Време е за ИКЕА - тема 42

• 43 947
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
Височко е, за вътрешното легло трябва да се вземе тънък матрак, защото мястото е ограничено. Ако имате килим при изтегляне има възможност да се закача от чекмеджетата.
Иначе си е нормално легло. Ние това вътрешното не сме го ползвали, не мога да кажа как се спи на него

# 211
Имам близка, която е с две деца и имат такова легло. Ползва се всеки ден, доволни са.

# 212
Здравейте!

Преди да задам въпрос, ще споделя ние каква разтегателна кушетка имаме.  (за Rocket)

https://www.ikea.bg/products/flekke-kushetka-s-2-chekmedzheta-2-matraka/79521455

До сега се ползваше от голямото дете (взехме леглото, като бешена 6+, сега е на 10+). Разтягали сме го, когато бабата гостува (лесно е за сгъване/разгъване  , доп матрак го държим в гардероба навит,но може да се сложи и към осн легло и да е по-мекичко)

Сега (от февруари насам) 2-те деца спят на него (постоянно разгънато), като разгънато е около 180х200 (единично е 90/200). Лесно се обслужва, защото всеки матрак си е с чаршаф отделвн (с ластик е мн практично и нързо и несе набира, като се въртят децата)Шкафчетата са удобни, без дръжки, които дасе ритат/дерат. Като обем са подгодящи за бельо, пижами и подобни т.е не става за съхранение на одеало примерно

Килимът в стаята е мн тъничък, не е мокет, но с дебелината на мокет (на визия като тъкана твърда черга🤔ако трябва да го опиша някак) и стигадо леглото (като е сгънато), приразпъване леко повдигам и застъпвам отгоре
Накратко- мне лесноза сгъване и разпъване, макарче на ежеднвяен принцип не ни се е случвало да сгъванмв/разгъване

Сега, ако позволите, да попитам (сигурно е коментирано в темите назад, но нали е по-лесно да се пита 🫣)

Накой с отзив за двуетажното легло? https://www.ikea.bg/products/stora-leglo-s-nadstroika-140x200-sm … bagryane/70242086

От сега си знам,че ще е леко драма смяната на чаршаф🤔 Нощните ставания са по дконтрол (т.ене стават до wc и да речвм стъбата не е проблем).. Аз не съм мн навита, но децата си мечтаят 🤔Ще се радвам на споделвн опит

Намислила съм отдолу да запазим сгъваемото , но под формата на канапе (ще му сложа меки възглавници). Аз лично съм мн доволна от него, но децата пощуряха, откак видяха другото в магазина и тайно си мечтаят за двуетажното ПП: поправям се - видоко легло

Предварително благодаря на отзовалите се!🍀

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 11:15 от fotokod

# 213
  • София
Това не е двуетажно, а високо легло/надстройка или нещо такова... Остави чаршафите, ще се катериш като маймунка да сменяш, а като са болни децата? А ако почнат да се будят и стават? И не им ли е време за отделни легла, ако не сега, то след година-две-три голямото ще поиска свое легло?  Ако е надстройка/двуетажно, то поне има едни такива средновати, цялата височина е нещо като 130/150

# 214
Те са 2 момичета и се разбират. За това запазвам и другото.  Мисля да го обградя някак, да стане атрактивно за малкото и то да си остане долу (отстоянието отдолу е 171 см по описание на продукта). Стаята е голяма 20 кв м, но сега както е разпънато леглото, ме дразни, че заема 1/2 от стаята и за това искам да вдигна горе да спят, да имат повече място долу 🤔

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 14:16 от fotokod

# 215
Аз също имам драма с леглата за бъдещата детска, понеже имам един единствен ъгъл, в който да ги сложа на Г и искам да са така с оглед най-много оставащо място за игра. Моите са момичета на 6 и 2, но вървят високи. Исках двуетажно, но на малката още й е рано за такова голямо легло. Стената, на която ще е по-малкото легло е 200см(след което е вратата) и мислех там да сложа Sniglar-a, който имаме, а на другата страна(на Г) да сложим Slakt(и ние имаме гостуваща понякога баба), но предвид различната височина, хич няма да се получи добре. Сега се чудя дали да не взема Sundvik разтегаемо и да вмъкна малка ракла в ъгъла и да стане нещо такова(грозно е, знам,посмейте се спокойно 😁) обче с тея табли пак не ми се струва ок. Дали могат да се срежат някакси?

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 17:27 от Г-жа Шантал

# 216
  • София
Имам въпросче, ако може да ми помогнете с опит. При покупка на артикул сме ползвали за част от сумата точки от икеа фемили и искаме да върнем стоката, неразопакована, само платения кеш ли ще ни върнат или и точките по картата?

# 217
Не са ми се връщали досега точки. Не знам дали е валидно за всички и е някъде разписано, но на мен не са

# 218
  • София
А като сума връщат ли ти ги? 😂 Или броя 50лв в кофата?

# 219
Честно, не помня, беше преди година някъде и връщах и други неща, не с отстъпка. За точките съм сигурна, че не са, защото после проверявах

# 220
Аз връщах миналата седмица. Момчето изрично ми каза, че ми връща точките по картата, а сумата беше с ваучер по мое желание.

# 221
Значи пак според както се паднеш
Юск-ата клиентска политика е много по добра, колкото и да ми харесват повече продуктите на икеа

# 222
Точките по картата се връщат, но реално ще са малко по-малко тотал, защото пък ще приспаднат натрупаните точки от платените кеш пари, нали ще има върнат артикул. Всичко ще е наред, коректни са. Точките ги връщат до 2 седмици.

# 223
Може ли да покажеш от баланса на точките как изглежда такова връщане на точки?

# 224
Здравейте. Един глупав въпрос към собствените на кухни със съдомиялна различна от Икейската. Имаме Бош и питането ми е задължителен ли е механизма за закрепяне на вратичката? Моят мъж не може да се справи с монтажа и е решил да лепи вратата за миялнята. Та моля и за помощ как да постъпя за да не върши такива глупости. С кухнята иначе се справи отлично.

Общи условия

Активация на акаунт