Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 902
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, момичета! Предстои ни първо посещение на Милано! Ще ходим на концерт на Мелани Мартинез на 19.10.2024 в зала Forum medioladum. Търся препоръки къде е най- удобно да отседнем. Пристигаме сутринта на 19 и смятаме да наемем кола под наем от летището в Бергамо. Според вас добър вариант ли е да направим двете нощувки в бергамо и да отидем с кола само за концерта, или да разделим нощувките една в Милано и една в Бергамо. Забравих да спомена , че обратния полет за България е на 21.10 в 8.30 сутринта. Ще бъдем 2 възрастни и дете на 12.

# 166
Роси, ние спахме в Бергамо и пътувахме с влак до Милано. Бяхме с 5 нощувки в Бергамо. Влак имате на всеки час от Бергамо до Милано и обратното от сутрин до вечер - 45/50 минути в посока, удобно, климатизирано, комфортно. В Бергамо е по-спокойно и има какво да разгледате също. Няма да давате излишни пари за кола под наем и да се чудите къде да паркирате. Купете си карта за теб и съпруга ти за цялата област Ломбардия. За 3 дни е 35 евро и се возиш многократно на всички видове транспорт - влакове, автобуси, метро, трамваи. Децата под 14 г. пътуват безплатно, щом родителя си е купил такава карта с една декларация, която се попълва на хартия и се заверява, когато се купува картата. По-лесно ще се придвижите до летището от Бергамо постоянно се движи градска линия номер 1, за която важи също и тази карта. Ако имаш повече въпроси, и пиши на лично Simple Smile

# 167
  • Milano
Само, че концерта не е през деня.
Започват в 21ч и свършват след 23ч, т.е. няма да успее да хване последният влак за Бергамо в 23.40ч.
Въпрос на личен избор къде ще спят.

Този хотел е точно зад залата (най-близо от всички останали хотели), паркинга е безплатен:

https://rghotel.it/?gclid=Cj0KCQjwtZK1BhDuARIsAAy2VzswHSHRUYe22K … jvwQaAtY4EALw_wcB

Това в случай, че изберете да спите в Ассаго.
До Милано важи билета от 2,20 евро, ако решите да се разходите с градски транспорт.
Паркинга на залата след бензиностанцията до метрото последно беше 6 евро.

Магазините в центъра по corso Vittorio Emanuele са отворени и през август, в моловете също, в периферията не всички.

# 168
В Бергамо много по-евтино ли излиза хотел, че да си го причинява човек това пътуване до Милано и обратно всеки ден? Мислим да направим седмица в Милано в началото на септември и затова питам, ако разликата е осезаема да търсим там хотели 😊

# 169
Да уточня, че когато ние гледахме нощувки /началото на юли/, нямаше съществена разлика, т.е. не е много по-евтино. Просто ние обикаляхме в района с влакове и затова спахме в Бергамо. Бяхме в Милано, Верона, Езерото Гарда и Бергамо. А и летяхме от и до летището в Бергамо Simple Smile
Ако ще бъдете само в Милано, мисля, че не е подходящо за Вас да пътувате всеки ден.

# 170
Да, само в Милано мислим да сме, най-много да вземем кола и да пообиколим някое и друго от езерата, но сега поразгледах цените и не си струва да отседнем в Бергамо 😊

# 171
Да, концерта е от 21.00 и затова по  скоро едната нощувка ще я направим близо до залата. А втората в Бергамо за да не бързаме за ранния полет за България. Няма да имаме много време за далечни разходки, колата под наем я обмисляме по скоро ако не се настаним близо до залата , мъжа ми да дойде да ни прибере с нея, понеже той няма да идва на концерта. Ще бъдем двете с дъщеря ми. Много благодаря за съветите. Надявам се , че някак ще успеем с организацията.

# 172
Здравейте, момичета! ❤️

На 8 и 9.09. сме в Бергамо и днес реших ей така да разцъкам един ден в Милано.
Странно, че за тези дати не ми дава ( нито гугъл мапс, нито сайтът на градския транспорт от първия пост) придвижване с транспорт (метро) от Централна гара до Дуомо.
Веднага ме прехвърля на пешеходен маршрут, а за днес си излиза упътване с метрото?!🤔
Къде сгреших? 😀 😀
В сайта не пише за ремонти по тази линия в този период?! 🤔
Някой дали няма инфо по този въпрос?

Редактирам се: в гугъл мапс продължава да не излиза маршрут след 20.08., мо в сайта на ATM излезе.
Смятам, че това е по- достоверната информация и разчитам на нея.
Но все пак правя маршрутите си с гугъл мапс и това, което виждам сега не ми харесва. 😟

И още един въпрос- тази стачка може ли да ми обърка плановете за пътуване Бергамо - Милано с влак на 8.09.?
Цитат
PERSONALE DI MACCHINA E DI BORDO SOCC. TRENITALIA E TRENITALIA TPER DEL GRUPPO FERROVIE DELLO STATO ITALIANE   23 ORE: DALLE 03.00 DELL' 8/9 ALLE 02.00 DEL 9/9

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 22:03 от pepel_ot_rozi

# 173
  • Milano
Не можах да схвана смисъла на въпроса.
Спирките си остават същите - 4 спирки от Централна гара до Дуомо с М3 за 5мин.
Или търсите разписание?
По ваше време ще влезе в сила зимното.
Сега е лятно намалено.

# 174
Не можах да схвана смисъла на въпроса.
Спирките си остават същите - 4 спирки от Централна гара до Дуомо с М3 за 5мин.
Или търсите разписание?
По ваше време ще влезе в сила зимното.
Сега е лятно намалено.
Да, явно много объркано го написах.
Имах предвид , че като задавам в гугъл мапс дати след 20.08.не предлага въобще никакъв обществен транспорт, а само пешеходен.
Освен за някакъв ремонт по линята си помислих и за лятно- зимно разписание, защото това ставаше за целия период до края на годината (задавах произволни дати).
Както и да е, в сайта, който е даден в първи пост излезе маршрута с М3, така че се ориентирах за спирките.

Повече ме притеснява тази стачка, но много не съм ориентирана това засяга ли движението на влаковете в този период.
Разчитах на някого по- запознат с това (и с италианския 😊) да ми даде някакво инфо, но в крайна сметка не мога да променя нещата, но мога да променя моите планове . 😂

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 13:46 от pepel_ot_rozi

# 175
  • Milano
Беше ми странно, че за да зададете маршрут слагате далечна във времето дата.
На мен в приложението на АТМ (градски транспорт в Милано) ми дава само до 7 дни напред.
Когато го зададетв на момента ви дава в реално време ситуацията.

По отношение на стачката, изчакайте и попитайте няколко дни преди това.
Пише, че е на машинисти и персонал на борда на Трениталия и ТПЕР - влаковете в област Емилия-Романя.
Има и синдакална асемблея този ден. Не се споменава Тренорд, която всъщност ви интересува.

Още не са публикували нищо на сайта си, защото е рано.😉

Първо трябва да излезем ваканция🤣.

Чудя се само аз ли изпушвам преди отпуска? Броя дните от отдавна.🤦‍♂️

# 176
Благодаря за отговорите! ❤️

Аз държа първо място по лудост сред моите приятели 😂 - имала съм случаи 3 седмици преди пътуване да съм с готов багаж. 😂 😀
Но пък точно тогава животът ми е поднасял изненади и съм се радвала, че багажът ми е бил събран.
А за планирането на пътешествието е излишно да споменавам. 😂

# 177
  • In transit
Реджи, италианците не са ли в отпуска от 29.07?

# 178
Мики, как така "италианциТЕ", за повсеместно всички ли питаш? Съвсем не. Simple Smile

# 179
  • In transit
Традиционно да кажем, не точно всички наведнъж...ама защото от края на юли до средата на август доста бизнеси затварят и затова реших, че има някакви "дати", като при намаленията. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт