Време е за ИКЕА - тема 42

• 43 965
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Правим кухня на вилата и са ни доста ниски таваните (203 см.). Това тотално отхвърля свободно стоящ абсорбатор, както и телескопичен, че вкъщи сме високи всички и ще си бием лицата в него, докато готвим 🤭🤭🤭
Замислили сме да сложим над котлоните малко шкафче 60х40см и да сложим напълно вграден абсорбатор в него.
Някаква идея за такъв абсорбатор? Намерих един faber, но ще иска дупка отгоре за изход на въздухоотвода, а ми се иска да го избегна и търся наистина компактен размер.

# 226
  • София
Точките по картата се връщат, но реално ще са малко по-малко тотал, защото пък ще приспаднат натрупаните точки от платените кеш пари, нали ще има върнат артикул. Всичко ще е наред, коректни са. Точките ги връщат до 2 седмици.
Изобщо не знам колко точки имаме в момента, важното ми е тотал да са колкото са били преди покупката 😅

# 227
# 228
А при мен стои с минус, както при използване на точки.

# 229
Здравейте. Един глупав въпрос към собствените на кухни със съдомиялна различна от Икейската. Имаме Бош и питането ми е задължителен ли е механизма за закрепяне на вратичката? Моят мъж не може да се справи с монтажа и е решил да лепи вратата за миялнята. Та моля и за помощ как да постъпя за да не върши такива глупости. С кухнята иначе се справи отлично.
По принцип най-лесно е със съдомиялна, която е с регулируема врата - Vario Hinge. Има такива модели на Бош, Неф и по спомен на Уирпул. Друг вариант е релсата за около 90 лв. от Икеа, трети вариант - зарязва цокъла отдолу само при съдомиялната откъм вратата с около 18 мм по спомен.

# 230
  • София
Здравейте. Днес трябваше да си получа гардероба от ikea с доставка между 16 и 21ч- никой не дойде, нито се обади. Имали ли сте такива случаи? Знаете ли дали пренасочват за следващия ден доставката или как процедират? Друг път не ми се беше случвало.

# 231
  • Sofia
Някой дали има тази кана от Икеа да ме посъветва дали течността в приставката вътре се сменя?
https://www.ikea.bg/products/moppa-kana-s-kapak/30571055/

Иначе разбрах, че може да се замрази и да поддържа течността студена, това е супер, просто се чудя дали трябва да се отваря някак. Самата кана е чудесно измислена, правя си домашна лимонада в нея, има решетчица при наливане и не падат лимони, семки и т.н каквото съм набутала в лимонадата, при това не трябва да придържаш капака при наливане. И се събира на вратата на хладилника, а лимонадата става студена, заради тази приставка...абе изобщо чуден и практичен дизайн.

# 232
Имам старата, в синьо. Мисля че е капсуловано това нещо, поне аз не съм видяла да има някъде по него капаче за отваряне.

# 233
  • София
Звучи все едно да е като охладителите за хладилни чанти.

# 234
Да, нещо такова е. То се маха от капака и може да го слагаш във фризера

# 235
Имате ли проблем със сайта в момента? Не мога да отворя никакви продукти.
Получих мейл, че има 35% намаление на дивани, а не мога да ги видя.
Искам да помоля за работещ линк към намалените дивани!

# 236
  • София
Да, не се зареждат продуктите и при мен.
От сутринта е така.

# 237
Нито продукти, нито детайли за поръчките не виждам и аз (само базовата информация, без артикулите вътре). Тези, които ми бяха в кошницата, също изчезнаха.

# 238
Дааааммм, имат безплатна доставка за покупки над 300 лева. И разбира се всичко им се бъгна. Wink

Малко спам. Попадала съм на много лоши неща из всевъзможни форуми за работата в Икеа. Цитират разни местни дерибеи и дерибейки... Не са клиентски ориентирани достатъчно Икеа. Един смешноват магазин като Jysk ги слага в малкия си джоб в това отношение.

Аз съм казвала преди време как не ми начислиха стойност, която се връщаше при следваща покупка. Време по-късно разбрах защо. Някой малоумник вероятно не беше цъкнал нещо и поръчката и до ден днешен се води в статус "На път". Малоумни. Не съм за парите толкова, но ако бях? Тогава какво?

Също така не виждам освен тъпите им точки Икеа да имат някакъв бонус за клиенти. Ще взема някой път (ако се виждат, щото и това не им арбайти редовно в сайта) да си сумирам стойността на поръчките. Баси наглите са, това е. Имам чувството, че на някой в местното управление на Икеа му е през оная работа за реномето, което трябва да се поддържа.
Гърчулята явно не ги интересува какво става отвътре, печалбичката е важна и това е.

# 239
  • София
Ама какво реноме, икеа все пак в световен мащаб е масов, ширпотреба, евтин магазин... 🤷‍♀️ 😂
Нито намаления имат свясни, нито връщания и рекламации са им лесни и приятни, така, че човек да няма притеснения в тази посока...и като сложим как и нещата с доставка и монтаж често също са сапътствани от проблеми.... Има много какво да се желае още... Но пък не страдат от липса на клиенти и така, така че защо да променят нещо? 😂

Между другото, изключително се разочаровах от серията Ivar, толкова нестабилно нещо...😒

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 14:38 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт