Време е за ИКЕА - тема 42

• 43 987
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
  • In transit
Много ти благодаря отново! Може би ще се престраша 🙂
Само ви трябват отверки и винтоверт за по-добро затягане на винтовете. Не е страшно, ще се справите.

# 286
  • София
То няма какво да се чете, само картинки са, все пак е хубаво да имаш винтоверт, чук... Някоя др основна отверка, дават си те шестограм ако е нужно, но затягането е по-тегаво и може и да не стегнете добре на ръка. Иначе като цяло са им достатъчно ясни инструкциите и не би трябвало да имате проблеми.

# 287
Добре, де, картинките имах предвид, нали на всички е ясно, че ИКЕА не издават книги с инструкции за четене.

# 288
  • София
На някой, който е не купувал и сглобявал може и да не е... А по някога би било добре да има малко текст, но така е по-евтинко.

# 289
  • Deutschland/HE
Синът ми сам успя да си сглоби леглото, с две чекмеджета Malm. Вие ще се справите, само ви трябва винтоверт.

# 290
Аз имам въпрос към тези, които имат икейска кухня.
Фирмата, която ни прави кухнята никога не били правили плот, чието снаждане е без лайсна 😒 понеже ще слагаме плот на ikea SÄLJAN, дали бих могла да ползвам техен монтаж само за плота и да ми го направят по този начин? Доколкото съм гледала мостри в Пловдив(макар да няма много), така са сглобени.

# 291
Здравейте! Имам питане към тези от вас, които са участвали в сглобяване на мебелите си. Трудно ли се сглобява икейско легло? Дали бихме се справили две жени с едно легло Hemnes или Brimnes, без да имаме досегашен опит. Чудя се да поръчам ли леглото, което ми харесва или да се ориентирам към друга, стандартна масова марка, която предлага и монтаж.

ще се справите: ) може да погледнете и в youtube как сглобяват вашите модели Flowers Hibiscus

# 292
Всякакви мебели сме сглобявали сами, включително легла, гардероби, секция. Щом сте двама души, ще се справите. Нищо не е толкова тежко, че да ви се опре. Инструкциите са лесни и очевидни. Можете и без винтоверт. Помага, но не е чак невъзможно без него. Където съм стягала на ръка, още стои.

# 293
Ще задам и тук въпроса си свързан с кухните.. Кухнята ще е от Икеа, чудим се само за мивката, харесваме покритието микролен на Тека, та..
Възможно ли е на мивка Тека, да се монтира сифон от Икеа?
Целта е да е напълно функционален шкафът, който по план ще е с изтеглящи се механизми (чекмеджета).

# 294
Докато сте на темата за сглобяването на легла, да питам дали някой е разглобявал и след това повторно сглобявал икейско легло или по-голяма мебел.

# 295
  • In transit
Ще задам и тук въпроса си свързан с кухните.. Кухнята ще е от Икеа, чудим се само за мивката, харесваме покритието микролен на Тека, та..
Възможно ли е на мивка Тека, да се монтира сифон от Икеа?
Целта е да е напълно функционален шкафът, който по план ще е с изтеглящи се механизми (чекмеджета).
При нас мивката си вървеше със сифона. И двете не са от Икеа. Забравих каква марка бяха, някаква италианска, шкафа в който ги монтирахме си е икейски. Смесителят ни е икейски с изтеглящ механизъм и всичко си пасва.

# 296
Благодаря Мики, така е, мивките си вървят със сифони, но този на икеа е специфичен и позволява оптимално използване на пространството под мивката с помощта на чекмедже. Вашият с шкаф с чекмеджета ли е или с вратичка? Защото май това е от значение Thinking

# 297
  • In transit
С вратички е, но вътре сме сложили системата им с изваждащите се кошчета, т.е все едно има и чекмеджета. Според мен е хубаво да вземеш сифона от Икеа и да го наложиш на мивката, която си харесала, за да е сигурно, че ще пасне.
Дай линк на сифона да го видя.

# 298
Докато сте на темата за сглобяването на легла, да питам дали някой е разглобявал и след това повторно сглобявал икейско легло или по-голяма мебел.
Да, 180/200 спалня с повдигащ механизъм Malm - без проблем.
Скрит текст:
След второто сглобяване.

# 299
Супер, благодаря за отговора.

Общи условия

Активация на акаунт