Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 734
  • 775
  •   1
Отговори
# 420
и от мен още един + за гела

# 421
И при мен тази вагинална сухота. От 7г в оперативна менопауза, на 47 г съм. И глейтгелен, и дюрекс с минимален,почти никакъв ефект.

# 422
  • FRANCE
Само бадемо олио ми помага.

# 423
Момичета, пробвала съм и Глайтгелен, и Дюрекс. И двата не са ми достатъчни. Пробвах и така рекламирания Вагизан, но и с него не се получи. Изключително неприятно е, а все още сме млади да му се не види. Глайтгелен беше добре в началото на МП, но с течение на времето престана да бъде достатъчен. Явно с годините сухотата се увеличава.
Димяни, няма излязла диета, през която да не съм минала 😁, но всичко е с временен ефект.

# 424
Извинявам се, ама просто не разбирам как гелът не е достатъчен...
Разбирам, че не лекува и през останалото време има оплаквания, но по време на самия акт това си е чиста физика - две тела и по средата смазка. Ако актът е много дълъг пак нанасяте.

# 425
Пробвайте Цикатридина овули.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 02:08 от cool_witch

# 426
Разбирам, че не лекува и през останалото време има оплаквания, но по време на самия акт това си е чиста физика - две тела и по средата смазка. Ако актът е много дълъг пак нанасяте.
Не, не е достатъчен, и да, през останалото време нямам никакви оплаквания.
Нали не мислите, че си измислям, за да се правя на интересна!?! Дано никога да не усетите дискомфорта, за който говоря.

# 427
Здравейте. Някоя от вас да е имала висок естрадиол вече две години след настъпването на менопаузата? Всички други хормони са в референтни стойности и съответстват на менопауза, само естрадиолът е близо четири пъти над горната референтна граница?
Три години нямам цикъл.
Не съм се изследвала, но имах полип в матката вследствие удебелена лигавица. Лигавицата се удебелявала при много естроген. Започнах да разследвам и се оказа, че трябва да спра лененото семе и сусам, които приемах по една лъжица сутрин. Още четох за ксеноестрогени. Оказа се, че доста от препаратите, с които пръскат плодовете и зеленчуците, съдържат естроген. Пластмасата го съдържа. Месото... Козметика... Един от изходите е здрав черен дроб, защото той го извежда от организма. Дробът ми се оказа омазнен... Боря се и аз, но...

# 428
  • София
лорелай,не знам може би трябва постоянство.
Надявам се да продължа да свалям,като имам още 6 кг. След това просто ще се съобразявам какво хапвам и мисля да започна на първо време да тренирам у дома.

# 429
Не, не е достатъчен, и да, през останалото време нямам никакви оплаквания.
Нали не мислите, че си измислям, за да се правя на интересна!?! Дано никога да не усетите дискомфорта, за който говоря.

Не виждам защо се сърдиш, нищо лошо не съм казала. Просто наистина не мога да схвана как се получава.
Но ми хрумна нещо - как се пазите и как сте се пазили повечето време?  Защото съм чела, а и опитът ми го потвърждава, че еякулацията вътре във влагалището е много полезна за тъканта му.

# 430
Аз използвам същия гел,доволна съм!
Бях споделяла,че за 2 г. откакто съм в менопауза качих близо 10 кг. От началото на декември съм в режим на калориен дефицит и свалих до днес почти 5 кг., чувствам се много по- добре.

Здравейте,
Бихте ли дала повече информация за "режима на калориен дефицит"?
И как се справяте с въглехидратния глад?
Приемате .ли някакви добавки?

# 431
Роса2019, сухотата и изтъняването на лигавицата донякъде са свързани. При вашата удебелена лигавица имахте ли сухота? Аз на определени периоди ям по няколко лъжици небелен сусам на ден, но лигавицата ми е премного тънка.
Една руска гинеколожка много рекламира препарат Gynoflor за лечение на сухота. Не съм го купила още и нямам мнение.

# 432
О, да! Пресъхнал извор съм. Предполагам, че всеки организъм по различен начин си синтезира, използва и отделя хормоните... Със сигурност зависи и от стреса. При мен той е в огромни количества.

# 433
  • София
Здравейте момичета,
И аз от 3 години се боря със симптомите на менопаза... Къде успешно, къде не Simple Smile
Относно безсънието, при мен помогна Магне В6, вечер 1 час преди лягане. Личният док ми го предложи. Пих го известно време докато започнах да спя. Сега го пия при нужда.
За вагиналната сухота. При мен е по-скоро намалена еластичност на лигавица, кожа.. Имам овлажняване но всеки път се протривам до кръв, въпреки геловете, които използвам... Това, което ми облекчава е всеки път след измиване мажа с кокосово масло, пия витамин Е, и когато се сетя слагам по едно драже във влагалището. Пиене на колаген. От време на време си взимам и Eva Intima Moist Long Acting Gel.

# 434
Още не съм стигнала до "после", но ще видим. А другото е егоизъм - само моето да бъде, понеже съм жена.

Общи условия

Активация на акаунт