Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 811
  • 775
  •   1
Отговори
# 300
Ако на някого прималява при минимално усилие- търси се здравословен казус, трябват изследвания, освен ако не говорим за наднормено тегло, което ще обясни прималяването
.Отивам да си пия вит Д  Simple Smile))
За поста на Алегрия- напълно съгласна.Имах проблеми с теглото, които бяха следствие на вътрешни тегоби.Откакто работя върху това. свалих  и имам стабилни килограми вече доста години.Разбира се, отчитам възрастта би вече и внимавам и с храненето.В моя род жените са си пухкави, имам едно на ум за бъдещето.Движението трябва да става повече и подходящо за етапа на всеки.

# 301
  • FRANCE
Тук ме накарахте да се замисля. Брутално качих миналият декември 7кг от нищото (буквално).  Спортувам 2 пъти седмично интензивно кардио в зала. Останалите дни с тежести вкъщи, ролери или кънки според сезона. Заради злавословни проблеми , не ям пържено, сладко, полуфабрикати от години. С брутални ограничения свалих 5 , но  останалите не мърдат. Нерви и стрес по много

# 302
Димяни, помня те от темата за цитонамазките преди много години.
Провери си захарта и инсулина.
Аз съм с негативно мнение за крайните диети и спорт до прималяване. Никога не съм яла  безразборно, напротив, и през нввмх минах, последно бях на нещо като палео, и пак качих 10 кг за няколко години. В момента заради висока захар почти не ям въглехидрати, да, отслабнах, но нямам сили, да не говорим, че мускулите ми се стопиха.
Димяни, когато започна да ми прескача цикъла и да качвам килограми, ендото ми изписа Инофолик комби, много добре ми се отрази тогава, но не и на вълните.

# 303
Ако напълняването и дебелеенето и въобще наднорменото тегло, бяха поради менопаузата всички останали хора щяха да са фиданки, включително и мъжете, а това не е така. Виждам толкова много дебели млади хора.
Аз след операцията на щитовидната жлеза напълнях с 5-6 кг и така съм и досега, не е наднормено при мен 160 см 61 кг. При хипофункция на ЩЖ и други проблеми с нея метаболизма се нарушава и освен всичко друго и пълнеем. Което се отразява и на работата на сърцето и оттам идва и "прималяването". При хиперфункция проблемите са не по-малко.
След влизане в менопаузата не съм мръднала в теглото вече 11та година.
Склонни сме да оправдаваме всичките си проблеми с менопаузата, така ни е по-лесно.

# 304
Привет, дами! Вече се побърквам и не издържам. Толкова нервна и уморена не съм се чувствала никога през живота си. И причината за това са упоритите горещи вълни. На ден по.... не знам си колко пъти, изгубих им бройката, буквално през час. Срам ме е като ме ударят и се чудя къде да се скрия, защото цялата почервенявам и се потя. Не мога да пия нищо с хормони, не мога да пия нищо със соя и подобни, моля ви кажете ми какво да пия? Какво провокира тези вълни и какво ги неутрализира? Ако не нацяло, поне малко. Уж се храня здравословно, уж пия много вода, уж спортувам и това чудо не ме оставя на мира. Може би има някаква храна, която помага, нещо, но просто да не го знам. Четох за добавката Менодин. Единствено тя е най - изчистена. Някой приема ли я и има ли ефект? Много съм ограничена от към лекарства и добавки, защото майка е с рак на гърдата и тъй като аз съм предразположена ми забраниха всякакви хормони, фитоестрогени, соя, семена.... Е то какво остава?!

# 305
  • София
Благодаря на всички за мненията ви! 🌸
Ще си запиша час за ендокринолог и гинеколог.

# 306
Привет, дами! Вече се побърквам и не издържам. Толкова нервна и уморена не съм се чувствала никога през живота си. И причината за това са упоритите горещи вълни. На ден по.... не знам си колко пъти, изгубих им бройката, буквално през час. Срам ме е като ме ударят и се чудя къде да се скрия, защото цялата почервенявам и се потя. Не мога да пия нищо с хормони, не мога да пия нищо със соя и подобни, моля ви кажете ми какво да пия? Какво провокира тези вълни и какво ги неутрализира? Ако не нацяло, поне малко. Уж се храня здравословно, уж пия много вода, уж спортувам и това чудо не ме оставя на мира. Може би има някаква храна, която помага, нещо, но просто да не го знам. Четох за добавката Менодин. Единствено тя е най - изчистена. Някой приема ли я и има ли ефект? Много съм ограничена от към лекарства и добавки, защото майка е с рак на гърдата и тъй като аз съм предразположена ми забраниха всякакви хормони, фитоестрогени, соя, семена.... Е то какво остава?!
При мен вълните бяха 4 години. Пак е добре в сравнение с други жени. Ако и ти си така ще се спасиш. Няма начин без хич. Чела съм, че ако повече време имаш вълни, предпазвало от сърдечни проблеми. Не знам колко е вярно, май доктор го беше казал.
Иначе за Менодин, на мен АГ ми го беше изписал, защото само той не съдържа никакви хормони, дори фитохормони. Може да го пиеш, дано ти помогне.

# 307
  • София
Здравейте,
Опитах се да потърся информация по темите за менопауза, но не успях да намеря.
Моя случай е следния- в менопауза съм от почти 3 години и в момента боря влагалищни инфекции. За около 6 месеца ми предписват 4-ти антибиотик за пиене, и освен това на два пъти пробвахме и лечение само с антибиотични глобули локално. Всеки път пускаме микробиология, не се лекувам на сляпо. Ако няма изолирана аеробна бактерия, от микроскопски преглед пише, че има много левкоцити и бактерии, които са белег за възпаление. Имам пуснато разширено пср изследване и в Геника, не се изолираха хламидия, уреаплазма и микоплазма, но се изолираха анаеробни бактерии, които лекувах. Опитах да слагам Гинофилус за 7дни по препоръка на лекар, но без ефект. В резултат нямам лактобацили. Разбрах, че има глобули с естроген, които да подпомогнат възстановяване на лигавицата и лактобацилите, която принципно атрофира по време на менопауза, но имам полип в шийката на матката и не е добра идея да се прилага естроген. Същевременно ми препоръчват да си направя хистероскопия за полипа и за да огледат матката...а за да я направя ми трябва чисто влагалище.

Извинявам се за дългия пост. Ако някой може да сподели опит, или да ме насочи нанякъде, ще съм много благодарна.

Бъдете здрави!

# 308
Не мога да помогна с много, но все пак:  
Феми флора, за нормална вагинална флора, има капсули за пиене, и вагинални глобули, вземала съм ги и без рецепта.
Успех, търсете лекарско мнение за другото.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010014485

# 309
Има група в Бг мама. Опитайте там, дамите са доста наясно с проблема.

# 310
Здравейте,
Моята история накратко е, че на 42 се сетих да си правя деца (засега неуспешно), вече съм на наскоро навършени 44.
Та няма да навлизам в подробности за горното.
Живо ме интересува от опитът тук на хората, дали изпитват спад в либидото и дали е било постепенно...Объркана съм, тъй като нямам други симптоми на пери-менопауза или и да имам се смесват с тежкото ПМС, кеото имам цял живот. Глава ме боли често и имам и анемия, та както се шегувам, няма да я усетя тая пауза, като имам половината симптоми и без това.

Та на моя проблем, от няколко месеца овулацията почти не си я усещам, а преди беше мн осезаема. Също целия процес, възбуда и финал са много променени в лоша насока...най-вероятно е симптом на менопаузата, но не се дискутира особено тъй като точно този звучи доста лично.

Имам чувството, че се превръщам в друг човек, все едно ставам "импотентна" бавно, но сигурно...Sad.

Знам за бабини зъби, но нищо друго свързано с либидо за жени. Sad

Last but not least, излизам предимно с жени и имам постоянна партньорка и съм я лишила и нея от сексуален живот, което не е мн честно.
Съжалявам ако поста ми звучи идиотски, тъй като сигурно има по-значими неща, които се случват при менопаузата, тях ги чакам с "трепет". Cry

# 311
Това сериозно ли е или е някакъв бъзик?
"на 42 се сетих да СИ правя деца"....
Проблемите с либидото, възбудата и финала може да обсъдите с интимните си парньори, независимо от кой пол са.

# 312
Не е бъзик, а наблюдение. Да "си" правя да, с донор тъй като партньора ми е жена. Ок, изтрийте ми мнението, ако не е подходящо...

# 313
Петя, вашето мнение си е много наред просто някои яко ги друсат хормоните и сипят жлъч.
Аз  специално нищо полезно не виждам в по-горното мнение, ако няма какво полезно да кажете просто подминете. Никаква помощ!
Петя, писано е много по вашата тема просто някои не искаме вече да се повтаряме.
Мога да добавя само, че не винаги ни се прави секс и на двамата с партньора ми. Просто понякога се радваме един на друг, че сме заедно и че се имаме. И вечерите ни минават в забава един с друг. Никога не скучаем.

Защо на всяка цена трябва да имате дете. Ние сме без деца и ни е много добре.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 19:50 от La Gitana

# 314
Разбирам, ще прочета.  Извинявам се за думите ми, сега като ги чета звучат леко крйппарски, не беше това идеята...

Ще пиша по-натам като имам по-приети симптоми 😀 .

Общи условия

Активация на акаунт