Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 573
  • 775
  •   1
Отговори
# 615
МГВ при мен никога не са имали ефект. Само ми се разстройва коремът от тях.

# 616
Понеже темата е "какво преживяват жените.....", че да споделя какви тревоги имам. От 4мес съм без цикъл, а от 16г съм била с вътрематочни спирали. Наложи се да я махна и сега в главата ми е само да не цъфне някаква бременност, неискам да пия хапчета а не се доверявям на нищо друго. Големи тревоги, като споделя с "наборките" ми казват "да ти имаме проблемите!". Явно нещо психологическо ме тресе!

# 617
Понеже темата е "какво преживяват жените.....", че да споделя какви тревоги имам. От 4мес съм без цикъл, а от 16г съм била с вътрематочни спирали. Наложи се да я махна и сега в главата ми е само да не цъфне някаква бременност, неискам да пия хапчета а не се доверявям на нищо друго. Големи тревоги, като споделя с "наборките" ми казват "да ти имаме проблемите!". Явно нещо психологическо ме тресе!

Не знам на каква възраст сте, но забременяване е почти невъзможно. Все пак има спермицидни гелове за “преди това”, или ползвайте презервативи.
Аз съм още с Мирена, ще я нося до края, още 5 години.

# 618

Не знам на каква възраст сте, но забременяване е почти невъзможно. Все пак има спермицидни гелове за “преди това”, или ползвайте презервативи.
На 50г съм, махнах я защото и изтече срока а преди 1г и се скъса конеца, че я махах с упойка. Ползваме презервативи, но немога да се отпусна все го мисля.

# 619
Няма как да забременеете, отпуснете се! Изживейте си интимните моменти спокойно, още повече, че ползвате кондоми.

# 620

На 50г съм, махнах я защото и изтече срока а преди 1г и се скъса конеца, че я махах с упойка. Ползваме презервативи, но немога да се отпусна все го мисля.

Един от плюсовете на пери/менопаузата е, че вероятността за бременност клони към 0 и може да се прави с. спокойно. Не знам как някой може да мисли, че на 50 може да забременее....

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 15:56 от Medeaa

# 621
Може на 50 даде забременее, но клони към 8-мото чудо на света.

# 622
  • София
Sharky, преди да започнете с Фемостон направихте ли пълни прегледи-АГ, Мамолог,  Ендокринолог? И след това на 6 месеца ли ходихте на профилактика или както обичайно? Моите АГ, които са няколко на брой всички отказват да назначават ХЗТ.
Да, пълна програма - проф. Каменов от Ендокринологията на Медицинска академия за АГ, после мамолог, после профилактика. Каменов изписа Фемостона.

# 623
При мен сърцебиене и аритмия има повече, ако вит Д ми е под нормата или нисък.
Да, откакто поддържам високо витамин Д, нямам никакви прескачания, наистина. Преди ми се случваше постоянно. Сърцебиенето също.

# 624
Здравейте,
Някой използвал ли е Линоладиол N, ва вагинална сухота?

# 625
Забелязвам, че с настъпване на менопаузата започнах и по-малко да рева, а повече да се ядосвам така, както се ядосвах при ПМС. Душата ми плаче в даден момент, а от очите нищо не излиза. Това беше предшествано пък от крайно ревлив период, в който можех от всичко да се разстроя до плач.
Също забелязвам, че тъжна, лирична музика много ме товари. Предпочитам да ми е тихо, вместо да слушам нещо драматично. Иначе по-весели, жизнерадостни мелодии.
Вие как сте с...реването?

# 626
  • Sofia
Станах много по-ревлива 😢
Преди месец спрях кафето,з-то установих, че без него спя по-добре вечер…яко безсъние имах преди това 🫩
Спрях също сладкото и алкохола/вино/ 🥺

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 18:02 от Doli

# 627
Виждам, че темата е стара, но все пак какво ви е мнението за масло от вечерна иглика? В менопауза има ли резултат според вас? И какво друго подобно бихте препоръчали от опит. Просто искам мнение.

# 628
  • Козлодуй
Не е стара темата пише се редовно тук Simple Smile Да маслото от вечерна иглика пишеше по-горе че добре влияе Simple Smile
Не зная за реването - не съм имала поводи да плача, но аз отчитам промяна в характера си - влияние върху ината - все по-често се хващам да правя обратното на това което се иска от мен. Направо като болестно състояние съм - дали на хормонална промяна се дължи не зная, обаче каже ли ми някой нещо несъзнателно правя друго Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 06:12 от pvacheva

# 629
  • София
Или по-скоро си имаш собствено мнение и не играеш по гайдата на другите. Научила си се да казваш "не". Казват му "мъдрост".

Общи условия

Активация на акаунт