Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 852
  • 775
  •   1
Отговори
# 225
Хистологиите първо ги вижда опериращия хирург ако имаше нещо притеснително мисля, че щяха да ти се обадят от болницата.
Благодаря за отговора!
И аз така очаквах, но лекарят ми ми каза, като взема епикризата да отида на преглед. Каза, че на хистероскопията полипът изглеждал като всички останали. Не е видял нещо притеснително.
Интересното е, че не се обаждат.

# 226
Ако сте се оперирали в болницата където лекарят ви работи би трябвало той да ви я даде на контролния преглед, при мен проблема е,е се оперирах в София а живея в друг град и сега нямам възможност да пътувам сега, няма да ходя и на контролен преглед а от болницата казват, че епикризата се получава на място не ги изпращат.

# 227
Потърсете мнение от лекар за разчитане и консултация....Не разчитайте изобщо някой да го интересува дали Ви има нещо,още по малко пък лично да Ви търси,за да Ви уведоми....Всичко вече е...не ми се говори

# 228
За полипа:
http://www.jenskozdrave.com/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BF-%D0%B … 0%BD%D0%B4%D0%BE/

Явно
полипът е обхванал лигавицата, не е на краче, затова е с хиперплазия описан.

# 229
За полипа:
http://www.jenskozdrave.com/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BF-%D0%B … 0%BD%D0%B4%D0%BE/

Явно
полипът е обхванал лигавицата, не е на краче, затова е с хиперплазия описан.
Благодаря за отговора! Да. Лекарят така ми каза, че не е на краче, а с плоска основа.
Точно статията в линка ме хвърли в оркестъра. Обърква ме. Да разбирам ли, че жлезистите полипи се делят на хиперпластични, аденоматозни и още нещо си или хиперпластичен и аденоматозен е едно и също?

# 230
Роса, не мисля, че
е
притеснителен резултатът, а коментарът може да е номера на блокчето.В хистологията е редно да се опише всичко, което патологът вижда, затова не смятам, че има нещо скрито.

# 231
Твърде рано, момиче мило… сигурно ли е?
Сигурно е в рамките на две години ми отстраниха и двата яйчника и е голям шок за мен. Наистина не подхождам с доверие вече към гинеколозите, подлагам под съмнение всичко което ми казват и изписват. Имам голямо притеснение дали няма да ми навреди ХЗТ, понеже последната киста която беше изконсумирала яйчника беше ендометриозна. А хормоните пише, че не се приемат при ендо, а са ми изписани ....

Малко е късно за недоверие към гинеколозите...
Не знам с кой акъл сте допуснали да ви махнат яйчниците на 30+.
Ендометриозата е за предпочитане пред ужаса от менопаузата на тая възраст.
Е, благодаря за коментара ви. Значи да ходя да се гръмна.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 17:01 от candygirl90

# 232
Искам да попитам дамите, които вече са я менопауза в какво се изразяваха първите смущения на цикъла, доколкото съм чувала става постепенно, нередовен цикъл, понякога бил през малки интервали,след това пропускал, възможно ли е както си е редовен и изведнъж четири месеца никакъв го няма, ако трябва да търся друга причина.

# 233
Възможно е. При мен също беше така.

# 234
  • Русе
И при мен беше така, даже май изведнъж спря за по-дълго и после идва един два месеца и пак 5-6 няма

# 235
При някои щастливки спира изведнъж, така е.

# 236
  • Враца
Здравейте дами, идвам от темата с пременопаузата, но се надявам, че вие ще ми помогнете.
На 47 съм, последният ми цикъл беше в началото на април. В средата на юни ходих на профилактичен преглед и цитонамазка, каза, че едва ли ще ми дойде скоро.
Две седмици след прегледа започна едно много неприятно дразнене - парене и дискомфорт, без секрет, без сърбеж в интимната зона отвън. Лекарката ми я нямаше, правих обливания със смрадлика, закупих си и Вагизан, но не ми хареса текстурата за размазване. След това отидох пак на лекар, тя не видя никакъв проблем. Изписа ми Жавал, защото според мен имам определена сухота.
На своя глава си купих гел за овлажняване - този и започнах да мажа по два пъти ден. Не използвам ежедневни превръзки, пера бельото си отделно, с бебешки прах и отскоро давам на програма с пара, нося само памучни бикини, не използвам и гелове за измиване.
Имах напредък с този гел и с Жавал-а определено, но ме притеснява, че през няколко дни се завръща това усещане - и интересното е, че само когато седя. Потя се доста, на кожения си стол седя върху хавлия, за да не ме запарва.
Сега си поръчах друг гел  и ще опитам и с него - има лайка и алое.
Та въпросът ми е, че понеже съм паника - така ли е с вагиналната сухота - на приливи и отливи и изобщо съвети ще са ми полезни. Благодаря, пожелавам усмихнат ден

# 237
  • Бургас
Ох, и аз съм така откакто са жегите. Мисля, че това стана от превръзките и дали не е някаква алергия. Намазах се с алергозан, да видим. Мисля да си взема цикатридина да пробвам. Кожата ми е като изгорена, но това е отвън. Дойде ми два пъти този месец.

# 238
Здравейте дами, идвам от темата с пременопаузата, но се надявам, че вие ще ми помогнете.
........... Та въпросът ми е, че понеже съм паника - така ли е с вагиналната сухота - на приливи и отливи и изобщо съвети ще са ми полезни. ..
Аз никога не съм имала такъв проблем, а 10+г. съм в менопауза. Да не би да е някаква инфекция, направи ли изследване на влагалищен секрет?

# 239
  • Бургас
Ва ва, на море да си била? Другата ми версия е да е свързано с морето, въпреки, че аз си живея на море и досега не ми се беше случвало.

Общи условия

Активация на акаунт