Време е за ИКЕА - тема 42

• 43 969
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
  • Deutschland/HE
Какви са проблемите при връщането?
Ние сме връщали една секция Били, един килим, объркана подматрачна рамка и е нямало никакъв проблем. Веднага ни дават ваучер за нова покупка. Били са неща купени от магазина и след няколко дни върнати.

# 241
  • София
Не се сърди човече беше писала назад за проблеми с рекламация на дефектен метален шкаф.
Аз имам само опит с един сифон, на който му липсваше централния болт и проблема се реши чак когато комуникацията стигна до централата на икеа и от там ни пратиха торбичка с няколко... 🤷‍♀️ Което, сещащ се, отне прилично мн време...

# 242
Angel, и аз споделям същото за серията Ivar. Бях писала тук за 3бр, които не можах да върна заради просрочено време - решихме да ги ползваме като отворени шкафове в детската стая, без вратички. Поне временно. Някои от плоскостите бяха леко огънати, при болтовете се сцепи дървесината, не са 100% подравнени и изглеждат криви. Жалко, че е масив. ПДЧтата в други серии изглеждат по-добре направени..

# 243
  • София
Мда и на нас ни се сцепи един рафт, но решихме, че ще го подлепим, искахме целия гараж с тях да направим, добре че взехме само 2модула за проба.... Взели сме едно  и от по-евтината серия да видим там как е, но като цяло съм силно разочарована, а цената никак не е малка, сравнение с подобни от дърво.

# 244
Ама какво реноме, икеа все пак в световен мащаб е масов, ширпотреба, евтин магазин... 🤷‍♀️ 😂
Нито намаления имат свясни, нито връщания и рекламации са им лесни и приятни, така, че ч
Ти малко като моя дружка тук от форума. Говорим си преди време за кухни. Казвам: "Вземи си от Икеа", а тя: "мАни ги тия, магазин за студенти"

Инак с всичко съм съгласна, но все пак са най-популярният магазин ширпотреба в световен машаб. Един от най-разпознаваемите брандове. И това си е реноме за поддържане.
Скрит текст:
Защото за кухните например в България поне са най-доброто съотношение цена-качество. Айко-майко, Como-вци разни, Еником-овци също са шир потреба. Що касае конкретно кухни обаче или цената им ще е по-зле, или качеството. Икейците биват за кухни определено. Всъщност мисля, че там са най-добре.
Лесна заменяемост ако реши човек да направи сам лека трансформация като цвят например. Поддържат с години собствените си стандартизирани размери, лесно придаваш друг облик на старото си шкафче без да чакаш някой майстор да те мотае с месеци. Колкото и да е дребно, все пак е нещо и е удобство. Накрая плюсовете се ос*рат, защото някой от Долно Нанагорнище не може да стикова екипите от мениджмънта.

Като казвате сега за Ivar се сещам... че за гараж, изба не са лоши тези от серията Kolbjorn. Поне материал има достатъчно. Преди време имаше червени и зелени етажерки и шкафчета, сега останаха само бежовите.

# 245
  • София
Да на фона на много неща тук са ок, съотношението цена /качество за много от продуктите е чудесно... Но фактите са си факти, не е някакъв  кой знае какъв магазин... И не ме разбирай погрешно, като цяло ги харесвам и пазарувам, просто съзнавам, че като тяка и тяка имат достатъчно клиентела, няма що да се пънат много  и да не забравяме, че тукашната икеа е под гръцката шапка и управа, нали?

Сега погледнах Kolbjorn, мерси👍, за съжаление изобщо не са ми подходящи, нито по размери, нито по цени 😁 а и мм още си мечтае за дървения.

# 246
Сестра ми живее в Турция. Наскоро беше в Икеа в Истанбул. Реши да купи мострата на Billy с лека драскотина отстрани. Докато чакаше да се намери служител, който може да разглоби шкафа, наблюдаваше какво прави друг служител. Той събираше стоки, оставени от клиенти и отдалече ги хвърляше в количка. Включително и стъклена чаша, която, естествено се счупи.
Накрая със съпругът и сами си го разглобиха, като служители не им позволиха да го опаковат добре, а просто омотаха с прозрачно тънко фолио и ги накараха да подпишат документ, че няма да имат претенции, ако стъклата на вратички ще дойдат счупени. Имаха късмет, всичко дойде в нормален вид. Но останаха потресени от обслужването.

# 247
  • In transit
La_Valletta, според мен зависи от самите служители в магазина.
Преди два месеца купихме мостра с шкаф Беста от Варна. Трябваше ни точно такъв, а точно в момента разчистваха мострите и ги подменяха с нови. Беше на 50%. Казахме на служителя, че ще го вземем, огледахме го и отидохме да го платим. Казаха, че до 15-тина минути ще го смъкнат на нивото за получаване на стока. Притеснявах се, как ще ни донесат, дали няма да е наранен, но те реално само го бяха развили от стената, доста внимателно и без никакви следи. Даже го бяха сложили върху велпапе, за да не се нарани. Останах доволна, натоварихме го в колата и си го прибрахме.

# 248
Абсолютно подкрепям - имат и чудесни попадения, но имат и такива фалове, че чак ме е яд на тях. Вкъщи сигурно 70% мебелите са Икеа. Collborn имаме точно от старите, зелен - стоя повече от година на тераса с много мокрене, пек и студ. Нищо му няма. Скоро ще го сваля в гаража или мазето като стигна да го доподредя. Ivar-ът събира повече от него, но здраве да е. Смятам точно в гаража или склада да ги засиля моите. Чудя се дали да не ги боядисам, пък може да ми харесат за още известно време.

Angel - как ги подлепихте вашите?

# 249
  • София
Сцепения рафт ли, първо метала беше крив, от там тръгна проблема, защото не щракваше на 4-те "крачета" та изправихнме метала и дървото с лепило за дърво, стегнахме го със стяга и така 🤷‍♀️

# 250
И аз се чудя за лепило за дърво, ама като знам мъжа ми как ще ги остави навън за подпалки вместо да се занимава...

Може с цяла партида да са имали с проблеми. На тези с плъзгащите вратички има нямаше нищо, но големите, класически.. доста криви излязоха.

# 251
  • София
То стига леко да се изметне дървото, ако не е било напълно сухо.

# 252
Sis22, лесно ли се забърсват от прах като стоят на терасата? Сега като казваш, че са толкова издръжливи, се замислям дали вместо в избата да не сложа нашите на терасата на мястото на един шкаф от Jysk. Пак метален, но някак трудно се чисти от прах. Не знам как е боядисан и с какво, но не се чисти лесно с гъба.
Скрит текст:

Инак точно зелените са супер. Когато купувахме две с рафтчета и едно с врати все току нямаше наличност едновременно и на затворения модул, и на рафтовете. Вечният им проблем с наличностите. Накрая взех бежово. Много са ми по-симпатични в ярките цветове обаче. Жалко, че ги спряха.

# 253
Аз на терасата имам от тези https://www.ikea.bg/products/grillskar-kuhnenski-ostrov-sas-zade … otkrito/79495244/ и се почиства много лесно.

# 254
Да, супер лесно се почистват! Слагали сме тежки саксии отгоре и не сме успявали да огънем. Драска се, но про нас поне няма ръжда при описаната експлоатация. Като видях, че се дере, слагах коркови подложки. Те и да се мокрят, нищо им няма.

Общи условия

Активация на акаунт