Интервално хранене/периодично гладауване/ фастинг - тема 12

• 28 155
  • 433
  •   1
Отговори
# 60
Изобщо не е нужно да ядеш 125гр масло на ден, на карнивор. Карнивор значи да ядеш храни от животински произход, без растения. Количествата са според нуждите и предпочитанията.

От вечерята която си написала и аз бих останала гладна. Напълнила си си стомаха с въглехидрати. Само в сиренето има малко протеин и мазнинка, и това е.
Вместо фунийките да беше изяла 2 варени яйца. Тези фунийки ти вдигат захарта, от там инсулина и после пак си гладна. Яж на корем протеини и мазнини и после кажи че си гладна. С домати и чушки как очакваш да се нахраниш?

# 61
  • Стара Загора
Водата ти е крайно недостатъчна за какъвто и режим да спазваш, а още повече през лятото! Под 2 литра на ден няма да те броя за жив човек. Трябва да разбереш, че организмът ти иска вода! За изчистване на излишно тегло задължително трябва още повече вода! При жените е важно кожата да е достатъчно хидратирана, за да изглежда прилично свежа. Кафетата дехидратират организма, така че покрай кафето нека има и чаша с вода. Сутрин като станете от сън, пийте 1-2 чаши с вода преди да започнете с кафето и сутрешните рутини...
1,5 л вода изпивам само докато съм на работа, сутрин започнах да пия по 1 голяма чаша вода с малко ябълков оцет, а вечер изпивам поне още 2-3 големи чаши, така че ми се събира повече от 2 литра на ден.
За тези 4 дни от понеделник насам си смятах и калориите, които изяждам (предимно вечер, и то нормално, без да се тъпча) и ми се падат около 1300-1400. Надявам се, че не са много и би трябвало да има ефект този режим. Обаче я кажете как стои въпроса с ракията? Основната ми храна вечер е голяма салата, която няма как да мине без една малка ракийка. Калориите ги смятам заедно с нея. Иначе мъжо ще се цупи, ако сам си пие ракията.

# 62
Всяка вечер ракийка си бие на битов алкохолизъм. Ако имате здарвословни проблеми придружаващи наднорменото тегло, ракийки и всякакъв алкохол, редовно са си противопоказни. Дори и без здравословни проблеми, редовно алкохол, па макар и в малки количества, ще доведе до такива в един момент.
Проблемът на алкохола не е във въглехидратите.

# 63
  • Варна
Черният дроб ще ви е благодарен да не се доближавате до алкохол! На бъбреците също е противопоказен. Бирата също не е препоръчителна, а оказва се за мъжете още повече. Когато видите, че мъжът ви или мъж от компанията го хваща от малко алкохол, а преди не е било така, значи черният му дроб вече е започнал процеси на скапване и му трябва отказ от алкохол за някакъв период.
Добре е да си приемате калории близки и преобладаващо по-ниски от нужните ви според метаболизма, вземайки се предвид възрастта ви, стресът, сън, физическа активност и още редица фактори, но да речем гледате да са преобладаващо по-ниски.
Колкото интервююта съм изгледал, винаги логиката е да държите инсулинът си в разумни граници, да не позволявате рязък скок, както и да няма скок няколко пъти на ден, нито те да са продължителни. Затова внимавайте с въглехидратите! Въглехидратите вдигат инсулина. Ако сте с прилично тегло, не се вманиачавайте. Ако имате много за сваляне, привиквайте постепенно, че ще се видите в чудо да поддържате режим продължително време. По-нататък дори няма да усещате остър глад, защото тялото ще е свикнало да го храните предимно с мазнини, а останалото ще си го дърпа от вашите мастни депа. Когато вече сте привикнали, желателно е да избягвате да се тъпчете с въглехидрати, а ако е станало инцидентно, чрез мускулите си и натоварване, дали чрез спорт, фитнес, разходка с по-бърза крачка, ще намалите този инсулинов пик и съответно ще намалите негативният ефект. Ако ще правите разходка, може да сте сами или с друг съмишленик, за да вървите по-бързо и да вдигнете пулса си. С бавно темпо няма да постигнете същият ефект.
Затлъстял, обездвижен, човек с оплаквания от лесна умора, високо кръвно, кръвна захар, възпаления, нисък имунитет и прочие, би усетил коренна промяна със състоянието си след да не кажа първите два месеца, но да речем половин до една година, ако направи ключови промени с това какво прави той за себе си.
Най-добре е човек да не допуска да се занемари, но все пак... връщането към нормалността е нещо като приятен личен гъдел. Ако сте на лекарства и вече докторът каже, че нямате нужда от тях, ще помогнете на черния си дроб, червата и на още редица органи, а със спестените пари от лекарства в дългосрочен план може да си направите личен подарък и да ви напомня, че всичко става с малко вяра и воля. Сами ще се изненадате колко сте променени, подмладени и изпълнени с енергия, която липсва във видимо здравите и с нормално тегло по-млади от вас.
Да не ставам досаден, но много често се акцентира, ако не да спрете, то силно да ограничите приемът на захар в различните й негативни разновидности, бързите въглехидрати, алкохолът, енергийни напитки, безалкохолни напитки със захар и другият голям бич - рафинираните мазнини да ограничите колкото може повече и най-вече пържените в тях храни, особено ако са от заведения и ресторанти, където често доливат мазнина, докато вече от няма на къде чистят фритюрниците.  Дори само тези неща да направите, резултатите сами ще дойдат и без да ги мислите толкова.
Иначе пробвам различни мазнини. С масло гхий към 5 пъти вече си правя омлет и ми харесва специфичният вкус. Някак на по-автентично ми бие.
Харесвам готвеното със свинска мас. Включително ако инцидентно пържите картофи с мас, приготвяте ги в еър фрайър или предварително намазнени във фурната, вкусът им е доста по-приятен и си спестявате негативи от рафинираната мазнина, преминала през термична обработка при висока температура...
И масло от авокадо съм си взел за пробата. Също ми харесва специфичният вкус.
Ако не се пържи, която и да е мазнина се изразходва значително по-бавно и е добре поне да опитате нещо по-скъпо от слънчогледово олио. Също като не сипвате повече отколкото ви е нужно. Някои мазнини е добре да съхранявате в хладилник, за да не се окисляват значително по-бързо в летните горещини.
По бабина рецепта тръгнах да правя кекс, но вместо слънчогледово олио, сложих същото количество кокосово масло. Ефектът е поразителен! През соц-а, ако бабите получаваха контрабандно кокосово масло, децата щяха да са много по-дебели и болни още тогава.

# 64
Друг проблем е, че много бързо ям. Старая се да дъвча повече, но след 20 дъвкане вече храната е станала толкова течна, че я преглъщам. И все бързам. За 10-12 минути съм се нахранила.

И аз имам този "проблем" с бързото хранене. То цял живот зор на работа, все бързам, все някакви срокове.. и винаги съм се хранила за 10-15 минути. А ям големи порции, не 2 домата и 1 чушка. 2 пържоли с голяма купа салата съм изяла в това време. Пробвала съм умишлено да се разсейвам с филм, с нещо друго, ем не става. Надуването на корема и при мен го има като vici75. Но при мен вероятно една от причините е и количеството храна, освен ЕГН-то. Сутрин коремът ми е плосък. И аз съм от трайно свалилите 15 кила и вече 2.5 години ги поддържам.

# 65
Е ти както си хем дребна, хем слаба, то спрямо тялото ти това си е голямо голичество храна, по-странно ще е да не си проличи хич че ей сега си го изяла Grinning То къде да отиде че да се "скрие"? Grinning

Скрит текст:
Плоският корем е нещо дето само на другите съм го виждала, но не си го слагам на сърце. Моят не е бивал плосък дори и в момент когато бях свалила тегло до степен да можеш да ми преброиш ребрата... без да ми сваляш тениската. Не нарочно, държа да отбележа, да не помисли някой че имам мераци да ставам хърбава. Имала съм период в който и откъм мускул го докарвах доста добре, буквално релеф имах и по краката чак, тогава също си ми беше мек коремът и то мек под кожата, ако ме разбирате. Но говоря за типичното просто женствено заоблено коремче под пъпа, не за издут стомах като от надебеляване или преяждане, така че грам не съм го мислила. То какво повече да бях искала като талията ми беше 60 санта, а и извивки си имам в изобилие.
Това отдавна не е така де, извивки пак си имам много, но талията отдавна не ми е колкото беше на 20 години Grinning

# 66
То да беше само талията да не е като на 20... Satisfied

# 67
Опитвам и аз като по-голяма част от жените, от колежките ако щете да ям нормални за една жена порции.
Моите колежки си взимат по една баничка за закуска (аз обаче не закусвам и това го подминавам), за обяд една салата (киноа, разни зеленчуци и малко месо).
Пък аз ям по 2 кюфтета, 3 яйца и голяма купа салата. Като чета в разни групи за трениращи и как се хранят отново някакви малки порции от кисело мляко, малко месо, риба ... викам си, че аз нещо не правя както трябва или пък ям твърде много.
То и аз не съм от високите: 162 см. съм.
Сега за обяд направих 100на гр гъби, 150 гр свински гърди на грил тиган и салата (домат, зелена чушка, авокадо). Е, изядох и 20 гр черен шоколад 85 %. Не знам защо, но напоследък ако не хапна нещо сладко след хране, то не съм се наяла. Ще взема да увелича магнезия, може нещо да се промени. Сега пия 2х200 сутри и вечер.
Това с талията и годините си е индивидуално. Моя колежка, наборка е с талия като на 20-25 годишна, но тя си е хърба от където и да я погледнеш.
Забелязах, че когато си правя вода с ябълков оцет, сол и малко лимон я пия без проблем, услажда ми се.

# 68
Йоко, явно си е до човек количеството. И аз не съм с " нормални женски порции" храна, но пък не ми пука, след като е правилната, засищам се и не качвам килограми. И аз съм дребна 162 см., килограмите ми са 50.
За талията пък, аз никога не съм имала фина такава. В момента ми е 68, в дебелия период сигурно 80 е била. Но и при поднормено тегло, пак не е падала под 67. Така се харесвам де, не искам по- малка.

# 69
И аз се стремя към поне 54 кг, но не се получава. Под 56 кг не падам. Сега като закотвих на 57 кг и край. Миналата година тичах почти всеки ден по 10 обиколки, 2 дни по 3-4 ч колоездене, и 2-3 пъти седмично във фитнеса, е тогава 56 кг и пак не отслабвах.
Едър кокал имам 😂

# 70
То да беше само талията да не е като на 20... Satisfied
Прекалено щеше да е хубаво, аз още малко и муцунката от тогава ще искам Joy
Талията я написах в смисъл че си беше малка и обрана много, при мен поначало си има разлика между мерките голяма, само в най-дебелия си период точно преди да разбера за ИР и да мина на режим беше изчезнала. Думата "фина" никога не се е отнасяла за никоя част от мен, аз съм си едра. Това си е до структура, там заслуги нямам а просто имам телосложението на майка ми и на другите жени в рода ми. Всичките са с фигура тип пясъчен часовник - изразена талия с доста извивки и под, и над нея.
166см съм, по времето когато казах че ми се брояха ребрата през тениската бях 50 и няколко кила, не помня с точност но най-много 55 да са били. Същото тегло дето сто пъти някой непопитан ми е казвал че за мен би било "идеално". Ще имат да вземат, неслучайно не ги питам Grinning

Йоко, има някакво много грозно разбиране че жена не бива да яде кой знае колко, аз в това само проблеми виждам. Едва ли не неприлично да седнеш и да се наядеш като хората, аман. Ако знаеш колко жени едвам прихапват колкото врабче когато са пред хора, а после не смогват да си наваксат защото естествено са прегладнели. И как няма да са?
Не съм фен на това да се пробутват разни моми като новата Мис Алабама за нормални, но и грам не ме кефи тая работа че не било женствено да се яде като нормален човек. Щом си жена значи по подразбиране ще гладуваш, така ли? Една салата на основно хранене като обяда не е нормално количество храна, хеле пък и някой дето не закусва да се опитва да мине с толкова.

# 71
Вече няма почти такива жени, които да ядат като врабци. Във фитнеса е пълно с жени вдигащи тежести, съответно ядат доста протеин и пак са слаби, но вече поднорменото тегло не е модерно, слава Богу. Една приятелка яде колкото баща ми, а е 50 кг, 150 висока, перфектно стегнато тяло с мускул и пак се намери, и то жена, която да каже, че имала дебели бедра, ай сиктир дет' се вика😆. Като тренирам много ясно, че ще ям.

# 72
А, там вече ми е сетна грижа точно пък на жени колко се харесва кълката ми Grinning И да ми е дерт да я харесва някой друг освен мен, това пак не са жени.
Но действително точно жени са се опитвали да ми развиват теории че за моя ръст трябвало да съм не повече от 56 килограма, ама много категорично и естествено без да ги питам. А това е смешно, те и на 20 години далеч не ми бяха максималното тегло на което да изглеждам добре, а сега на 42 пък дума да не става да гоня такива кила, аз на тях очаквам да приличам на една голяма, изморена и кокалеста кранта. С бръчки, при това Grinning Добре че нито мога, нито искам да постигам такова тегло.

# 73
Е вие се шегувате вече... да не го кажа както ми идва че ще ме налазят модераторите.
Чудесен съвет за отслабване с бирите, дано не го вземе някой насериозно. Колко му е някоя хлапачка да прочете как с по няколко бири на вечер се свалят 20 кила и давай.

модератори ли каза Trollface
ако с бира се отслабваше, изобщо нямаше да влизам в този подфорум Grinning
и не е само в калориите проблемът - от нея задържам вода, отваря ми зверски апетит и ми падат задръжките да посягам към храна - и не става примерно от напиване, достатъчна ми е само една бира, за да се метна върху нещо за ядене и то не мръвка, а въглехидрат; за да си замотая главата ми трябват три

темата чета защото обмислям в жегите са се присъединя към вашия отбор - дали ще се получи, не знам Grinning

# 74
Теб май те мярках в друга тема че си на ВМНВ така че би трябвало да не ти е особено трудно щом си наумила. Гледай да не си назад с електролитите в жегата, то това мъчи най-много. И да ядеш достатъчно извън фаста, не се полъгвай да си оставиш твърде малко храна за деня.
А ако с бира се отслабваше, този подфорум щеше да е значително по-малък по обем Joy

Общи условия

Активация на акаунт