Интервално хранене/периодично гладауване/ фастинг - тема 12

• 28 139
  • 433
  •   1
Отговори
# 15
Костен бульон (пилешки) прекъсва ли фаста?

# 16
Аз за себеси то приемам като прекъсване, да

# 17
  • Paris, France
Според мене не го прекъсва. 200-250 мл костен бульон съдържат около 120 калори и осколо 4г ВХ. Докато идете до кухнята да си го налеете и сте ги изгорили. Доста хора пият това чудо като постят и са успешни. Правила съм фастове с костен бульон. Когато правя гладни пости, правя ..... гладни пости. Трудно ми е да не пия кафе. Кафето също изстрелва инсулина нагоре.

# 18
Ако фастът е само за отслабване, може и да не го прекъсва, но ако е с цел автофагия и другите строго здравословни екстри, си го прекъсва според мен. Щом активизира храносмилателната система, си е прекъсване.

# 19
изпробвай епирично - един път със и друг път без бульон
проследи процесите и реакциите на тялото
според мен го прекъсва, реално ще изкараш и тру дни на бульон без да усетиш глад, мазнината ще те храни

# 20
Зависи от целта наистина, бульонът си е храна ако и да е доста лека в сравнение с повечето.
Малко ли неща има дето също ги наричат фаст а пък те изобщо не са, а просто супер строго кето хранене комбинирано с моно диета за няколко дни... То не беше яйчен "фаст", то не беше със сардини, а ако щете вярвайте ама някъде се споменаваше и с кюфтета Grinning
Бульон би се вписал в такава тактика, защо не? Или пък на бронирани кафета. Ама и аз не бих ги нарекла фаст тия неща ами строга диета.
Особено ако човек гони да оправя стомашно-чревен тракт, там цялата идея почива на това че храна не влиза за определен период от време, примерно 24 часа. Няма храносмилане, няма работа и храна за чревната флора, нищо няма освен вода и евентуално електролити. И бульонът идва след това - силен костен бульон, с него започват след фаста, че глицинът възстановявал лигавицата на червата.

# 21
Тези от вас, които не консумират млечни, как си набавяте калций? Ако е с добавки какви използвате и постоянно ли?

# 22
Пикочната киселина може да е висока поради проблем с ензимите, които я метаболизират. Натрупването и води до ужасни проблеми в стави и бъбреци. Своевременно трябва да се търси лекар, за да се коригират стойностите.
Солта трябва да се избягва, тъй като води до задръжка на вода в организма, увлича натрия и влияе на ренин-ангиотензин-алдостерон системата. Може да се ползват заместители на сол.

Самото затлъстяване е причина за постоянно възпаление в организма, което пък от своя страна може да е предпоставка за онкологични заболявания.
За калция  аз съм доволна от Коксамин.

# 23
  • Стара Загора
Ами да се включа и аз при вас Simple Smile Преди доста години имаше тема за отслабване по метода на Ори Хофмеклер и тогава се зарибих по тази диета (хранене само на вечеря, а през деня само малко плодове и много течности), тъй като когато съм на работа, по-лесно издържам без храна, но вечер вкъщи - не мога. И тогава постигнах наистина много добри резултати. Не съм се теглила, но дрехите ми определено ми станаха широки и минах на поне 2 номера по-надолу. Но после занемарих този начин на хранене, започнах да обядвам и килогрмите ми се качиха пак и като включа и менопаузата - не ми се говори ... Сега от понеделник започнах пак да хапвам само малко плодове на обяд, нищо друго и 1 или 2 кафета и 1,5 л вода през деня. Ако има някой, който спазва този начин на хранене, ще се радвам да се включи и да се подкрепяме Simple Smile

# 24
  • Варна
Водата ти е крайно недостатъчна за какъвто и режим да спазваш, а още повече през лятото! Под 2 литра на ден няма да те броя за жив човек. Трябва да разбереш, че организмът ти иска вода! За изчистване на излишно тегло задължително трябва още повече вода! При жените е важно кожата да е достатъчно хидратирана, за да изглежда прилично свежа. Кафетата дехидратират организма, така че покрай кафето нека има и чаша с вода. Сутрин като станете от сън, пийте 1-2 чаши с вода преди да започнете с кафето и сутрешните рутини...
Ако храната е само вечер, добре е да се изтегли в по-ранен час и да не се тъпчете. Отново започвате с вода и след 20 минути започвате със салата, супа, манджа. Бързите въглехидрати са за накрая, ако държите на тях. Едно от най-подценяваните неща, за да изглеждате и да се чувствате добре, както и да отслабвате, е да се наспивате! Пълноценният и достатъчен сън са ключови. Ограниченият стрес също е съществен. Научете се да не се ядосвате и да не мислите за глупости, а отрицателните хора по възможност отбягвайте. Рафинираните масла също по възможност премахнете поне за месеци конкретно за вашият прием! Кажете си, че няколко месеца до началото на зимата ще направите каквото зависи от вас, за да приемате добри храни, а лошите храни само като прецедент да са ви в чинията. Тогава сама за себе си ще усетите разликата. Правилните мазнини са по-скъпи, но в дългосрочен план ще усетите разликата в здравето и усещането си. Периодично си купувайте по някое авокадо. Днес в Лидл бяха 3 лв за бройка. Пипам ги да преценя твърдостта им и решавам дали и колко да купя, за да не ми се разпльокат. Отбягвам да готвя със слънчогледово олио. От някакво време насам ползвам свинска мас, кокосово масло. Бях разказвал история как на една възрастна жена смъкнах бурканче с кокосово масло. Заприказвахме се, че и аз ползвам от време на време. Впечатлих се колко свежа и бърза мисъл има жената, а е на 85+ години. Не беше отпусната, кожата й много запазена и чиста за възрастта. Очевидно се интересува от правилно хранене и не е като другите баби да яде тестени закуски и да е с 20 болести и всеки ден да е до личния лекар.
Желателно е като сте поддържали даден режим продължително време с цел отслабване, да не се връщате към вредните навици, които са ви докарали от нужда да отслабвате.
Моят режим се води Кето, но не изпадам в крайности както би трябвало да бъде. Постигнал съм значително подобрение по множество показатели. Днес тръгнах пеш в мръсната жега с километри и почти не се бях изпотил в сравнение с каквото се очакваше да приличам, нито се чувствах зле, нито имах сърцебиене, нито ми пулсираше главата. През 2018 година направо бях пред умиране след силни претоварвания с изкачвания на стълби до паметника " 1300 години България " над град Шумен (уж са 1300 стъпала) в края на май без предварителна физическа подготовка като за това начинание, в другия случай изкачването на Мадарското плато над конника по стълбите без предварителна подготовка, третият път беше като вървях с приятел в страшен пек между Плиска и Каспичан (около 12 км по шосето) в брутална жега. Буквално не знам как оцелях. Имах чувството, че кръвоносен съд в главата ми пулсира мощно и ще се пръсне. Тогава си казах, че трябва да променя здравословните си навици, а хем нямах крайно нездравословни.... Започнах с Омега-3, други добавки разни. Разнообразявах с тахани и ядки, здравословни мазнини и усетих разлика. Съчетавах и с още повече движение. Започнах да се интересувам доста повече по подобни теми.
Грижата за собственото здраве е може би най-добрата инвестиция изобщо.
Предните дни научих, че сочената за най-затлъстяла нация - американската, все повече се е взела в ръце и там тенденцията е да променят много от лошите си навици. Съвсем скоро други ще са сочени с пръст за по-запуснати. Интересното е, че предимно от американски доктори черпя идеи какви храни да приемам, как и защо, както и какво да отбягвам. Българите не се хранят добре. На някои не им личи, но черният им дроб отдавна плаче и моли за почивка.

# 25
Това с пиенето на вода ми е много трудно. Опитам, но чак ми се повдига и се отказвам. Не повече от 2 л пия и аз.

# 26
Не се насилвам да пия аз. Пия когато и колкото съм жадна. Никой не може да ми каже колко точно вода ми е нужна на мен, така че не слушам препоръки за някакви минимум количества, а си слушам тялото.

# 27
И аз с насилване пия. До литър и половина едва докарвам. ПО-точно с билковия чай я докарвам. И аз ще повърна от вода, независимо дали ям солено, сладко, или се потя. Нагласила съм 2 стъклени шишета по 750мл до мен на работа, но едва ги притиквам.

# 28
Ако е чиста вода, повече от няколко глътки наведнъж ми става неприятно, не знам точно как да го опиша. Ако метна сол в нея, не ми пречи и повече да изпия наведнъж. Не говоря за наливане насила, ами примерно в топлото съм вече ожадняла сериозно и наистина искам да изпия повече. Но чиста вода трябва на няколко пъти по малко, чак се дразня.
Но пък с малко сол в бутилката, част от която калиева, понасям жегите много по-добре, така че това е което работи при мен.

# 29
Сол и аз слагам, че моята кардиоложка ми препоръча за ниско кръвно. Имам 2 инцидента с припадък. ГЛеда ми сърцето на доплер, нищо не намери притеснително. И понеже спортувам, каза ако пия вода докато бягм да не пия обикновена вода, а вода със сол. Но не е уточнила каква. Слагам каквато имам в нас, но йодирана. Хималайска не ползвам че нали йод нямала.

Общи условия

Активация на акаунт