Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 856
  • 775
  •   1
Отговори
# 210
Фт3 и фт4 трябва да са в горната 1/3 на стойностите.С храна,разтоварващи дни и спорт няма да се вдигнат.ТАТ и МАТ се свързват и с възпаления в организма.
Най-добре е да разгледаш тази тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1661883
ПП Линк към темата за Хашимото.

Последна редакция: сб, 29 юни 2024, 16:46 от dt

# 211
Аз махнах и матката миналата есен и съм вече супер!

# 212
  • Бургас
dt, не се отваря,някаква грешка дава.

MamaMiy, колкото и да не ми се иска, настройвам се и аз.

# 213
Галчудо, с хипофункция си, вероятно и Хашимото. Направо виж темата за Хашимото.

# 214
Редактирах

# 215
Да не казвам голяма дума, ама сложих се пак на режим стриктно с минимум въглехидрати, само от зеленчуци. Основна храна месо, масло, сирене и яйца и ми дойде цикъл като на момиче, разкош. Дано не е инцидентно, но няма как да е съвпадение. Другият вариант е чая така да действа. Не знам, но съм доволна засега.

# 216
Твърде рано, момиче мило… сигурно ли е?
Сигурно е в рамките на две години ми отстраниха и двата яйчника и е голям шок за мен. Наистина не подхождам с доверие вече към гинеколозите, подлагам под съмнение всичко което ми казват и изписват. Имам голямо притеснение дали няма да ми навреди ХЗТ, понеже последната киста която беше изконсумирала яйчника беше ендометриозна. А хормоните пише, че не се приемат при ендо, а са ми изписани ....

# 217
candygirl90, не си половин човек. Жива си и напълно пълноценна, не си позволявай депресия, отпускане и отчаяние. Хора живеят и без очи, без крайници, с тежки болести. А ти реално си здрава. С ХЗТ ще си подобриш състоянието. Грижи се за себе си и се радвай на живота.
Едно от неприятните последствия при менопауза е остеопорозата. Взимай редовно витамин Д и К, за да си опазиш костната система, и не само нея. Още дълги години ще ти трябват.
Успех Simple Smile
Взимам витамин д редовно, но не съм включила вит К2. Ще взема комбиниран препарат. Благодаря за съветите и позитивизма.

# 218
Високите антитела на ТАТ и МАТ показват Хашимото. Много трудна работа е да паднат, да не кажа невъзможна.

# 219
Здравейте, момичета!
От почти три години нямам цикъл. Скоро минах през хистероскопия за премахване на ендометриален полип.
Очаквам хистологията. Чудя се колко време след хистероскопията продължава зацапването?
На тези години, 45+, каква е най-вероятната хистология?
Молбата ми е, ако има минали през това, да споделят.

# 220
Роса2019 преди хистероскопият лекарят каза ли Ви колко милиметра трябва да е лигавицата на матката за да я направи.

# 221
Роса2019 преди хистероскопият лекарят каза ли Ви колко милиметра трябва да е лигавицата на матката за да я направи.
Не. Не ми каза. Но аз бях след цикъл, предизвикан с Дуфастон и лигавицата беше тънка.

# 222
Твърде рано, момиче мило… сигурно ли е?
Сигурно е в рамките на две години ми отстраниха и двата яйчника и е голям шок за мен. Наистина не подхождам с доверие вече към гинеколозите, подлагам под съмнение всичко което ми казват и изписват. Имам голямо притеснение дали няма да ми навреди ХЗТ, понеже последната киста която беше изконсумирала яйчника беше ендометриозна. А хормоните пише, че не се приемат при ендо, а са ми изписани ....

Малко е късно за недоверие към гинеколозите...
Не знам с кой акъл сте допуснали да ви махнат яйчниците на 30+.
Ендометриозата е за предпочитане пред ужаса от менопаузата на тая възраст.

# 223
Излезе ми хистологията. Ендометриален полип от хиперпластичен тип. Чували ли сте? В интернет не намерих ясна информация. Притеснява ме, че в епикризата пише Коментар на резултата: тук са дадени някакви числа.
Това ми говори, че аз не виждам целия резултат. Да, ще мина при лекаря си, но дотогава...ще откача...

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 18:40 от Poca2019

# 224
Хистологиите първо ги вижда опериращия хирург ако имаше нещо притеснително мисля, че щяха да ти се обадят от болницата.

Общи условия

Активация на акаунт