Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 783
  • 775
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Аз пък съм забелязала вече от няколко години, че от юли до декември каквото и да правя имам силен косопад. Следващите 6 месеца много намаля.

# 346
  • В полите на Пирин планина
А възможно ли е косата да се разреди и без да има наличие на косопад?

Определено може. Моята е така. Не капе извънредно, но някак е по-тънка ( а моят косъм е фин по принцип) и се губи от гъстотата, което преди го е нямало. Единственото спасение е, че е чуплива и създава впечатление за въздушност. Освен възраст и хормони, аз свързвам оредяването с боядисването, но не ми се иска да ходя прошарена, макар че косата ми е естествено светла и белите коси не си личат твърде много... Обаче аз си ги виждам и на всеки 4-5 седмици се боядисвам.

# 347
  • Бургас
Аз пък съм забелязала вече от няколко години, че от юли до декември каквото и да правя имам силен косопад. Следващите 6 месеца много намаля.

И аз наблюдавам нещо подобно, но най-осезаемо е като се върна в града -до месец косата ми става много зле,  алергии, херпеси -всичко ми се е случвало. Може би с влагата есента падат и мръсотиите върху косата. В момента 2 месеца откакто съм в града, чак сега виждам някакво подобрение след постригване и добавки. Стана една вяла, оредяла и бързоомазняваща се за нула време като се върнах. Дори къната не я спасява, и тя не се захваща добре на такава коса.

# 348
Lady Brinne и аз съм точно така. Моята обаче е тънка. Беше гъста, но оредя. Като се изкъпя е хубава и пухкава и после ми залепва на главата. Този шампоан на Берьозката ще го пробвам. Не знаех че имат и шампоани. Една позната беше много доволна от шампоан Здраве. Има хинин в него. При мене нямаше много ефект. Изсушава косата. Иначе хининова вода при мен много се засилва растежа.

# 349
  • Бургас
Шампоан от Берьозка имах много хубав, с аромат на гора, но не го намирам. От него косата става много чиста и лека, малко като като премита. Сега купих един с катран или марсилски сапун, не помня точно, но мирише на катран, иначе същия ефект дава. Те са в едни кутиии  като гел и стават и за тяло, но не ги виждам на сайта. 

Предполагам, че този е с репея:

# 350
Да, такава опаковка беше и към 7 лв  като цена.

# 351
О те имали и сайт🙂 аз щях да ходя до магазина да търся. Ще ги пробвам задължително.

# 352
  • Бургас
Купих този шампоан с репей обаче е от тези, които не правят пяна затова сложих и малко от катранения, който пък прави много и сега косата ми е с много хубав обем и плътност.

# 353
За косопад от първо лице ми похвалиха капсулите за пиене на Дюкре.

# 354
От тях има няколко вида - кои точно?

# 355
От тях има няколко вида - кои точно?
Anacaps Reactiv

# 356
Здравейте момичета, тази година със седем месеца липса на цикъл миналия месец ми дойде, сега пак ме измъчва болка като преди цикъл, но дали ще дойде незнам. Но проблема, който ме измъчва е болка ниско в кръста от дясно към опашката, която е само нощем. Побърква ме тази болка. Нямам ограничение в движенията само през нощта се събуждам ако съм легнала на дясно. Някой от вас имала ли е подобни оплаквания?

# 357
Възможно е да е киста. Ходилили сте скоро на преглед?

# 358
Възможно е да е киста. Ходилили сте скоро на преглед?
Да миналата седмица бях на преглед и гинеколожката каза, че всичко е наред и да очаквам цикъл до края на месеца. А тази болка е от лятото , когато почна закъснението на цикъла.

# 359
За другата тема си, там питай, може да получиш по-адекватен отговор.

Общи условия

Активация на акаунт