Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 862
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • Milano
Да, теб имам предвид. Прочети си поста.

Явно и други са го разбрали по същият начин щом се надяват да оправят радара до четвъртък.

Никой не иска да виси 30ч на летище.
За съжаление такова обстоятелство се е случило, което не значи че ще се случи след месец.
Ваше решение дали да летите, но е прекалено шашкането.

# 571
  • До сърцето...
Да, теб имам предвид. Прочети си поста.
...
Ваше решение дали да летите, но е прекалено шашкането.
Ами прочетох го. За радара е била информация от летището към чакащите, така че няма как да знам, че това било чак пробив в сигурността, простете невежеството ми.
Чак пък паник атаки, шашкане и прочие квалификации, за мен беше и си остава притеснение.
Извинете, че потревожих хубавата тема, излизам от обяснителен режим.

# 572
Видях из Милано и тези плакати.
Това е една много интересна френска скулпторка. Някои от вас може да си спомнят, че са виждали цветните ù фигури във фонтана пред Центъра Помпиду в Париж.

https://www.mudec.it/niki-de-saint-phalle/

# 573
Здравейте,
Планирам пътуване до Пиза през лятото и тъй като не ми се виси с часове по летищата, за да си чакам трансфера, обмислям директен полет до Милано. Тъй като в групата ни няма шофьори, опцията ни е от Милано да вземем влак или автобус. Засега виждам, че има удобни автобуси на Фликсбъс, но не мога да се ориентирам къде точно има техни спирки в Милано. Доколкото видях, някъде близо до летището има такава спирка и би ми било страшно удобно и лесно ако наистина е така. Мога ли да помоля за съдействие и насока от по-запознатите тук? Ще съм благодарна и на всякакви други съвети! 🙂

# 574
  • София
Когато си купиш билета за Фликс, ще имаш с него карта и упътване до мястото на тръгване.
А моят съвет е, че традиционно тези маршрути са удобни с влак.
Автобусът е между 5 и 6 часа. Влакът е 3 часа и 20 минути. Има и традиционно по-евтини влакове ( Интерсити ) за около 4 часа.
Но има много време до лятото. Изчакай да качат разписанията и цените и тогава го мисли.

# 575
Благодаря много, RebelHeart!
Аз традиционно си се паникьосвам така за всичко 😄, а в случая още повече, тъй като рядко пътувам със самолет, а и съм мега зле с ориентирането когато съм на нови места....абе, шаш и паника 🤭

# 576
Аз съм много ЗА влаковете в Италия.Не ги отхвърляй като опция.

# 577
Оо, в никакъв случай не ги отхвърлям като опция, просто...не съм достатъчно уверена, че ще се оправя сама. Останалите хора от групата са доста по-възрастни и разчитат изцяло на мен! Просто искам да имам ясен план, без да се колебая в последния момент! Знам, че отсега е много далече да го мисля още, но никога не е зле да пробвам да се организирам по-отрано, доколкото е възможно, разбира се!

# 578
Ще се справиш.Сз също не говоря добър английски,но се оправям.Билети купувам от автоматите,защото мога спокойно да разгледам часовете.Преди това си преглеждам в Гугъл сайтовете.Напр.От Милано до Пиза,излизат ми разл варианти за придвижване.И навигация.
   Но няма начин да не се оправиш,може да е една идея по-бавно.
   На кое летище ще кацнете?

# 579
  • София
Оо, в никакъв случай не ги отхвърлям като опция, просто...не съм достатъчно уверена, че ще се оправя сама. Останалите хора от групата са доста по-възрастни и разчитат изцяло на мен! Просто искам да имам ясен план, без да се колебая в последния момент! Знам, че отсега е много далече да го мисля още, но никога не е зле да пробвам да се организирам по-отрано, доколкото е възможно, разбира се!
Затова сме тук, няма от какво да се плашиш. Северна Италия има прилично уреден обществен транспорт. На този етап наистина е много рано да го мислиш - нито има разписание толкова напред, нито опция да се купи отсега.
Около месец преди пътуването ще ги изкоментираме тези неща. За момента ти е достатъчно да знаеш, че има удобен транспорт от Милано до Пиза без прекачване.
Използвай времето да разгледаш и да прецениш дали и какво друго искаш да видиш. 
Също така може да погледнеш и полетите до Рим, ако Милано ти е само заради летището.
От Рим до Пиза е още по-бързо отколкото от Милано.

# 580
Благодаря за съветите. Честно казано не се бях замисляла за други полети, освен до Болоня! Иначе ако решим полетът да е до Милано, кацането е на Бергамо!
Аз съм добре с английския, това не ми е проблем, по-скоро съм....смотана 😅 Дори и в София бих се загубила ако минавам по някоя непозната уличка 😆
Благодаря много за съдействието и за куража, който ми давате, мили момичета!

# 581
В София и аз се губя, но когато пътуваме в чужбина явно се "стягам" и този проблем го нямам там Simple Smile Важна е предварителната подготовка, да се разгледа картата, вариантите за пътуване. По-лесно е, отколкото си го представя човек. Няма да имате никакви проблеми, просто трябва спокойствие и подготовка.

# 582
Има време,споко.Момичетата в тази тема са уникални!

# 583
Ето, сега ще ви докажа колко съм зле, като задам сигурно най-тъпият въпрос на света: намерих влак с прекачване, първият е от бързите до Фиренце Санта Мария Новела, и след около 25 минути  от същата спирка се качваш на друг, от редовната линия на Трениталия, ако не се лъжа....та, малоумният ми въпрос е: трябва ли да се качваме на друго ниво или да се местим на друг перон или просто там, където слезем от първия, чакаме следващия влак? 😩🫣😓 Извинявам се за глупавите въпроси..... Ще съм благодарна и ако споделите от кои сайтове или приложения издирвате актуална информация? Имам и още един въпрос 😅 за големите куфари трябва ли да се купува отделен билет, тъй като смятам да имаме чекиран багаж?
Благодаря отново за търпението и отзивчивостта!

# 584
  • София
Благодаря за съветите. Честно казано не се бях замисляла за други полети, освен до Болоня! Иначе ако решим полетът да е до Милано, кацането е на Бергамо!
Аз съм добре с английския, това не ми е проблем, по-скоро съм....смотана 😅 Дори и в София бих се загубила ако минавам по някоя непозната уличка 😆
Благодаря много за съдействието и за куража, който ми давате, мили момичета!
Ама аз съм момче 🙃
Бергамо си е Бергамо. Когато писа по-горе, че кацаш в Милано и аз ти отговорих на база Милано. Но от Бергамо нямаш директен влак за Пиза. Традиционно няма. И е малко вероятно с наближаващия нов годишен график да има.
Гледам Фликса - в момента виждам само един директен Летище Бергамо - Пиза, който е нощен и е 8 часа.... Не си го причинявай това. Възможно е лятото да има допълнителни сезонни курсове, които да не са качени още.
Няма нищо страшно в прекачванията, разбира се, милиони хора къде ли не из Европа се прекачват къде ли не. И все пак, ако това би те затормозило, то най-лесно ще дойде през Рим.

Санта Мария Новела е много голяма гара. Малко вероятно е вторият ти влак да е на същия коловоз като първия. Всички са на едно ниво.

Багаж , виждам тези промени от тази година :
Special conditions for baggage transport on the Frecce

Starting from 1 March 2024, you can carry up to a maximum of two bags per passenger for free on the Frecce. If you travel in 2nd class and in the Standard and Premium service levels, the sum of the total dimensions of your baggage (length plus width plus depth), including pockets, wheels and handles, must not exceed 161 cm (of which each dimension not exceeding 80 cm); if you travel in 1st class and in the Executive and Business service levels, the sum of the total dimensions of your baggage (length plus width plus depth), including pockets, wheels and handles, must not exceed 183 cm (of which each dimension does not greater than 120 cm). If you have skis, prams, strollers, musical instruments, bicycles (all types, provided they are dismantled and/or foldable) and electric scooters you can transport them in addition to the number of pieces of luggage allowed, provided that the sum of the total dimensions of the skis, prams, strollers and musical instruments is not greater than 200 cm (length plus width plus depth) and that the dimensions of the bag in which you want to transport your bicycle or electric scooter are not greater than 80x110x45 cm.
If you travel on the Frecce, you are encouraged to place a label on each bag containing your name and contact details in a clear and legible manner.
You can only place your luggage in the dedicated spaces and cannot store them near the train access doors, in the vestibules and transit corridors.
You cannot pack your luggage and you cannot carry retail material on board.
In any case, transport is permitted provided that your luggage does not hinder and/or damage other passengers, does not hinder the service activities of railway staff and does not damage the cars.
If you do not comply with the provisions, you will be required to pay a fine of €50 and you will still have to take care of unloading your luggage at the first station where the train stops.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 22:32 от RebelHeart

Общи условия

Активация на акаунт