Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 711
  • 775
  •   1
Отговори
# 480
Аз от време на време имам болки ниско долу, които предишния път не показаха гинекологичен проблем и при прием на Цистон минаваха. Сега обаче се появи и някакво примокряне, което не мога да нарека точно бяло течение. Няма и сърбеж, но доста ме боли и опъва двустранно ниско долу, като при болезнена овулация или цикъл. Възможно ли е при менопауза да болят яйчници?

# 481
Цистонът действа на бъбреците евентуално, и на уринарния тракт, ама чак пък болка да мине от него ми е странно.
Сигурно е възможно да болят яйчниците, но каква би била причината? мен лично не са не боляли никога.

# 482
Щом минава от Цистон, може да е някоя уринарна инфекция, трябват обикновена и стерилна урина.

# 483
Здравейте!
Включвам се да си споделя проблемите. Една година и пет месеца без цикъл и влязла в менопаузата. На 50 г. и половина съм, преди половин година пусках хормонални изследвания и резултатите бяха за менопауза. Нямам сухота и горещи вълни, но се сдобих с високо кръвно и холестерол и пия изписаните за тях лекарства от няколко месеца. Преди три дни изненадващо ми дойде цикъла, доста обилен, както си беше по-рано. Аз имах миома преди, ако е важно да спомена. Притеснена съм какво да очаквам и дали е инцидентно това? Аз мислех, че съм приключила вече с цикъла, макар и да не ми се искаше. Накоя има ли опит с подобно нещо? Какво да поискам да изследвам, като ида на лекар?

# 484
@NoName , отидете на лекар. Възможно е да е от миомата. Поне ще ви видят на ехограф и ще ви кажат, ако има нещо притеснитело.

# 485
Някой да си е купил тази книга и да сподели повече?

# 486
Доколкото виждам, авторката има книга и за лечебния глад. Така че очаквам съветите да са в тази насока. Само че, ако се окажа права, ще ми е интересно как предлага да се спи на гладно.

# 487
  • волно калдъръмче
Доколкото виждам, авторката има книга и за лечебния глад. Така че очаквам съветите да са в тази насока. Само че, ако се окажа права, ще ми е интересно как предлага да се спи на гладно.
Не е лесно. За да ми се получи, пропускам първото хранене, а последното гледам да е възможно най-оскъдно в диапазона 18-19 часа. За съжаление не винаги е възможно.

# 488
Не е лесно. За да ми се получи, пропускам първото хранене, а последното гледам да е възможно най-оскъдно в диапазона 18-19 часа. За съжаление не винаги е възможно.

И има ли ефект...?

# 489
  • В полите на Пирин планина
Аз, ако закъснея с вечерята, ям само протеин и зеленчук. Така ми е най-леко на корема.

# 490
Аз почнах да не вечерям, храня се към 16:00 часа и ми е добре. Лягам късно, след полунощ. Не закусвам.

# 491
  • волно калдъръмче

И има ли ефект...?
При мен има. В съчетание с масаж 3 пъти в месеца, упражнения 4 пъти и танци два пъти в седмицата, е топ. Петъчно-съботните вечерни сбирки леко разбутват графика, ама пък като те иска животът, няма как да се дърпаш.

# 492
Алегрия, сериозна активност. Какви други ефекти, освен запазване или пък редуциране на тегло, имаш?

# 493
  • волно калдъръмче
Алегрия, сериозна активност. Какви други ефекти, освен запазване или пък редуциране на тегло, имаш?
Отоците в тялото ми спадат, целулитът е в миналото. Състоянието на ставите и пластичността им е подобрена, имам добър мускулен тонус. Успявам да правя движения, които не съм правила в младите си години. Метаболизмът ми се повиши, свалих за една година 6 килограма, стегнах се. Лицето ми не е подпухнало, челюстната кост и скулите ми са изразени. Очаквах кожата на лицето ми да се свлече, но не стана точно така. Малко по-изразени са ми назолабиалните бръчки, но и за тях полагам грижи. Гледам си снимки от преди и установявам, че сега изглеждам по-привлекателна.

# 494
Звучи прекрасно! Поздравления за волята и постигнатото!

Общи условия

Активация на акаунт