Време е за ИКЕА - тема 42

• 43 998
  • 759
  •   1
Отговори
# 315
  • In transit
И аз з Еконт помислих, просто не разбирам как хем е налично, хем само с поръчка.
Отиваш, плащаш и след 2-3 дни ти пращат смс, да си вземеш шкафа. Може и да не чакаш толкова, зависи от служители и физическа наличност. Ако е с чакане от няколко дни, не знам дали Еконт биха свършили услугата.

# 316
В самото описание на леглото си пише,че се комбинира с кутии на колелца.Но са с текстилен капак и не знам колко са практични.
Моята спалня е ковано желязо Не е икейска,но нямам намерение да държа нищо под нея.За мен разваля въздушната визия на тези легла.

# 317
  • София
Не са, имала съм легло с чекмеджета под него на колелца, праши се страшно. Капакът ще пази, но каквото и да се сложи върху, между, зад тях под тях - прах.

# 318
  • UK
И ние имаме легло с чекмеджета на колелца под него, много прах събира. Малката държи играчки в тях, но вече почти не играе с тях и мисля да изпразвам чекмеджета и да ги махам

# 319
  • In transit
И ние имаме легло с чекмеджета на колелца под него, много прах събира. Малката държи играчки в тях, но вече почти не играе с тях и мисля да изпразвам чекмеджета и да ги махам
Всякак се събира прах, имаме Малм с чекмеджета и такъв без нищо отдолу. Просто, като е празно по-лесно се чисти.

# 320
  • София
Еее... Естествено. 🤷‍♀️ 😂

# 321
Това е като израза "тъмно, че по-малко се цапа" 😆

# 322
  • София
въпросът е кое по-лесно се чисти...сега...понеже все пак имат капак, може би тези кутии на колела биха пазили, това, което е вътре... на детското легло с най-обикновенни чекмеджета на колеле беше мн зле. те не уплътняваха изобщо, те самите се пълнеха с прах и всичко в тях също, реално бяха неизползваеми, а в същото време пречеха да се чисти лесно под леглото... трябваше да се махат за целта, едното не можеше,защото имаше гардероб. та махах матрака и  подматрачната и чистех отгоре. абе мъка.

на сегашното ни легло, което е нормално със закачени на него, плътни чекмеджета, под тях място до пода достатъчно - нямам проблеми. в тях прах не се събира, ползвам си ги активно и си чистя спокойно под леглото.

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 12:54 от Angel_Dust

# 323
Нашите чекмеджета под леглото, добре че са на колелца и лесно се вадят. Защото наистина много прах се събира. Отказах се да държа дрехи в тях - прашат се. Сега в чекмеджетата държа нещата в калъфи Pärkla.

# 324
Здравейте, имате ли поглед над системите TROFAST за организиране на играчките в детската стая. Смятате ли, че са функционални? Според мен мине ли периодът на играчките и тези системи стават не много приложими. Имаме момче на 4 год. и в момента ми се иска да организирам някак хаоса в стаята му. Гледах и системите Kallax, да комбинирам нещо между двете. Моля за отзиви, ако някой използва тези серии.

# 325
  • София
Дам ползвали сме, много са удобни, особено ако има кой да сортира по кутиите. Ползвали сме ги дълго време, първо за едри, а после и по-малките кутии за сортиране на лего... Когато мине периода на играчките нищо не пречи да се сменят кутиите с рафтове за библиотечки или да се преместят за съхранение в гараж, таван, балкон... Или просто да се продадат /подарят. Нашите още си стоят, понеже така и така не сме измислили къде да съхраняваме играчките, а искаме да се запазят. Иначе единият модул е нисък на него има колона и над него тв... Един минус е, че се прашат, периодично трябва да се поизмеват.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 14:54 от Angel_Dust

# 326
Да,дъщеря ми имаше два шкафа/от тези като стълба/
Мислех,че след периода с играчките,ще ги ползва,но не са удобни за друго,освен да събират купищата играчки и пъзели и ги продадохме.
Всяко нещо с времето и интереса.Не можеш да искаш да вземеш една мебел и да изкара детето тодлър до тийн.😊

# 327
Ние сме с Kallax с 8 дупки - когато големите две деца бяха по-малки, имахме  4 кутии за играчки на долния ред, а на горния нареждаха книжки. Изключително  функционално и хубавото беше, че те си разделяха и пореждаха играчките по кутиите. Миналата година големият стана първи клас, а вече бяхме с трето дете. Обърнахме Kallax-а вертикално - на първите две дупки им сложихме вратички, на вторите две - чекмеджета, а другите четири пак си останаха за играчки Simple Smile Ползваме я вече 8 години и сме много доволни Simple Smile Може да ѝ се намери приложение и след периода с играчки Simple Smile

# 328
Момичета, някоя има ли лични впечатления от използване на легло Hemnes? След много разглеждане, включително и в магазина, то и Songesand ми харесаха най-много. Но в чуждите сайтове Hemnes има доста нисък рейтинг и много слаби оценки.

# 329
За кожения диван Landskrona някой има ли мнение? С куче сме и мисля, че това ще е най-удачният избор. Здрав ли е? Кожата издръжлива ли е?

https://www.ikea.bg/products/landskrona-chetirimesten-divan-s-lezhanka/49270359/

Общи условия

Активация на акаунт