На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 47

• 82 647
  • 746
  •   2
Отговори
# 435
  • Русе
Не е нужен падпорт за децата, които имат лична карта. Дъщеря ми е на 16 г. и преди 2 месеца без проблем влезе и излезе от Турция. Паспорта и изтече миналата година, върнах го и не съм вадила друг.
Но, виж, с агенциите е малко по-различно. Те като се запънат за тези паспорти.... Както например да твърдят, че трябва да е валиден още 3 или 6 месеца след датата на пътуване... Не им се давайте.

# 436
Здравейте,ще се радвам ако някой може да ми даде отговор на този въпрос,а именно: на талона на семейния автомобил ни пише и двамата със съпруга ми.Мога ли да вляза в Турция без него или ще ми трябва пълномощно от него?
Можеш да пътуваш без пълномощно, щом и твоите имена са в талона.

# 437
Не е нужен падпорт за децата, които имат лична карта. Дъщеря ми е на 16 г. и преди 2 месеца без проблем влезе и излезе от Турция. Паспорта и изтече миналата година, върнах го и не съм вадила друг.
Но, виж, с агенциите е малко по-различно. Те като се запънат за тези паспорти.... Както например да твърдят, че трябва да е валиден още 3 или 6 месеца след датата на пътуване... Не им се давайте.
Това а валидноста не е приумица на агенциите

# 438
  • Бургас
Е как да не е приумица, като паспортът е валиден до деня на изтичането му? И в последния ден на валидността му мога да вляза.
Когато пътуваш сам, никой не те пита и не се запъва до коя дата ти е паспорта.
Визирам конкретно Турция, не други държави.
А с личните карти пък въобще няма нужда от паспорт.

# 439
Абсолютно! Никакво правно основание няма изискването за 3-месечна валидност, което си измислят.

# 440
  • Далечният изток
Не е точно така.
Ето информация от Министерство на външните работи:
https://www.mfa.bg/bg/62

Основно правило е паспортът Ви да е с валидност за най-малко 6 месеца от датата на пътуването.

Всяка страна има свои изисквания относно валидността на паспорта или заместващите ги документите за пътуване. Прегледайте внимателно информацията за страната в рубриката „Пътувам за”, подзаглавие „Документи за пътуване”.

Ето още инфо
https://travelagi.com/%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B0 … 1%80%D1%82%D0%B0/

Всички страни от ЕС, плюс тези в Шенгенското пространство (с изключение на Ирландия), изискват да имате оставащи три месеца в паспорта от деня, в който планирате да напуснете страната.

Това обаче се отнася само за държавите, които не са членове на съюза. Ако страната ви членува в ЕС, тогава паспортът ви просто трябва да е валиден до приключване на ваканцията.

# 441
  • Пловдив
В новата брошура на Мигрос намаленията са само за регистрирани карти Sad

https://www.migros.com.tr/money-indirimli-market-urunleri-dt-5

За нас остават само тези промоции :

https://www.migros.com.tr/coklu-indirim-kampanyalari-ve-hediyeli-urunler-dt-1

Поправете ме , ако греша .

# 442
  • София
Искаш да кажеш, че това с картите на гишето да ни изкарват и да я "чукват" към сметката, за да излезе отстъпката вече няма да го има? Защото, ако правилно помня, регистрираните карти са тези, които са рег. на турски номер? Правилно ли съм те разбрала?

# 443
  • Пловдив
Правилно си разбрала. Сега е нещо подобно като точките на Кауфланд, с които отключваме намаления. Поне аз така го разбирам.

# 444
  • София
Правилно си разбрала. Сега е нещо подобно като точките на Кауфланд, с които отключваме намаления. Поне аз така го разбирам.
Да де, ама ние които нямаме регистрирана карта на турски номер... все ще си стоим на едно ниво точки, така излиза...

# 445
Ами, Мигрос губят!

# 446
Е как да не е приумица, като паспортът е валиден до деня на изтичането му? И в последния ден на валидността му мога да вляза.
Когато пътуваш сам, никой не те пита и не се запъва до коя дата ти е паспорта.
Визирам конкретно Турция, не други държави.
А с личните карти пък въобще няма нужда от паспорт.
Да,ама не

# 447
  • Бургас
Кое е не? Някъде да пише, че паспортът трябва да е валиден най-малко 6 месеца след датата на пътуване?

"Считано от 27.07.2022 г., българските граждани могат да влизат в Република Турция само с валидна лична карта /без необходимост от представяне на международен паспорт/ при пътуване с цел транзит или туризъм с престой до 90 дни в рамките на 180 дни, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове, открити за международни пътнически превози".

https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/t%C3%BCrkiye

# 448
То и на сайта на турското външно министерство си пишеше преди, че се изисква само валиден паспорт. Ако става въпрос за продължителен престой, при който е нужна виза, изискванията са други. Не всички агенции искат 6 месеца. Пътувала съм с изтичащ паспорт с агенция и не е било проблем. Спряха ни за проверка от жандармерията и само ми напомниха, че падпортът изтича. Казах, че знам и с това се приключи.

# 449
Ноември месец влязох и излязох от Турция с паспорт, който изтичаше на следващия ден. Нашия митничар само ми напомни, че пазпорта изтича. Това беше. От турска страна не ми направиха никакъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт