На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 47

• 82 062
  • 746
  •   2
Отговори
# 705
На отиване към 16 и 30, а днес към 14.30.

# 706
Планирали сме другата седмица Одрин с една нощувка с основна цел магазини за обзавеждане на апартамент. За баня освен Кале кой друг магазин да посетим. Пердета в кой магазин поръчвахте с доставка до България?

# 707
  • Пазарджик
Планирали сме другата седмица Одрин с една нощувка с основна цел магазини за обзавеждане на апартамент. За баня освен Кале кой друг магазин да посетим. Пердета в кой магазин поръчвахте с доставка до България?
Може да погледнете и в Бешкент.

# 708
Здравейте!Предстои ни пътуване до Одрин с цел пазаруване.
Може ли някой,който е запознат да ми разясни как стоят нещата със следното :
- Обмяна на лири или пазаруване с карта е по-добре? Към банка ДСК съм.
-Смятам да обменя около 300 лв
- Казаха ми,че било хубаво в магазините да се пазариш,винаги сваляли от цената.Вярно ли е ?
И ако има някой,който е към същата банка ще съм благодарна да ми разясни при пазаруване с нея колко комисионна е заплатил,понеже при разговор с Асистент на банката ми се обясни,че те си имат собствен валутен курс,който се изменял на всеки 2 часа.Турската лира е обявена 0,053,а техният на банката е - 0,055.

# 709
В държавните магазини не може. Цените са фиксирани.
Напр в супермаркета не може да се пазарите, в аптека също, заведения, кафета..
 Може да се пазарите на борсата и по малките магазинчета в центъра.
На ДСК не е изгоден курса.
 Плащането с карта зависи от условията на банката издател. Аз пазарувам само с Револют.
Всеки си преценя сам.
 Това, което ви е казал консултанта е, че при плащане с ДСК ще губите по 20 стотинки на всеки 100 лири.
Ако е малък пазар, не е фатално.

# 710
В държавните магазини не може. Цените са фиксирани.
Напр в супермаркета не може да се пазарите, в аптека също, заведения, кафета..
 Може да се пазарите на борсата и по малките магазинчета в центъра.
На ДСК не е изгоден курса.
 Плащането с карта зависи от условията на банката издател. Аз пазарувам само с Револют.
Всеки си преценя сам.
 Това, което ви е казал консултанта е, че при плащане с ДСК ще губите по 20 стотинки на всеки 100 лири.
Ако е малък пазар, не е фатално.

А,как се случва с Револют?Аз имам,видях,че обмяната на валута там няма такси,но не съм наясно как..

# 711
Може да погледнете и в Бешкент.
Сложила съм ги в списъка, както и Vesse, Sevkur, Mondi home.
На реката освен Ханедан кой ресторант бихте препоръчали за вечеря?
Как се казваше аптеката зад Марги, в която говорят български?
За Револют си обменяте пари в турски лири, желателно през седмицата, че тогава е без такса. Можете да ги теглите и от някои банкомати пак без такса.

# 712
Още един въпрос ми изникна..
Разбрах,че има еднодневни пакети към мобилен оператор.Някой ползвал ли е ?Кога се активира и как се случва активацията?

# 713
  • София
В отговор на Ирен - поръчах щори Ден и нощ скоро . Очаквам доставка към 6 ноември.Фирмата е Efe Mete Eker  -
перде и щори, тел.+90 533 152 38 37. Говорят български, идва екип на място в България, показват мостри, взимат мерки. Изпращат  със Спиди от Свиленград. Имат сайт във Фейсбук.Любезни, приятни служители. За цени - само да кажа , че не очаквах такава цена - почти 3 пъти по-евтино от фирми във София, за при средна цена на плат избрана при тях, и тук в български фирми.Магазинът им е в центъра, зад голямата джамия, обадете се по WhatsApp.

# 714
  • Бургас
Нищо не обменям в Револют. Пазарувам си директно, той ги обменя, при това на най-изгодния курс спрямо всички банки.
Просто си заредете Революта с пари и плащайте с него.
Но имайте предвид, че е малко капризен. Веднъж реши, че в БИМ е подозрителна транзакция и заключи картата за следващо ползване. Трябваше да си я отключа през телефона, а нямах интернет в момента и не разбрах какво става, чак после.
Активацията на пакетите става през телефона на оператора, на който сте, или през тяхно приложение.

# 715
Ако телефона ви е от по-новите и поддържа esim е по-изгодно да си купите пакет интернет така, отколкото през българския оператор.
Ние последно купихме на промоция за 1,50 долара 1 гб интернет валидни 3 дни.
Теленор ни искаха за 1 гб 29.95 лв и затова предпочетохме за 1,50 долара да активираме esim.

# 716
  • София
Всички оператори имат дневни пакети за интернет+малко разговори за район Балкани. Обикновено се активират с СМС и струват 5-6 лв.
Ако се пазарува с Револют през почивните дни без закупени предварително лири, а направо с левовете, има ли такса за превалутиране?

# 717
  • Mostly in my mind
Нищо не обменям в Револют. Пазарувам си директно, той ги обменя, при това на най-изгодния курс спрямо всички банки.
Просто си заредете Революта с пари и плащайте с него.
Но имайте предвид, че е малко капризен. Веднъж реши, че в БИМ е подозрителна транзакция и заключи картата за следващо ползване. Трябваше да си я отключа през телефона, а нямах интернет в момента и не разбрах какво става, чак после.
Активацията на пакетите става през телефона на оператора, на който сте, или през тяхно приложение.
а как плащате с револют? с физическа карта или чрез google/apple wallet?

# 718
  • Варна
Ако се пазарува с Револют през почивните дни без закупени предварително лири, а направо с левовете, има ли такса за превалутиране?
Да.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Бях запазила, но явно съм ги изтрила, скрийншотове за магазин за пердета. Нещо като Кемерли ми се върти да имаше в името....
Чукнах в гугъл. може би беше Kerimler Perde

# 719
  • София
Да.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Бях запазила, но явно съм ги изтрила, скрийншотове за магазин за пердета. Нещо като Кемерли ми се върти да имаше в името....
Чукнах в гугъл. може би беше Kerimler Perde
Е, значи е по-изгодно да се обменят левовете предварително. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт