Интервално хранене/периодично гладауване/ фастинг - тема 12

• 28 137
  • 433
  •   1
Отговори
# 30
За пръв път чувам, че на някого не му е вкусна водата, много странно, за мен няма по-хубаво нещо, водата е живот. Но аз пия колкото ми се пие, сутрин съм жадна, защото цяла нощ не съм пила и през деня пия повече от 2 литра, особено в тези жеги. Преди дни бях навън, но нямах възможност да пия достатъчно, а само литър и половина, на сутринта се събудих с главоболие, което се оправи до към обяд, защото пих много вода.

# 31
Сутрин вода пък изобщо не мога да пия. Сещам се към 10-11 ч.
Ям много зеленчуци (домати, чушки, краставици), може и част от водата да си набавям чрез тях.
Ще опитам и аз със малко сол. Имам келтска.
Докато карам колело пия повече вода, но пак със зор. Ако си направя айран обаче мога да пия с литри, а не слагам сол.

# 32
Тя ми е вкусна, но чиста вода ако се налоча с много наведнъж в жегата, буквално физически не се чувствам добре. Е, след като очевидно не ми се отразява добре, много ясно че няма да го правя... Тя не ми е неприятна на вкус, пие ми се, но явно както го написах е изглеждало по този начин.
Както казах, това е което при мен работи най-добре, не е задължително на всеки нуждите да са еднакви.

# 33
  • гр.Пловдив
Пийте по някоя бира вечер Smiling Imp

Аз така прокарвах гладуването -денят ми започва в 6.00 -кафе преди работа-там 1,5л бутилка си я изпивах,на обяд супа в кутия си поръчвах да не ходя в служебния стол да се дразня от храната -1 черпак от 0,300-,0,400мл без хляб я изпивах,следобяд пак 1 кафе и вечер опъвах по 3-4 бири в интервал от 4 часа до 22-23ч,понеже с тая вода ми идваше да припадна и свалих за 2 месеца 20кг ..

Нооо,отварям скоба-аз имам много за сваляне ,ако това има значение ,за мен това гладуване без сол месо -работи !

# 34
Е вие се шегувате вече... да не го кажа както ми идва че ще ме налазят модераторите.
Чудесен съвет за отслабване с бирите, дано не го вземе някой насериозно. Колко му е някоя хлапачка да прочете как с по няколко бири на вечер се свалят 20 кила и давай.
Пък какво общо имат с фастинга тия бири изобщо не става ясно.

# 35
То бирата е течна баничка, и шкембе прави, че и 3-4, и то вечер. 😅

# 36
Бирата си е чист въглехидрат, да не говорим че влияе пряко на нивата на естрогените. Не ок както за жени, така и за мъже. Най на последно място, е и алкохол. Даже нямам идея как се отслабва с бира. Освен ако не се пие само бира. Но то това не носи никакъв бенефит на едно тяло. Но всеки си знае.

# 37
  • гр.Пловдив
Защо да ви лъжа,аз съм на 41г жена ?!
Какъв алкохол и въглехидрат -от 6 сутринта до 18ч вечер на крак ,ами аз като опъна на екс 2 консерви заради пловдивската жега от 42 градуса и бирата моментално ми се качва на гърба ...
Но ми утолява жаждата ,за разлика от водата,от която след 1,5л ми се повдига вече ,какво да направя в случая?
айряни и сладки сокове не обичам ,не ми е и гладно вече от системно прегладняване ,пийвам си консерва и съм му таковала на фастинга..то пак е няккаъв вид фастинг ,щом дава резултати ,а пък вие се смейте колкото искате ...пак подчертавам,че не съм за подражение,просто вписвам скорошен опит Smiling Imp

# 38
То пак зависи какво и колко си ял преди. Реално можеш и с чипс да отслабваш, на мен ми се е случвало, когато много ми се ядат спагети, да ги изям в 2 часа на обяд, и следващото ядене чак в 10 на другия ден, не само, че няма поражения, но и съм сваляла 500 гр заради фастинга, но в дългосрочен план това не е ок. Та ако си ял баници, бургери и по много, и за обяд и вечеря... просто с бирите имаш по-малко калориен прием за деня сваляш, ама как сваляш е отделен въпрос.

# 39
Теди, спомням си, че беше казала, че си се подложила на тази диета, заради повишена пикочна киселина. Бирата покачва пикочната киселина страшно много. Странно ми е. Отбелязвам само.

# 40
Кой каквото ще да яде и пие, но аз пак не схващам какво общо имат бири до 11ч вечер с фастинга, че и като съвет се дават точно в тая тема.

# 41
  • гр.Пловдив
Теди, спомням си, че беше казала, че си се подложила на тази диета, заради повишена пикочна киселина. Бирата покачва пикочната киселина страшно много. Странно ми е. Отбелязвам само.

Да,така е,но при мен в комбинацията с мезетата -карантии и пр. вкусотии даваше такъв резултат-спрях месото и солта и падна моментално ,слава богу...

Цитат
Кой каквото ще да яде и пие, но аз пак не схващам какво общо имат бири до 11ч вечер с фастинга, че и като съвет се дават точно в тая тема.

съвет не давам,моето си гладуване с ядене на 1 черпак супа за 24ч си е точно фастинг ,бирите ги посочих чисто и просто за заместване на водата в случай като моя ..

# 42
Водата ми е вкусна когато съм жадна. Когато не съм обаче, не мога да пия. Ожаднявам повече когато ям повече сол и в жегите. Ако е хладно или ям без сол, почти не ожаднявам.
Бира не пия. Освен, че не ми е по вкуса, е течен хляб, а той не се вмества в начина ми на хранене.

С неядене се отслабва до едно време. При много хора идва момент, че колкото и малко ядат, все не свалят, даже качват. Всички сме чували за йо-йо ефекта.
За мен, успешно отслабнал човек е този, който освен че свали, успее и да задържи за дълъг период сваленото, а не тези, които непрекъснато свалят и качват по много кила.

# 43
Ясно, но казваш че си с наднормено тегло. Идеята на всяко едно отслабване не е да се отслабне на всяка цена и как да е,  и след 2 месеца да се утроиш, а да се отслабне здравословно и да се задържи. Както се каза по-напред, и с чипс и с шоколад пак се отслабва, но какъв ще ти е бенефита? АКо имаш и кръвни да подобряваш, с бира няма да можеш, макар да си свалила 20кг. Ще е от едно място подоброяваш, на друго ще влошаваш.

# 44
Много обичам бира, ама много. За съжаление, не се вписва хич това да я пия редовно и да съм на положение за хвалене че постигам нещо нито откъм здраве, нито откъм тегло. Де да ставаше просто за заместване на водата, не мога да ви опиша какъв щастлив човек щях да съм.
То има диета и с по бутилка вино, ако е там въпросът...
На фастинга идеята обаче не е системно недохранване а просто по-дълги периоди от стандартното без да се вдига инсулинът. А иначе, ако човек реши да кара на несъществени количества храна, това работи само до някое време.

Общи условия

Активация на акаунт