Време е за ИКЕА - тема 42

• 43 168
  • 759
  •   1
Отговори
# 705
За българските стандарти (отчитайки, че все пак София не е България) и предвид наличието на съвсем евтини неща като Виденов... Икеа не е толкоз евтинко. Примерно горе-долу евтини, но само на пръв поглед изглеждат гардеробите им. Примерно. И то само рамките. Като го напълниш гардеробчето с рафтове, чекмедженца, осветление и като му бухнеш едни стъклени или гланц врати... един неголям размер подминава сериозно 3000.

А служителчицата в пловдивската Икеа със заплатка 1200 интересно откъде ли си пазарува.

Инак аз от служителите в пловдивския център за поръчки съм доволна като цяло. Любезни са. Но някои са малко заблудени, не знаят кое какво. Помня преди време една ми обясни как Besta-та си била с пуш отваряне. Аууу, сюрьозну ли? Besta им е доста популярна стара линия. Би трябвало малко да поразцъкат нещата, да ги научат.

# 706
  • Сред мелниците
Персоналът в магазина в София ме вбесява понякога. Често, исках да кажа.
Особено тези на касите и на обслужване на клиенти.
Като ми се сопнат, аз им казвам, че не работят в кварталната бакалница. Че това е ИКЕА и ако не могат да поддържат ниво, да си останат в къщи докато си намерят нещо подходящо.
Казвам го с любезен тон и с най-милата си усмивка.
Обикновено има ефект.
Веднъж една ми каза “ще видим дали ще ви го сменим!??”
 казах й че няма какво да гледа, но има какво да чете.
Служителите по отделните зали пък са обикновено в нелегалност. Скупчени по двама трима в някой ъгъл, където са най- скрити.
Сега, при срива, трябва да призная , че  стоят на видно място. Но ще е ден до пладне.
За доставката - докараха ни стоката в 10 вечерта в тъмницата с омазани кашони и надрани рафтове.

И преди сме писали че нашата ИКЕА не е баш ИКЕА. Ама като нямаме избор с друга подобна верига все пак ги предпочитам.

# 707
Аз имам да поръчвам чинии..като оправят сайта, но съм на тръни.
Последно счупени дойдоха, снимки, писма...смениха ги за тяхна сметка де..но си е разправия.

# 708
  • София
Ние си сглобихме малкия, единичен пакс и понеже ми е първи гардероб такъв. - Красив е. Все още съм на мнение, че серията предлага супер аксесоари за вътрешна организация, въпреки, че ние взехме само рафтове, но това винаги е било нещо, което съм им отчитала като голям плюс.
Обаче.... Аз по кекав гардероб не съм виждала, то не може да стои самостоятелни клати се, усуква се, ужас, няма как без да се фиксира в стената това чудо. Тези нови рамки хармоника са уникална тъпотия. Цялото сглобяване... Всяка друга мебел на икеа е била в пъти по-добре. Закрепянето на рафтовете също е необяснимо, защо не са като кухненските рафтове например, безумни са тези държачи, още ме болят пръстите да ги тикам и намествам. 🤷‍♀️ Та като цяло ми се поизпари ентусиазма от серията, много ще се замисля за коридорното гардеробче, но за голям гардероб не ги искам.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 16:25 от Angel_Dust

# 709
Преди гърба се усуква на ромб..да.
Моят гръб..понеже е на широка 1м рамка..в средата се изтумби назад. Не ляга плътно в средата и като се отворят вратите, над горният рафт мога да си пъхна ръката зад него..има луфт голям между рафта и гърба.
За това казах че тоя гръб...все едно го няма.
Леееко помага за вертикалното усукване...ма до там.

За големи рамки 100 на 236 см не става пакса.
За тесни и ниски вероятно е по-!стабилен.

Също ако има много рафтове вътре..това също укрепва.
Моят е с един горен само високо...надолу са два лоста един над друг...и е халтав доста.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 20:40 от teta75

# 710
  • София
Ама нашия е 50на 236с 5допълнителни рафта... Еми... 🤷‍♀️ Не е стабилно

# 711
50 на 200 ще е по-стабилно.

Хартиен гардероб няма как да е тежък, масивен и стабилен.
Това си избрала...това получаваш.

# 712
Това за начина, по който се закрепят рафтовете на Pax съм го чела в отзив на клиент на сайта. Нали чат-пат някой вземе та се сбърка да напише нещо различно от обичайните "ок" и "супер". Човекът беше написал точно нещо в смисъл на "кому е нужно да е по начин, по който ако решиш да смениш височината, да е толкова трудно?".

# 713
  • София
😂 Ами да, с масив няма сравнение, но съм имала и пдч... Ами те са си били стабилни... Както и да е споделям си... Не се чувствай длъжна да отговаряш, ако на някой му е полезно ок, ако не - не.

# 714
Не е пдч и дори не е близко..очакванията са ти били неоправдани...

# 715
  • София
Очакванията са ми били да е като вс останали мебели, които сме купували от там да е стабилно, в магазина също не се клатят, но сигурно и там са вързани, все тая де.

# 716
Нашите грам не се клатят без да да хванати в стена. Всеки от тях е по 1,75 ширина с 2,36 височина. Хайде при единия липсата на осукване си го обяснявам с това, че е свръх плътно в нишата. Но при другия има по 3 см от двете му страни. Възможно е въпреки това разстояние този вторият да не се клати, защото е три рамки - две по 50 см и една 75 см. Един вид стават повече вертикали, респективно има в едното крило само рафтчета, може би те укрепват положението. Майсторът, който хванахме да ни ги сглоби, беше категоричен, че това никога няма да помръдне и без да се хваща в стана.

Angel, да не би твоят да е твърде отделен на стената и нищо да не го подпира отстрани?
И втори вариант - а възможно ли е новите модификации на рамките Pax да са по-кекави?

Аз пък нямам търпение да им приключи тъпият проблем на Икеа и да си поръчам третия гардероб със стъклени вратички.

# 717
  • София
Не се подпира, да.. Но понеже нямам от старите, не мога да направя сравнение.
Както и да е, закрепихме го, ще се ползва, но като цяло не съм безкрайно очарована.

# 718
Всеки от тях е 175 см...е невярно казано.
Три отделни рамки, свързани една с друга..да сравнявяш с една широка еднометрова, когато говорим за усукване и стабилност......е меко казано несериозно.

# 719
teta, имам два Pax-а. Единият е с три рамки, да. Но другият е както съм написала - две рамки - едната 1 м, а другата 75 см. И там няма осукване. Допускам, както казах, че стените на самата ниша му помагат, защото е свръх плътно. Но още когато го изправяха беше ок, не се осукваше. А се направи нелека маневра да се изкара от стаята, в която се сглобаваха рамките, в коридора - та накланяне, та настрани докато най-сетне излезе в коридора. После хайде бутай назад да влезе в нишата.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 18:18 от Защо ме търсиш?

Общи условия

Активация на акаунт