На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 47

• 82 610
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
Днес се прибрах от Турция. Ходихме малко на почивка и на връщане решихме да си накупим някакви неща от прословутия Тач, защото навсякъде всички се превъзнасят колко били качествени. Намерихме въпросния магазин, който се намира по пътя между Лозенград и Чорлу. Ами хора, аз ли нещо не влязох в правилния магазин, но чак пък такова качество не видях. Съвсем обикновени чаршафи и хавлии, които си ги имаме и в България при това на същите цени. Грабнах там някакви хавлии, които бяха на цена като същия размер хавлии от по-високото качество в Jysk. Като се прибрах видях, че тези хавлии нямат етикети. Става въпрос за онези зашитите текстилни етикети, на които пише марката, указанията за пране и т.н. Нищо. Все едно съм ги купила от китайското левче. То май и на качество натам отива. Разочарована съм.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 20:21 от Irene Adler

# 451
  • Пловдив
Аз отдавна съм разочарована от турското качество и вече не ходя в Турция на пазар.Миналият месец от Текирда(бяхме на плаж) се върнах с 2бр. омекотител и 4 пакета кори за баница,които се бяха развалили за 1ден в колата докато пътувахме.Вече не е и евтино,дори и лекарствата,които купувахме само едно е изгодно.

# 452
  • Бургас
Аз от Тач също не съм доволна. Миналата година спряхме, купих две големи хавлии, колкото да не е без хич. Имаха дефекти, които забелязах като се прибрахме. Не е голяма болка, но все пак.
На Оздилек обаче са уникални хавлиите и пак ще взема, ако имам възможност.
Ирен, през коя граница минахте и как беше?
На 22.09 се каня да идем пак, че на ММ изведнъж му е жизнено необходим летен костюм.
Сиренето на Ciftci sut urunleri е уникално. Само заради него си заслужава да ходя Simple Smile

# 453
  • Бургас
През Малко Търново. 4 часа чакахме на връщане. Пълно беше с коли с турски регистрации, даже нямаше толкова български. Тук таме някоя с регистрация от западна Европа, но пак с турци. И с украинци - коли и автобуси тръгнали на шопинг. Тези хора не бяха ли във война?

# 454
  • Пловдив
Същата ситуация беше през юли(15.07.),понеделник ранен следобяд,на Ипсала към Гърция,пълно с коли с турска регистрация и съвсем малко коли със западноевропейска регистрация,отнесохме 3часа+,но и към Турция също имаше опашка от коли с турска регистрация.Посока Турция с ММ забравяме за дъъълго време...

# 455
  • Варна
И с украинци - коли и автобуси тръгнали на шопинг. Тези хора не бяха ли във война?

Почти никой не е на шопинг - през Истанбулското летище им е връзката със света , мн.хиляди работят там и дори одесчаните които са на квартира при мен там си правят срещи с роднини от Русия и Беларус. По много сложен път минават понякога 5 дена с автобус през Грузия , Батуми и обикалят цялото Черно море. По принцип зачерквам Турция и Гърция за юли и август - гъчканица и скъпотив , гледам да е до 15 юни и след 15 септември Simple Smile

# 456
И с украинци - коли и автобуси тръгнали на шопинг. Тези хора не бяха ли във война?

Почти никой не е на шопинг - през Истанбулското летище им е връзката със света , мн.хиляди работят там и дори одесчаните които са на квартира при мен там си правят срещи с роднини от Русия и Беларус. По много сложен път минават понякога 5 дена с автобус през Грузия , Батуми и обикалят цялото Черно море. По принцип зачерквам Турция и Гърция за юли и август - гъчканица и скъпотив , гледам да е до 15 юни и след 15 септември Simple Smile
То вече и не си струва-все едно си в Бг-жените са скочили много

# 457
  • Димитровград
В новата брошура на Мигрос намаленията са само за регистрирани карти Sad

https://www.migros.com.tr/money-indirimli-market-urunleri-dt-5

За нас остават само тези промоции :

https://www.migros.com.tr/coklu-indirim-kampanyalari-ve-hediyeli-urunler-dt-1

Поправете ме , ако греша .
Днес пазарувах в Мигрос. Няма промяна в използването на мъникарт.
Нямаше такса дезинфекция на КА.
Синия пазар си е на старото място вече.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 20:36 от papaone

# 458
  • Бургас
Явно само са ъпдейтнали иконите за намаления. И нови промоции са въвели, купи 2, плати 1, купи 3, плати 2 и т.н.

Какви жени са скочили? Joy

# 459
Явно само са ъпдейтнали иконите за намаления. И нови промоции са въвели, купи 2, плати 1, купи 3, плати 2 и т.н.

Какви жени са скочили? Joy
Ми коректора е виновен

# 460
Цените са скочили,вече няма никави добри оферти ,дори и по пазарите

# 461
Не съм ходила в Одрин от 2 г, но предполагам, че вече няма тълпи от българи и гърци, особено уикендите. Който е ходил как му се струва, опустяло ли е, или местните хора са си достатъчни? Предполагам, че се е отразило на местните търговци нашата липса.

# 462
  • Бургас
Като бяхме в средата на август, не забелязах липса. Пак си имаше клиенти доволно навсякъде. Хем жега и курортен сезон.
Аз си имам любими стоки, продължавам да ходя за тях, има и доста неща, които са по-евтини от тук - варива, консерви, пудра захар, олио, промоции на собствени марки на БИМ и Мигрос, препарати за съдомиялна, прах за пране, торби за смет, соев сос и т.н.

А сос от нар 100% в България не намирам. Само гнусния сироп в пластмасовите шишета. Зехтин имам любим, подправки, сирена...

# 463
Мили хора, извинете за нахлуването ми в темата. Искам да попитам, ако плащам с дебитна карта Visa на ДСК какъв е курса? Намерих някакъв калкулатор, но при въвеждане на валути и т.н ми излиза това:

Не мога да се ориентирам изобщо, а моя близка ми каза, че не препоръчително да плащам с карта на ДСК, а аз имам само такава.

# 464
  • Далечният изток
Точно с такава карта плащам винаги. Плаща се по курса за деня. Последно беше през юни, не вярвам от тогава до сега да има някаква промяна.

Общи условия

Активация на акаунт