правилно хранене, без преяждане и това ще се преживее.

# 48
  • Пловдив
Ся, да ви кажа моята версия. Чисто умозрителна, иначе казано - дървена философия, ама то всички из форумите  сме така.
Номерът е да се отслабне с такова хранене и до такава степен, които хранене и степен да могат да се поддържат до живот. Нищо друго.
Не вярвам, че коварството на малкото хранене е в това, че ще ти намали нуждите от калории, съществената причина да се връщат килата според мен е това, че не се поддържа дългосрочно храненето, довело до резултата. На бира и супа не може цял живот. Лично аз и на нисковъглехидратна диета не бих могла. И други не могат, една служителка от работата ми пред очите на всички отслабна с НВВМХ и пак напълня, не съм я питала с какво напълня, ама предполагам, че не е издържала на НВВМХ. Друг пък на друго няма да може дългосрочно. Нацелваш твоето и караш така цял живот. Wink

Колкото до бирата и супата, все пак и те имат приложение, но ограничено. Познавам двама души, непознати помежду си, слаби, на възраст малко под 50, жена, и малко под 60, мъж. И от двамата съм чувала: като вземе да стяга коланът, спирам яденето за ден-два-три, докато има нужда. Жената това, мъжът не се изрази толкова драстично, но намалявал и той. И работи - но при тях е за малко кила и кратко време.

# 49
Такова подуване може и от проблемна чревна флора да е, а понеже те мярках и в темата за ИР, поначало е много типично вечер коремът да е по-издут при това състояние. Иначе може да пробваш да установиш дали не е от определени зеленчуци или от всички, или пък и без зеленчуците го има. Много често се оказва SIBO причината за такова нещо, на места твърдят че 2 седмици на карнивор хранене можели да оправят това.
какво е sibo?
На 43 г съм. Да, основно вечер е по-издут корема. Със и без зеленчуци е така.
От понеделник започнах голяма доза глутамин (40 гр) точно за подпомагане на червата.
До неделя ще пия по 40 гр и след това по 2х5 гр.

# 50
SIBO е бактериален свръхрастеж в тънките черва, по което и от двете имена да потърсиш ще намериш доста информация. Но там е типично май повече за след зеленчуци да има подуване.

# 51
Аз и глутамин съм пила, и зеленчуците спирам. Салати абсурд да ям повече. Някоя краставичка, горе долу колкото кутрето ми размер, плодове почти никакви. Един протеин само въртя всеки ден, понякога сладки картофи. Но от две хапки ще се пръсна. Не ме боли, нямам запек или разстройство, просто си стои издуто и си иска времето да се разкара. Аз иначе съм с 18-20% мазнини предвид че тренирам. Та от сланини не е при мен. Възрастови изменения ще ги нарека. Започнаха с промяната на цикъла.

# 52
За яденето на салата май ям много: домат (среден), 1 чушка (зелена около 90-100 гр), краставица (150-200 гр), около 20 гр авокадо. Отделно 3-4 варени яйца с около 200 гр месо (печено).
Моите мазнинки по тялото като процент са повече, сигурно 23%
Не съм изчислява.

# 53
Струва ми се доста малко за салата, ако към нея са яйцата е ок. Аз правя една огромна купа със зелении, марули, домати, авокадо понякога по 2. И с мазнините трябва да се внимава, да не се свалят прекалено, особено откъм лицето, че никак не се отразява добре на жените. Аз замених закуската, която обикновено беше банан с протеин, и това ме държи по-дълго сита.
А това със супата ... не знам колко време човек може така да живее. Има минимум калории, които ти трябват, за да съществуваш. Като цяло под 1200 калории евентуално е ок само временно с цел отслабване, в дългосрочен план ще удари хормоните, щитовидната и ще направи такива поразии, че няма възстановяване, не е само до йо-йо ефект.

# 54
Пусти мазнини. Маслото го ям направо от пакетчето, да кажем за две яденета общо понякога може и 50-60 гр. Въглехидратите са ми най-трудните. Май прекалявам с тях. Снощи например 10 гр черен шоколад 85% и две празни фунийки за сладолед (2х12,5 гр с 9,5 вгх), и около 200 гр череши следобед.

# 55
О, да ... само черешите са ок от тези. Аз намерих някакъв протеинов сладолед без захар, low fat и си поръчах, ама не е изобщо вкусен и едва ли ще повторя. Даже не обичам сладолед, но като чуя някоя реклама се изкушавам.

# 56
Миналата година мисля, че ме изядох нито един сладолед, но тази не е така. Купих си боровинки, сметана 30% течна, и щях да търся рецепти за сладолед, но още не съм намерила.
Знам че въглехидрати и мазнини не е добре да се ядат заедно. Но на самото хранене или изобщо за деня?
Карнивор с това огромно количество масло (125 гр на ден) ми се струва трудна.

# 57
Тези фунийки за какво ги ядеш? Те ще ти вдигнат захарта и инсулина повече от самия сладолед.
Изобщо не е добре да се смесват ВХ и мазнини в големи количесвта.
Например сладолед във вафлена фунийка е много по-зле отколкото само сладолед.

Кой яде 125гр масло на карнивор? Аз не.

# 58
Колега ми даде да прочета за карнивор диетата и там така пишеше.
Ям ги тия фунийки, защото явно оставам гладна. Снощи хапнах 60-70 гр сирене Едам, домат, няколко зелени чушки и домат.
Друг проблем е, че много бързо ям. Старая се да дъвча повече, но след 20 дъвкане вече храната е станала толкова течна, че я преглъщам. И все бързам. За 10-12 минути съм се нахранила.

# 59
Щом оставаш гладна защо не вкараш просто повече полезни въглехидрати и протеин? Повече салата, отколкото тез фунийки. Гледай нещо, докато ядеш, примерно серия на сериал 30 мин и да ядеш докато не свърши серията.

Общи условия

Активация на акаунт