Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 556
  • 775
  •   1
Отговори
# 645
Аз бих приела ХЗТ, ако бях на твоята възраст.
По принцип някои лекари посочват опасност от хормонален рак при такава терапия. С редовни профилактични прегледи това лесно може да се контролира и отдавна не е проблем.

# 646
  • София
Мисля, че причината да не се изписва ХЗТ в случая е придружаващото автоимунно заболяване, което е приоритетно. Ако не са налице сериозни оплаквания, тогава няма причина за ХЗТ.

# 647
Аз бих приела ХЗТ, ако бях на твоята възраст.
По принцип някои лекари посочват опасност от хормонален рак при такава терапия. С редовни профилактични прегледи това лесно може да се контролира и отдавна не е проблем.
Предходно раково заболяване не съм убедена колко "лесно може да се контролира" и дали няма да бъде проблем.

# 648
Аз от собствен опит съм убедена, че и предходно и "предстоящо" (сори за израза) могат да се контролират с периодични прегледи, но това не е по тази тема тук.

# 649
Здравейте! Вече повече от седмица имам вагинално течение. Откакто съм в менопауза вече 2 години за първи път ми се случва. Преди, когато имах цикъл, бях постоянно с някакви течения и не се впечатлявах, но сега се притесних. Прозрачно е и не е обилно, с лека миризма. Не е нещо кой знае какво, но ми създава дискомфорт. Имам и съвсем лека болка ниско. Имам час за гинеколог следващата седмица, нямаше как по-рано. Мислите ли, дали е нормално и в менопаузата да се появяват течения? Мислех че вече ще съм се отървала от това, но… Слагам си вечер едни паучове с млечна киселина, но за сега нямат ефект. Някоя от вас имала ли е подобен проблем?

# 650
Не, и не, не е нормално.

# 651
Здравейте! Вече повече от седмица имам вагинално течение. Откакто съм в менопауза вече 2 години за първи път ми се случва. Преди, когато имах цикъл, бях постоянно с някакви течения и не се впечатлявах, но сега се притесних. Прозрачно е и не е обилно, с лека миризма. Не е нещо кой знае какво, но ми създава дискомфорт. Имам и съвсем лека болка ниско. Имам час за гинеколог следващата седмица, нямаше как по-рано. Мислите ли, дали е нормално и в менопаузата да се появяват течения? Мислех че вече ще съм се отървала от това, но… Слагам си вечер едни паучове с млечна киселина, но за сега нямат ефект. Някоя от вас имала ли е подобен проблем?
И на мен се случи. Не се тревожете толкова. Ще Ви направят микробиология на вагинален секрет и после съответното лечение. Аз се оправих за 10 дни.   Не е нормално да се появяват течения, затова трябва преглед и лечение.

# 652
  • София
Не, не е нормално. Но аз, например, нямам вагинална сухота от менопаузата. Влагалището на всяка жена е влажно, то се самопочиства с влагата, която изтича. Сигурна ли си, че не е нормалното женско овлажняване?

# 653
Сигурна съм. Не е нормално женско овлажняване . Ще звъня на гинеколога си май да ме вземе по-рано ако може.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 11:33 от Salii

# 654
Salii не се притеснявайте, пуснете си изследвания и ще се види. Ако мирише може да е бактериална вагиноза, може и нищо да не е. При жени в менопауза се появява и течение от самата сухота и хормонални промени.Не слагайте нищо, за да може да ви се пусне микробиология.

# 655
Благодаря ти alex 123. Звънях на гинеколога си. На почивка е, нормално. Няма да ме вземе преди сряда. До тогава ще чакам. На работа ходя до тоалетна с мокри кърпички и ползвам ежедневни превръзки, които сменям на не повече от 2 часа. В къщи е ясно. Мисля че за сега това е достатъчно. Просто аз си падам малко хипохондричка, не че проблема е за пренебрегване, но филмарка съм си. Благодаря ви за съветите.

# 656
  • Бургас
Сега се сетих, че някога питах баба как се е усъмнила да провери за диабет и тя ми каза, че е имала течение.  Може да се провери тази версия.

# 657
  • София
Кандидата е чест резултат от диабет 2,  и течение може да има заради нея.

# 658
Днес реших, тъй като само го мисля, да ида при една гинеколожка на частно и да не чакам моя. Каза ме имам удебелена лигавица и тъй като имам и болки в корема и кръста, а течението е безцветно й прилича на наближаваща менструация. Ум не ми го побира - след 2 години и 3 месеца. Не е нормално. Каза че ако ми дойде,  лигавицата сама ще се изчисти, ако не след 2 седмици на кюретаж. Уплаших се повече. Четох че удебеляването на лигавицата в менопауза е ендометриална хиперплазия, макар че лекарката не употреби този термин. И често е предракова находка. Лекарката каза че ако ида на друг гинеколог веднага ще каже кюретаж, но тя била на мнение да се изчака ако получа кръвотечение първо. Каквото и да ми говори, бяло течение е едно, но кръвотечение съясем друга работа. При всички случаи не е добре. А тя се надява да имам, за да се изчистела удебелената лигавица. Да, при жени с цикъл това става, но в менопауза…  Още повече се паникьосах. Оказа се че течението ще излезе причината да се намери този проблем, а може изобщо да са без връзка.

# 659
А не пусна ли микробиология?
Диагнозата "прилича ми" звучи малко несериозно.
Изчакай си твоя лекар и не се шашкай.

Общи условия

Активация на акаунт