Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 542
  • 775
  •   1
Отговори
# 675
Какъв е тоя специалист, който ще каже "фаща Ви критическата"?
И "изчерпан яйчников дефицит"!
И как уж Ви няма нищо, а изписват куп медикаменти?
За изчерпан яйчников резерв изследвайте Антимюлеров хормон. Той ще покаже.
А дори и за перименопауза е малко рано сякаш, но се консултирайте с читав лекар.
Имате ли деца?

# 676
  • sofia
Не, не предложи. Аз миналият път си поисках сама. Сега така ме заболя, че нищо не исках. Записах час за вторичен при нея, пак да видим до къде ще я докарам. Дано може да вземе проба за ЧПВ.

Аз ще предложа един изключително внимателен акушер -гинеколог/мамолог - д- р Николай Николов !
Колпоскоп , цитономаска  и всичко необходимо . Обяснява и изслушва и няма грам болка . Преглежда на няколко места , събота и неделя също . Изпраща мейл с инфо от преглед както и напомняне за предстояща профилактика .

https://www.bing.com/ck/a?!&&p=8b171ea3a121205787b0a08f9f8f2970e7674c9d036c538e2430add6dda2d780JmltdHM9MTc1MTQxNDQwMA&ptn=3&ver=2&hsh=4&fclid=0e15c505-6544-669e-043c-d05d64e2677c&psq=%d0%b4%d0%be%d0%ba%d1%82%d0%be%d1%80+%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2+%d0%b3%d0%b8%d0%bd%d0%b5%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b3+%d1%81%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%8f+%d0%bb%d1%8e%d0%bb%d0%b8%d0%bd&u=a1aHR0cHM6Ly9zdXBlcmRvYy5iZy9sZWthci9uaWtvbGF5LW5pa29sb3Y&ntb=1

# 677
  • волно калдъръмче
Скрит текст:
Здравейте,от 1 година има нередовен цикъл.Посетих 3 гинеколози и всичките ми казаха,че ми няма нищо.Единия ми изписа дуфастон 3 пъти по 1 за 3 месеца и всичко ще си дойде на място,но уви на 5 месеца пак ми закъсня и ми дойде на 53 ден и отново след посещение а гинеколог и след прием на примолут нор ,за да ми го предизвика.Кодато ми дойде на 5 ден ми пусна изследвания и уж всичко оказвало нормално и че нямам проблем,изписа ми агнес да пия 6 месеца и всичко ще се нормализира.Каза ми изчерпан яйчников дефицит и до там,вика хваща ви притическата.Каква добавка мога да опитам,за да нормализирам цикъла
Възможно ли е да навлизам в менопауза Sad от сега нататък цикъла винаги ли ще ми е нередовен Sad на 36 години съм и изобщо не очаквах,че този момент ще настъпи толкова рано
Първо, изпрати ли ви за консултация с ендокринолог? И второ, има ли подобно намерение?
Ако отговорите са отрицателни, сменяйте гинеколога. На този въобще не му пука за здравето ви. Несериозно е да ви залисва с агнес. Сега, съвсем друг е въпросът, ако вие имате отрицателно отношение към яката химия Laughing и предпочитате фито добавки.

# 678
Какъв е тоя специалист, който ще каже "фаща Ви критическата"?
И "изчерпан яйчников дефицит"!
И как уж Ви няма нищо, а изписват куп медикаменти?
За изчерпан яйчников резерв изследвайте Антимюлеров хормон. Той ще покаже.
А дори и за перименопауза е малко рано сякаш, но се консултирайте с читав лекар.
Имате ли деца?
Ми тъй ми казва Sad  изписа ми промолут нор да ми дойде и след 5 дена пуснах изследванията и ми казва.ВСИЧКО Е наред,навлизаш в критическата и аз в шок,как тъй ми аз съм на 36г.каква притическа и така.Преди това ходих при друг гинеколог той ми изписа дуфастон 3 пъти по 1 на ден за 3 месеца и след това пак започна да ми се губи цикъла.Идва през 33 дена някътде,даже има месеце и не идва,друг път идва 2 пъти и тъй.ХОдих и на ендокринолог и той тъй,нищо ми нямало

# 679
Зависи какво се разбира под "нищо ти няма".
Ако е "критическа" е доста ранна такава. Съчувствам ти искрено.

# 680
..............
Възможно ли е да навлизам в менопауза Sad от сега нататък цикъла винаги ли ще ми е нередовен Sad на 36 години съм и изобщо не очаквах,че този момент ще настъпи толкова рано
Ако бяхте на 46 щях да ви кажа, че е възможно и за мен е безсмислено  след 46-та-47-та година да се пускат изследвания да се докаже нещо което за тази възраст е нормален процес,  но пи вас е друго. Трябва да намерите откъде идва проблема. Да има изключения и на тази възраст да настъпи перименопаузата. Правят се изследвания за изчерпания яйчников резерв и хормони. Намерете си добър доктор.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 18:29 от flora3054

# 681
  • волно калдъръмче
Не е нормално на 36 да влизаш в критическа. Дори и при изчерпан яйчников резерв нещата могат да се обърнат  в твоя полза. Сега е времето, в което трябва да си береш плодовете на труда, да се радваш на живота, а не да се влелчваш.

Скрит текст:
Пиши ми на лични, ако решиш.

# 682
Мимката, сменяй лекарите. Безумно е да влизаш в менопауза на 36 години. На тази възраст това се контролира.
Питай и чети и в другата тема
https://m.bg-mamma.com/?topic=1769172

В друга тема ти отговориха, че ТСХ ти е перфектен, аз не мисля така, въпреки че е малко над долната граница. С ТСХ 0,63 ме оперираха, имах 6 възела на щитовидната жлеза, хипер функция и проблеми.

# 683
  • София
Напълнява ли се от ХЗТ?

# 684
  • волно калдъръмче
Напълнява ли се от ХЗТ?
Не.

# 685
От около 4 г. нямам цикъл. Миналата година на профилактичен преглед се видя удебелена лигавица над 6 мм (не помня колко беше).  Докторът се усъмни за полип. И ми каза диагноза хиперплазия. Изписа ми дуфастон. Последва скромен цикъл. На последвалия преглед лигавицата беше тънка. Но при прегледа след месец ясно се видя полип. Последва хистероскопия.
Не помня да съм имала теч, но със сигурност имах усещания и дискомфорт ниско долу. Хиперплазията не е предраково състояние. Да, образува полипи, които евентуално могат да станат нещо неприятно. Профилактиката и навременното лечение са основание да
мисля, че всичко ще бъде добре.
Желая Ви успех!
Здравейте! Тази сутрин имах нужда да прочета точно това. Както вече писах реших че ще ида при моя си гинеколог и това стана вчера. Той ме гледа и каза лигавица около 5 мм, идваш пак след 4-5 месеца, следим и решаваме на момента. За сега каза такива манипулации като кюретаж за мен са излишни. Тази нощ се събудих от болки в корема за малко и пак заспах, но ето че сутринта имам леко кървене. За сега съвсем леко, буквално капки. Ще видя как ще протече, но как мислите - да ходя ли пак в понеделник на преглед ако още има цикъл или да чакам  съвсем  да спре и тогава. Ето че първата лекарка се оказа права. Вероятно все пак няма да ми се размине кюретажа или каквото там го наричат в този случай.

# 686
Същото го наричат и същото правят, но кървенето не е ли от съкращаването на матката, за да се освободи от лигавицата, а не цикъл? Поне на мен така са ми обяснявали в подобна ситуация.

# 687
Да да, така е, не е точно цикъл разбира се. Тя и лекарката така каза че ако прокървя вероятно лигавицата ще изтънее защото матката сама ще се освободи от нея, но все пак кървене след 2 години в менопауза ми е обезпокоително. Просто се надявам да мине слабо и без съсиреци че като се сетя последната година какво беше , че и анемия получих. Та дилемата ми е дали да ида на преглед още докато кървя или да чакам да спре и тогава. Дали има нещо спешно в случая.

# 688
Не ми се е случвало след спиране на цикъла да кървя, но моят случай е съвсем друг.
Според мен (без да съм лекар) спешността зависи от продължителността на кървенето (например над 10 дни) и обилността.  Не пречи да се посети специалист и той да прецени какво е състоянието. Все пак с едно направление имате право и на вторичен преглед.

# 689
  • София
Кървене след менопауза е винаги спешно! Отивайте на АГ и не чакайте да спре, кръвоизлив е най-малкият проблем.

Общи условия

Активация на акаунт