На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 47

• 85 991
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Те не се занимават, но са в джаза. Давам пример от собствено наблюдение. Отиваме на хоров фестивал в Истанбул - сами си наемаме автобус, резервираме си хотел, нямаме водач от България. Но ... в Истанбул без местен екскурзовод автобусът има право само да влезе и да излезе. През останалото време няма право да кара в града без техен представител. Представителят иска определена сума, май беше 50 евро на ден. Пита къде искаме да отидем. Казваме да се разходим с корабче по Босфора, само да отидем до там, ще си купим билети. Той обаче казва - не, не може, аз ще ви ги взема, само по 18 евро е на човек. А някои сме наясно с цените, но не можем да го избегнем. Навсякъде  трябва да ни заведе той и иска цени, които искат и нашите от България. Тогава се уверих, че не само нашите ни цакат, просто са комбина.

# 316
  • ...живея на последния етаж...
Миналият октомври ходихме семейно с колите за първи път като туристи в Истанбул. Най - евтините билети бяха за Музея на съвременното изкуство - 350 лири. Определено си струва да се види. Добре, че тогава го видяхме, че сега....

# 317
А и не се сещам за друга държава, която има отделни цени за туристи и за местно население.
Коментарът е по повод горната снимка - 650 лири за турист и 300 лири за турчин..

# 318
  • София
А и не се сещам за друга държава, която има отделни цени за туристи и за местно население.
Е хайде сега. В България щото за много от нещата не е така. С двоен стандарт при ценообразуване.
п.п. Ние спираме с пътуването до там до края на септември, та ще идем отново след началото на учебната година.

# 319
В Испания съм виждала цена на вход за катедрала за местни и туристи та има го.

# 320
Здравейте Simple Smile препоръчате място в или около Одрин с мебели за обзавеждане, плочки и т.н? Предстои ми цялостно обзавеждане.
Благодаря на отзовалите се!

# 321
Здравейте, този уикенд планираме пътуване до Одрин, имам поръчани лекарства, които трябва да взема точно в събота. Ние сме от София и сме си на работа в петък и се чудя как да планирам пътуването, така че да не се натресем в най-голямото задръстване на границата в събота сутринта. Ако тръгнем в 6 ще сме там сигурно 9:30... Също така се чудя дали да отидем с преспиване, все пак и малко да поразгледаме...Ще съм благодарна за всякакви съвети.

# 322
Отидете с автобус, защото ще минете по-бързо.

# 323
  • Бургас
Освен през нощта в петък срещу събота да минете, или в ранните сутрешни часове - около 3-5 ч., не виждам вариант.

# 324
  • София
Освен през нощта в петък срещу събота да минете, или в ранните сутрешни часове - около 3-5 ч., не виждам вариант.
Ние последните пъти пътуваме призори и гледаме 6 най-късно да сме на границата. Та предложението за лятно 3-5 заранта е съвсем резонно, подкрепям.

# 325
Или тръгвате след работа в петък и пренощувате в хотел или в колата докато отворят аптеките.

# 326
въпросът с пътуването е решен - ще минем границата вечерта в петък, благодаря за съветите. Можете ли да препоръчате някое приятно заведение за традиционна турска кухня, не нещо луксозно...Също така много искам да си купя хубава баклава, като тази в Истанбул, за съжаление в Одрин няма Хафиз Мустафа Simple Smile))) И общо хранителни продуткти тип сирене и зехтин откъде е най-добре да се пазаруват. Благодаря отново!

# 327
  • Бургас
Баклава препоръчвам от Hasan Gazi Baklavaları, имат магазин в центъра.
Хранителни продукти от веригите - БИМ, Мигрос, А101, Шок.
Пазари лично аз не препоръчвам, за сирене тук споделиха една мандра - Yardımcı.

# 328
  • Стара Загора
Баклава - за мен лично Баклава хаус в Марги. Особено млечната...
Заведение - почти винаги ходим в Осман. Обикновено на обяд.
Иначе харесвам и заведенията от другата страна на реката. Лалезар най-вече.

# 329
  • София
Още един глас от мен а Баклава хаус в Марги. Продавачката Йълдъз (българка е) и е изключително мила.
От ресторантите на мен много ми хареса в Айдън. В общи линии на всякъде сме яли вкусно. Само в Мис дюнер ни одраха кожите с цени

Общи условия

Активация на акаунт