Милано и Северна Италия - тема 17

• 37 010
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • Milano
Хубаво време утре.
Винаги е хубаво на моя Р.Д.😊

Колко сте изписали. Много хубави разкази.❤️

Марулета няма намаления за транспорта с чуждестранни карти.

Сутринта започна така:

Следобед, като си тръгвах така:

И вечерта така:

"Добре дошли в Ада!🔴⚫️

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 23:09 от regina di cuori

# 436
  • In transit
Реджи, честита да си! Бъди здрава, щастлива и обичана! Heart

# 437
Реджи,бъди честита!Желая ти здраве,щастие и много усмивки! Много ти благодаря за всички ценни съвети!
   Децата са изключително доволни от Десенциано, много им е харесало.Синът ми даже си е топнал краката в езерото.
   Днес Милано, а Бреша,казаха,ще оставят за следващия път.Не искат да бързат и препускат.

# 438
Следващите намаления(saldi)по МОЛ-овете започват началото на Януари. Simple Smile
Бергамо е супер град. Ние сме се качвали и в Bergamo città alta и е много хубаво, има чар. Веднъж бяхме засекли някакъв празник, имаше базар с какво ли не, но не си спомням кога беше.  
На мен поне по езерото Гарда любимото градче ми е Riva del Garda, после Limone del Garda. В близост до Riva del Garda има водопад, наскоро годихме, децата много се забавляваха, Cascata del Varone се казва. Като цяло по Гарда има много хубави селца, аз самата не съм видяла всички, въпреки, че живея на 40км.
П.С. Хапнахме наобяд преди водопада в един ресторант с уникална храна “ Ristorante Antica Croce”, домашно, прясно, вкусно, на супер цени. Препоръчвам го много.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 09:58 от GattaMatta

# 439
Честита да си, Реджи! Щастлива и удовлетворена, винаги да ти е хубаво! С благодарност за отзивчивостта и полезната информация🌺🌸🌺

# 440
На Реджи😍 честит празник! ❤️
От сърце й желая да е здрава и само хубави, ама много, много хубави неща да й се случват в този живот! ❤️ 💕 ❤️

# 441
Реджи, честит празник! Бъди здрава, щастлива и обичана!

# 442
  • Milano
Благодаря на всички за милите пожелания!❤️

Марулета, радвам се че на сина ти им харесва твоят подарък и напътствия.
В Дезенцано е хубаво, в Сирмионе още по-хубаво.😊

Другата седмица съм отпуска и Каляри ме очаква, заедно с моите приятели там.🤩

# 443
Благодарение на вас ги напътствам.Днес са в Милано.Каза,че вече искат да се върнат, има още какво да видят и къде да отидат .
   На теб страхотни емоции другата седмица!

# 444
Реджи, честита да си! Пожелавам ти  здраве и много щастливи моменти!🍀

# 445
Здравейте, на нас ни предстои пътуване 29.10. - 06,11,за  осем нощувки. Досега сме ходили в Бергамо, Милано, Варенна, Беладжио и други градчета на Комо, до които се стига с ферибота, както и до един аутлет. Много ни харесва Бергамо и решихме отново там да нощуваме. Досега сме ползвали само три дневните билети за пътуване в Бергамо, а влаковете сме си плащали. Тъй като този път ще сме с децата/студенти/ - те ще са с нас пет пълни дни, мисля че ще е по-удачно и изгодно да си вземем предварително карти Аз пътувам в Ломбардия онлайн, за да посетим повече места - мисля този път да разширим и освен досегашните места, да отидем и до Гарда, ако успеем да се организираме. Даже много ми се иска да стигнем до Лугано, но не мога да се ориентирам с какво ще е най-удобно да пътуваме.
Обръщам се към вас за следните напътствия:
1. Какво трябва да следим при пътуване, за да не се качим на грешен влак, който не отговаря на условията на предплатената карта, като смятам да я ползваме в Бергамо, Милано, Варена, Гарда, Сирмионе, някъде бях прочела и корабчета на Гарда, но незнам дали по това време на годината ще има
2. Възможно ли е да си направим еднодневна екскурзия до Швейцария от Бергамо и какъв маршрут ще ми препоръчате
3. Приемам интересни предложения за посещение по това време на годината в този район
4. Моля да ми препоръчате хубав и не много скъп ресторант в Бергамо

# 446
Синът ми и приятелката му са студенти.Каза,че благодарение на ISIC картите са си взели супер изгодно билети за Дуомо и два музея още. Така че нека си носят картите , и да питат важат ли.Зс
  До Гарда, върнете се и четете назад, някой беше обяснил подробно как и докъде се пътува.Моите деца ходиха до Десенциано Дел Гарда, с влак Бергамо-Бреша-Десенциано,сменят на Бреша. Синът ми каза,че иска да остане там,много им е харесало.Време за разходка с кораб не са имали.
   Е темата има много хубави и подробни постове.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 12:54 от марулета

# 447
2. Възможно ли е да си направим еднодневна екскурзия до Швейцария от Бергамо и какъв маршрут ще ми препоръчате
Влак от Централната гара в Милано.
Това е същата линия, която от Милано минава през Комо и продължава в Швейцария.
Бързо се стига, разгледайте разписанието.
https://www.trenord.it/linee-e-orari/tratte/milano-centrale-lugano/

Реджи, честито! Cin cin Grinning

# 448
  • София
Напълно възможно е да направиш еднодневна екскурзия от Бергамо до Швейцария - Лугано, примерно. Пътуването в двете посоки отнема сумарно 6 часа които включват и времето за прекачване в Милано. С ранно тръгване и късно прибиране е напълно възможно и 10 часа свободни да имаш там.
Не е вярно, че международните влакове не са покрити от "Аз пътувам... ", международните регионални са покрити изцяло в Ломбардия и до първа швейцарска гара ( Киасо ), откъдето трябва да си купиш билет до Лугано. Може онлайн, разбира се, без да слизаш от влака.
Внимателно с този билет, защото по подразбиране първата видима цена е с 50% намаление защото швейцарците масово имат такива карти ( Swiss half fare card )  - трябва да превключиш на редовен билет.
Можеш да ползваш всяка форма на регионални влакове - обозначени са със символи R, RV, RE, REG, REX, S.

# 449
Окей,сега ще си редактирам поста,защото явно е неточен.Ние го мислихме ,но някак си ми се видя на тъгъдък, 6 ч във влак , ранно ставане, не е нашето.Ние сме от лежерните туристи,аз обожавам да се губя някъде и да не ми е нужен часовник.

Общи условия

Активация на акаунт