Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 863
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Започнах да си правя подробен план на пътуването и веднага проблем. 😅 Оказва се че има някакъв ремонт на ЖП линията между Арона и Стреза. Гугъл по едно време показваше влаковете с нотификация че ще има ремонт, но сега въобще не излизат като опция за придвижване от централната гара в Милано. Ако вляза на сайта на трениталия, влаковете са достъпни като си пише че между Арона и Стреза има автобус. Имам няколко въпроса в тази връзка. Първият е, може ли да разчитам на сайта на трениталия, че наистина ще има влакове до Арона и след това автобус до Стреза, тъй като гугъл не ги показва в момента, а съм сигурна че ги показваше. Не показва дори да има влак от централна гара до Арона. И вторият ми въпрос е, ако я има линията и извозването с този автобус, от къде точно ще го хванем, дали ще е ясно указано, има ли шанс да объркаме и т.н., защото не пише никакви подробности на сайта на трениталия.

# 136
  • In transit
Според мен трябва да вярваш повече на сайта на трениталия, отколкото на Гугъл. Не всичко там е достоверно на 100%

# 137
  • София
Сайтовете на компаниите на първо място.
Гугъл е безкрайно полезен много често, но не винаги напълно коректен. Не всички компании споделят оперативна информация в реално време и понякога се разчита само на предварително заложена такава без да се отчита моментното състояние и особености.
Давам пример : Този влак не се движи от четири години и половина, но мапса продължава да го показва :

Активен строителен сезон е. Тази линия конкретно и миналото лято беше затворена на етапи в този район. Пътувах Домодосола - Бергамо и също ползвах автобус там. Една идея по-неудобно, но нищо повече 🙂

# 138
  • Milano
Има ремонт по линията Милано-Домодоссола от 09/06 до 08/09.
Регионалните влакове вървят до Арона и след това извозване с автобуси до Домодоссола, които тръгват 5мин след пристигането на влака. Обикновено чакат пред гарата, качват пътниците и тръгват.
Нормално при ремонти.

Естествено, че ще вярвате на превозвача, отколкото на Гугъл.

Преди 2 месеца гледах работното време на един магазин в неделя. Отивам, магазина вече го няма, но в според Гугъл си беше там🤣 и даже отворен.
Работното време на личният ми лекар в Гугъл е отпреди пандемията и т.н.

# 139
Просто ми стана странно че се виждаха в гугъл, дори с уточнение за ремонта и изведнъж изчезнаха. Помислих си, че може да има вариант да са спрени временно и просто да не са си ъпдейтнали сайта trenitalia. Този сайт е доста тромав, опитах се да изтегля приложението но уви, забраенено е за България, не знам каква им е логиката. Искаше ми се да пропусна това размотаване с автобуса някак и се поразрових за други варианти. Мислих евентуално след кацане на Малпенса да пътуваме директно за Стреза. Има и един сайт rome2rio, който също чеквам от време на време, който ми изкара някакво предложение за директен автобус от летището до Стреза, обаче е някакъв сезонен, на някаква фирма. Освен това кацаме в 20 часа и работата е малко на косъм. Последния автобус беше в 21 и 30 или нещо такова, което означава че ако има закъснение няма да успеем да се придвижим и май не ми се рискува. Казала съм си че на тази почивка няма да бързам и без никакво напрежение. Laughing 

Да питам и още един въпрос във връзка със сайта на trenitalia. Чудех се дали да не купя предварително билети за бързия влак до Венеция, защото някъде из темата бях мернала, че е добре да се вземат предварително билетите за бързите влакове. Отново шок -  за август месец, в сайта не излиза маршрута до Венеция с бързия влак. Гледам за днес и следващите дни, влака си се вижда. Не съм проверявала ден по ден кога спира да се вижда, но възможно ли е да ги обявяват само за някакъв определен период напред? В крайна сметка пътуването е след 3 седмици и не е толкова голям периода. Дано и тук да не нацелим някой ремонт или нещо такова. Frowning1

# 140
  • София
При произволно търсене Милано - Венеция за 15 август излизат директните. За коя дата търсиш?
Възможно е не всички влакове са се виждат отсега поради съгласуване на ремонти с инфраструктурата компания. Но и в тези случаи те най-вероятно ще се движат с някакви минути напред / назад.

# 141
Ами хм... чак почвам да се чудя в моя телевизор ли е проблема. По предварителни планове, трябва да пътуваме за Венеция на 08.08 и съответно гледам билети за тази дата. Сега погледнах и за 15.08, също не ми излизат (слагам в скрит текст, че е голям скрийншота):
Скрит текст:

Иначе това е резултата от търсенето за днешна дата. Точно тази конкретна линия ме интересува, която е грубо на около половин час:

# 142
  • София
Ами в 14.15, както и в 15.15 са директни и на твоя скрийншот.

# 143
  • Milano
Амиииии Роси явно си късметлийка🤣🤣🤣.

Часове и цени излизат, но явно има нещо на твоята дата 08.08., защото стрелите се движат с два часа повече от нормалното.
И на Трениталия и на Итало. На последните цените са по-ниски за избраната дата.

Да напомня, че периода е на голямо изнасяне, поради отпуски особено в дните петък-неделя.

От няколко дни се влиза през електронните турникети на Централна гара (които бяха инсталирани през 2021г и досега контрола беше извършван от персонала) директно с билета:

Влиза се по този начин на входове  B, D, E.

И понеже все още някои билети не ги отварят - напр.дигиталните на Тренорд, тези до Тичино и т.н. има и по един коридор с персонал на всеки изход.

Да ви покажа изгледа от моя замък🤣🤣🤣:

# 144

Директни са, но времетраенето на пътуването е доста по-голямо. Cry Какъв е този късмет, не знам. Confused

# 145
Започнах да си правя подробен план на пътуването и веднага проблем. 😅 Оказва се че има някакъв ремонт на ЖП линията между Арона и Стреза. Гугъл по едно време показваше влаковете с нотификация че ще има ремонт, но сега въобще не излизат като опция за придвижване от централната гара в Милано. Ако вляза на сайта на трениталия, влаковете са достъпни като си пише че между Арона и Стреза има автобус. Имам няколко въпроса в тази връзка. Първият е, може ли да разчитам на сайта на трениталия, че наистина ще има влакове до Арона и след това автобус до Стреза, тъй като гугъл не ги показва в момента, а съм сигурна че ги показваше. Не показва дори да има влак от централна гара до Арона. И вторият ми въпрос е, ако я има линията и извозването с този автобус, от къде точно ще го хванем, дали ще е ясно указано, има ли шанс да объркаме и т.н., защото не пише никакви подробности на сайта на трениталия.

Преди 10на дена имаше автобуси от Арона до Стреза и обратно.

# 146
  • София

Директни са, но времетраенето на пътуването е доста по-голямо. Cry Какъв е този късмет, не знам. Confused
Между Верона и Падуа идва голямо времепътуването, а и не излиза Виченца в разписанието, където принципно спират. Тоест вероятно този участък ще е затворен и ще се наложи обиколен маршрут по второстепенни линии.

# 147
Да, най-бързия вариант е с прикачване през Болоня като билетите са една идея по-скъпи и даже гледам, че са на изчерпване. Направо май ще ги купя.

# 148
  • Milano
Намерих инфо. Ремонтни дейности по високоскоростната линия Милано - Венеция от Верона Порта Весково натам до Виченца от 31.07. до 20.08. Периода е избран нарочно по време на отпуските и училищната ваканция.

# 149
Намерих инфо. Ремонтни дейности по високоскоростната линия Милано - Венеция от Верона Порта Весково натам до Виченца от 31.07. до 20.08. Периода е избран нарочно по време на отпуските и училищната ваканция.

Ами или ще се прекачваме през Болоня или ще мисля друго, не знам. Определено не ми се пътува 4 часа и нещо във влак като преди това имаме и пътуване от Лугано до Милано. То бива късмет ама... Confounded

Общи условия

Активация на акаунт