Интервално хранене/периодично гладауване/ фастинг - тема 12

• 28 154
  • 433
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Ако си само на бира, се отслабва. Бирата не трябва да е преди или след ядене, а вместо, както гласят вицовете.

# 76
мххммм…и не трябва да я дъвчеш всяка хапка 33 пъти
20 години пия бира, била съм и 52 кг и 65, не е от бирата
ама пък аз не мога да пия и да ям… или/или

# 77
  • Бургас
Така си е. Ключа е в баланса. И неядящите не знам дали са толкова малко. Аз съм  жив представител. И не е от сега, от мода, диета... Цял живот мразя да ям, все са ме карали да ям... Колкото и да съм гладна и да ми е вкусно, "чопвам" си две, три неща и ми става тежко. Ама явно такива са ми нуждите. Не съм изкльощавяла, нито болна. А като тренирам е даже по-зле, съвсем ми се отяжда. Днес  ходих да бягам в жегата на 32 градуса, не много, 2-3 км. Ами с 300 зора изядох за вечеря половин пържола с малко домати и краставици салата. През деня почти нищо. Всеки трябва да си познава тялото и нуждите.
Хм, сега прочетох Herzen. На мен и това ми се отдава с лекота. Преди време една колежка обясняваше колко пъти е добре да се дъвче храната. Бяхме на маса. Оказа се, че аз без да се замислям, дъвча минимун 1.5 пъти повече от необходимото. Ама така си ям, не се старая.

# 78
Аз съм чувала,че не е ок да се гладува през деня,а обратното-винаги да се яде по нещо малко и здравословно на всеки 2-3 часа,за да се задвижва метаболизмът.Като се гладува не вярвам да има кой знае каква файда от отслабването.

# 79
Не на нас тук тия Satisfied
Където си го чувала това, стой далеч от тези източници на информация - няма да прокопсаш.

# 80
Където си го чувала това, стой далеч от тези източници на информация - няма да прокопсаш.

А ти сериозно ли си мислиш,че като гладуваш цял ден ще отслабнеш,без да влагаш никакъв спорт?Ми то,ако така ставаше,нямаше даже и спорт да има,всеки щеше да си стои вкъщи и да се налива само с вода.
Да не говорим,че от гладуването имунитетът спада и се боледува често,вземи се ограмоти преди да ми казваш аз къде ще прокопсам с информацията,която казвам.

# 81
  • Бургас
"Да не говорим,че от гладуването имунитетът спада и се боледува често"
Е тук вече не мога да се въздържа - пълна глупост! Как пък толкова хора се лекуват с глад, не знам...

# 82
"Да не говорим,че от гладуването имунитетът спада и се боледува често"
Е тук вече не мога да се въздържа - пълна глупост! Как пък толкова хора се лекуват с глад, не знам...

Не е глупост,прочетете малко за гладуването и какви последствия има от него!Наясно ли сте,че от гладуване освен,че имунитетът спада,може да се появи газтрит или по-лошото-язва.Майка ми ей така по същият начин цял живот не е закусвала и почти нищо не е яла и се докара до газтрит.Отслабва се чрез повече ядене по малко,за да се задвижва метаболизмът.Като не се яде нищо, метаболизмът няма как да се задвижва и ще има дълго да стоите на едни и същи килограми,без никакви резултати.

# 83
  • София
Извинете, но звучи като във вица за "гъз трит на неравна почва".
Иначе и аз имах гАСтрит от незакусване и кафе + цигара на гладно и постоянно носене на ластичен панталон още преди 20 години. Сега вече не ме притеснява, не зная излекуван ли е, но винаги закусвам по нещо малко преди кафето.
Наясно ли сте,че от гладуване освен,че имунитетът спада,може да се появи газтрит или по-лошото-язва.Майка ми ей така по същият начин цял живот не е закусвала и почти нищо не е яла и се докара до газтрит.

# 84
  • Стара Загора
Не е глупост,прочетете малко за гладуването и какви последствия има от него!Наясно ли сте,че от гладуване освен,че имунитетът спада,може да се появи газтрит или по-лошото-язва.Майка ми ей така по същият начин цял живот не е закусвала и почти нищо не е яла и се докара до газтрит.Отслабва се чрез повече ядене по малко,за да се задвижва метаболизмът.Като не се яде нищо, метаболизмът няма как да се задвижва и ще има дълго да стоите на едни и същи килограми,без никакви резултати.
Rain_bow, тук изобщо не става въпрос за чисто гладуване, а за ядене на малки количества плодове или зеленчуци през деня, което изобщо не е гладуване. И имунитетът не пада, напротив - хапването на малко сурови плодове и зеленчуци (вместо някаква вредна храна) го засилва.

# 85
Аз се обърках коя тема чета... Три пъти се връщах до горе да промета пак заглавието.
То удивителни, то чудо!
Освен да взема пък аз да се бутна в тема за веганство и да и ударя по едни удивителни как ще се поболеят щото не щат да ядат пържоли, какво ще кажете? Joy

# 86
  • Стара Загора
Rain_bow, не ми е ясно какво правите в тази тема?

А това за подхапване на плодове по цял ден не знам и то откъде дойде и как попадна в тема за фастинг. Дано не го вземе някой насериозно че няма нищо общо с цялата идея.
natka, плодовете дойдоха от интервалното хранене, което преди години беше известо като диетата на Хофмеклер, при която основното хранене е само вечер, а през деня се хапват само по малко сурови плодове или зеленчуци и много течности.

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 13:34 от Валя

# 87
И на тях не им е тук мястото много-много, макар че вече кой на какво вика фаст малко е и въпрос на тълкуване.
Но като цяло основната идея е да има сравнително дълги периоди през които не се повишава инсулинът. Толкоз. Дали някой ще го комбинира с ограничаване и на калории, това са си две различни неща. Камо ли да са опрадвани такива тиради колко сме  ограничени и елементарни защото на някой друг разбиранията са... де да знам и аз какви, то не става много ясно от тая фантасмагория която прочетох.
Те ако продължават така нещата, ще мине мод и ще замете по някое време - освен че се излиза от добрия тон, се излиза и от темата.

Ей затова не харесвам когато превеждат интервалното хранене буквално и слагат думата гладуване. Едно че за много хора ще го прочетат като точно глад в смисъл на недохранване, което изобщо не е задължително. Друго че у нас е честа и асоциацията с гладуване в смисъл на гладолечение с плодове и мед и какво беше там още. Което също не е за каквото си говорим в тази тема, сигурна съм че има друга и за този метод.

# 88
Темата е Интервално хранене. Никой не гладува, плодува, кара на чай, ограничава калории драстично. Никой никого не кара да не закусва. АКо трябва да се закусва, интервала без хранене ще се измести към след обяд до сутринта. От 12 теми и сума нещо изписано къде ли не, на края се е разбрало че се гладува. Не се гладува тук. Храним се интервално.

# 89

А ти сериозно ли си мислиш,че като гладуваш цял ден ще отслабнеш,без да влагаш никакъв спорт?Ми то,ако така ставаше,нямаше даже и спорт да има,всеки щеше да си стои вкъщи и да се налива само с вода.
Да не говорим,че от гладуването имунитетът спада и се боледува често,вземи се ограмоти преди да ми казваш аз къде ще прокопсам с информацията,която казвам.
Да сериозно.
Ти яж през 2-3 часа пък да видим как ще отслабнеш.

Със спорт не се отслабва, а се вае. Отслабва се в кухнята.

Нито съм надебеляла, нито съм болнава. Нищо ми няма на имунитета - повече от добър е. Не съм боледувала поне от 2 години, вече може и 3 да са - не помня, така че смятай колко често ми се случва.

Общи условия

Активация на акаунт