Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 683
  • 775
  •   1
Отговори
# 495
Аз също не ям след 4 следобед. Стомахът ми не преработва дори салата изядена вечерта. Перфектно си спя през нощта. В менопауза съм от поне 5-6 години. И да, спортът е много важен. Разходки сред природата не са достатъчни.

# 496
Момичета, възможно ли е от менопаузата да ми отичат стъпалата? Обувки, които есента закопчавах с лекота, сега ми се опъват. А не съм напълнявала драстично оттогава. Лятото ми се случваше с едни сандали в определен момент на деня да ми стискат в горната част. Сега обаче май е целодневно. Усещам си ги като оловни.

# 497
  • волно калдъръмче
Не е толкова до воля, а до желание и времеви ресурс. Последният е най-ценният.

# 498
Момичета, възможно ли е от менопаузата да ми отичат стъпалата? Обувки, които есента закопчавах с лекота, сега ми се опъват. А не съм напълнявала драстично оттогава. Лятото ми се случваше с едни сандали в определен момент на деня да ми стискат в горната част. Сега обаче май е целодневно. Усещам си ги като оловни.

Задържате вода. Пробвайте с намалено съдържание на сол и слагайте краката при всяка възможност високо.

# 499
Аз също не ям след 4 следобед. Стомахът ми не преработва дори салата изядена вечерта. Перфектно си спя през нощта. В менопауза съм от поне 5-6 години. И да, спортът е много важен. Разходки сред природата не са достатъчни.

Зеленчуците не са никак лека храна, трудно си се храносмилат, дразнят гастрити, колити...

В тази връзка, аз пък на вечеря спрях да консумирам салати. Пресни зеленчуци - само на закуска, обяд.
На вечеря или само протеин + мазнинка (може и малко берита да добавя), или ако ще ям зеленчуци, задължително задушени, на пара и т.н.

# 500
На мен напоследък ми се спукват капилярите около глезените ако не нося компресиращи чорапи. Много е гадно и боли дни наред след това. Също дава усещане за тежест в ходилата.
П.с. 170 см/62 кг съм, т.е.не е от свръхтегло този проблем. С възрастта дойде.

# 501
На мен напоследък ми се спукват капилярите около глезените ако не нося компресиращи чорапи. Много е гадно и боли дни наред след това. Също дава усещане за тежест в ходилата.
П.с. 170 см/62 кг съм, т.е.не е от свръхтегло този проблем. С възрастта дойде.

Следете се, това е важно.
С възрастта започват проблемите с кръвта и вените, знаете..

# 502
Всъщност не знам. Личната лекарка също не гледа сериозно на това. Каква информация да търся?

# 503
Поискайте направление за съдов хирург и идете. Ще дадат насоки.

# 504
Благодаря!

# 505
Цистонът за който по-горе писахме на мен ми помага като задържам вода. Много добра добавка, препоръчвам.

# 506
Това подуване/отоци по глезените е по-скоро от вени и затова е редно личния да насочва към съдов хирург.
Колкото по-рано, толкова по-успешно лечение и превенция.

# 507
  • оттам, откъдето започва България
Със същите проблеми съм, както и мама-ени. Целият ми ляв прасец беше в синини от напукване на нещо, не знам дали е капиляри, но е болезнено. Организирах се, отидох при съдов хирург. Погледна ме отдалече, не стана от стола даже, и каза, че нищо ми няма и излезе от стаята.
Към момента съм в същата ситуация. Докато си мажа тялото след баня болезнено усещам топчета по синините, но не знам къде да отида.

# 508
  • Sofia
Нещо да ми препоръчате за лицевото окосмяване? 😥
Откакто съм в МП,ми се появяват все повече косъмчета на шията,брадичката,над горната устна…преди съм нямала или ми бяха по-светли 🫤

# 509
Със същите проблеми съм, както и мама-ени. Целият ми ляв прасец беше в синини от напукване на нещо, не знам дали е капиляри, но е болезнено. Организирах се, отидох при съдов хирург. Погледна ме отдалече, не стана от стола даже, и каза, че нищо ми няма и излезе от стаята.
Към момента съм в същата ситуация. Докато си мажа тялото след баня болезнено усещам топчета по синините, но не знам къде да отида.

Идете в Бившата правителствена болница, Отделение по съдова хирургия. Лекарите са млади и компетентни, ще Ви обърнат внимание и ще предпишат лечение. Приемат по НЗОК Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт