Интервално хранене/периодично гладауване/ фастинг - тема 12

• 28 159
  • 433
  •   1
Отговори
# 90
То не е речено и че всички тук за отслабване го правят, но явно думата гладуване наистина бърка на някого в очите и не позволява да види за какво иде реч.

# 91
Не на нас тук тия Satisfied
Където си го чувала това, стой далеч от тези източници на информация - няма да прокопсаш.

А ти сериозно ли си мислиш,че като гладуваш цял ден ще отслабнеш,без да влагаш никакъв спорт?Ми то,ако така ставаше,нямаше даже и спорт да има,всеки щеше да си стои вкъщи и да се налива само с вода.
Да не говорим,че от гладуването имунитетът спада и се боледува често,вземи се ограмоти преди да ми казваш аз къде ще прокопсам с информацията,която казвам.
Да сериозно.
Ти яж през 2-3 часа пък да видим как ще отслабнеш.

Със спорт не се отслабва, а се вае. Отслабва се в кухнята.

Нито съм надебеляла, нито съм болнава. Нищо ми няма на имунитета - повече от добър е. Не съм боледувала поне от 2 години, вече може и 3 да са - не помня, така че смятай колко често ми се случва.

Супер,радвам се за това,че не боледуваш,бъди все така здрав/а,въпросът е друг,всеки един орган в човешкото тяло се нуждае от даден тип храна,ако пиеш само вода и ядеш плодове,а мозъкът се нуждае от въглехидрати,ти какво ще му дадеш?По този начин се вреди на човешкото тяло.И не е така,както казваш,спорта играе голяма роля в отслабването,зависи как го правиш и по колко дълго го правиш.Разбира се,че и ключова роля играе и кухнята,но за мен "кухня" не означава плодове,а протеини и въглехидрати,от които се нуждае човешкото тяло.

# 92
Плодовете СА въглехидрат.
Човешкото тяло се нуждае от мазнини и протеини, не от въглехидрати.

Плодове не ям и зеленуци също и изобщо въглехидрати от 5+ години.

# 93
Ей тука вече се измях с глас. Точно Невър да набеди някой че живее на вода и плодове... То бива монолог ама на това вече няколко минути се хиля

# 94
Цитат
но за мен "кухня" не означава плодове,а протеини и въглехидрати,от които се нуждае човешкото тяло.
Кой спори че не е така. Аз се обърках. Никой никого не кара да яде плодове.

# 95
То няма спор, има монолог, поне аз това виждам. Да не го кажа и по-грубо, макар че вече си изкарах разни епитети.

# 96
Може би дамата е просто трол, не й обръщайте внимание. Защото никой никъде тук не е писал, че яде по цял ден и то САМО плодове, даже повечето ги избягват. Само една дама имаше буквално на глад със супата, всички останали си действат интервално и то май не постоянно. Така че явно този потребител е трол, защото не спря да се драка по измислени неща.
Аз лично обичам плодове и особено лятото ям всеки ден, поне по един вид, но още всякакви неща протеини, мазнини и въглехидрати. От всички начини само с интервално хранене съм сваляла, и то бързо и трайно кг, със спорт се тонизирам и стягам, но аз харесвам силови тренировки, не кардио, ако се прави много кардио ще се сваля предполагам, но пак трябва калориен дефицит.  Даже ям повече, когато спортувам, но когато имам едни 13-16 часа без храна или т.нар гладуване се чувствам по-лека и свежа, храносмилам по-лесно, а и то 8 от тези часове са си сън, така че не е особено трудно.

# 97
Това имах предвид и аз. Спортуването увеличава апетита, но тонизира и помага за изграждането на мускули, които след това участват активно в метаболизма и от там подпомагат поддържането на добро тегло.
Отслабването обаче става в кухнята. Спортът подпомага процесите и в дългосрочен план задържането на загубеното, но от самия него директно не се отслабва или поне не е основата както е популярното вярване.

# 98
Да, моята треньорка казва тук в залата правим лесното, но всеки сам трябва да направи най-трудното и е то е в кухнята. Не само колко, но и какво се яде, и това да не е от ден до пладне, а постоянен режим. Цял живот съм мразила да ям късно за вечеря, и все някой спори и ми налага да ям късно, и започва да ме убеждава как може, защо гладувам и т.н. и да трябва да му обяснявам колко много съм изяла през деня, и че е ок.... дай пък да ям в 9 вечерта само и само някой да не каже, че гладувам. Не знам защо някой си мисли, че интервално хранене значи гладуване, дори един ден ден да си само на вода е ок, особено в тези жеги.
Аз пак имам проблем с набавянето на протеини в жегите, толкова не ми се яде месо, особено топло, че ми става лошо, а трябва, няма как само на салатки. И яйца не искам в жегите... искам само краставици и тиквички да ям, и сладолед, но последното го избягвам.

# 99
Точно яйцата не са ми апетитни в жегата, поне не напоследък и не варени. А ги обичам по принцип. Но гладна няма да остана де, има какво друго да се яде, а това знам че ще мине.
И на мен ми е дразнещо като някой реши да ми чете лекция как съм била гладувала понеже аз пък сутрин не търся храна. Ям си достатъчно, просто не тогава, не разбирам защо изобщо някой друг ще го интересува, че чак и толкова присърце. Ама се случва чат-пат, като откажа предложена храна с довода че ми е рано да ям.

# 100
  • Германия
Потребителката още не е разбрала, че тялото няма нужда от въглехидрати. Има есенциални мазни и протеини, но не и въглехидрати.

# 101
Nevermoresleep, кажи повече за неяденето на зеленчуци
пропуснала съм, че и зеленчуци не ядеш
мен много ми надуват стомаха, vici75 в някоя от темите беше описала много точно как се чувствам

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 20:13 от Herzen

# 102
Herzen, и мен ме подуваха, особено след като ги увеличих в началото когато пробвах кето хранене. Аз не съм била никога любител на зеленчуци освен като гарнитура. Салатите никога не са ми били основно хранене и ядях основно на заведение ако случайно седна да ям. Зеленчуци в манджа ядях, но салатите са ми мех.

Та след като изкарах около месец на кето, понеже темата ми беше много интересна и не спирах да се ровя, попаднах на мнения на хора, чието мнение уважавам, че зеленчуците не са небходими. Веднага прегърнах идеята и минах основно на карнивор. От тогава, зеленчуците ми се ограничават на лук в кюфтетата, някоя маслина или кисела краставичка и средно веднъж годишно печени тиквички в масло.

Само ползи видях от махането им и не ги ям. Няма скорбут, няма знайни дефицити. Само фолата ми се оказа нисък, но не много под референтните и нямам симптомите описвани из нета, така че дали действително съм в дефицит или само на хартия, не е ясно. Б12 ми е добре без добавки дори на хартия. Д взимам добавка, защото нямам възможност да се излагам често на слънце. Той също ми е на добри нива и както писах по-горе, излючително рядко боледувам.

# 103
Без плодове мога, но без зеленчуци не съм опитвала. Домати, чушки, краставици харесвам.
Като кажа, че не ям сутрин се почва "ама защо си на диета, ти не си дебела" или "яж, че иначе ще имаш язва или гастрит".
Имам нужда да ми кажат "Спи повече" 😂

# 104
Цял живот ме плашат с гастрит от неядене. Е, вече 40+ години не съм развила, явно гастритът не е от неядене. Обикновено е резултат от инфекция с бактерия, не от липса на храна.
Аз съм от незакусващите и кафе на гладно цял живот пия.

Общи условия

Активация на акаунт