Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 4

• 40 111
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, днес ми дойде количката. Много ми е хубаво. Чакам есента и да си возят бебето в нея. Смеем се, че кошът за новородено е като тези малките кошарки до спалнята, които може да сложиш и ако не сме купили кошара имало къде да спи бебето.

# 541
Дриймче, мислех те тия дни, че ми изчезна 🤗 хубаво да си изкарате в България! И аз съм на фетална другата седмица, 22 г.с., и нямам търпение вече.

Аничка, каква количка взе в крайна сметка?

Шишарче, как си с магнезия, приемаш ли допълнително?

Жужу, честита девойка! 💗

# 542
Moonlit Харви 5 премиум с 2 коша. Очаквам до седмица кошницата за кола. Приставки не съм купувала още - за височина и за кошницата за кола, има време. Но имаше добри намаления и решихме да купуваме. Кошницата е черна на сайбъкс, има функция да се слага в легнало положение. Така като ми заспи в колата само местя на шасито на количката без да будя малкото човече.
Скрит текст:
Тук е в процес на сглобяване. С първия кош. Голямо разучаване беше.

Аз съм на фетална чак на 12.06. Тогава ще съм в 22 г.с. Усещам се как се вълнувам за предстоящия преглед.

# 543
Аничка, супер изглежда, да си я ползвате със здраве! И на мен Харвитата са ми един от вариантите, 3 или 5. 5 видях с напомпваеми гуми, което не ми допада, но май твоята е без? И е супер, че кошът се заципва, определено ми се струва по-практично.
Иначе от кой сайт поръча? Аз гледах холандския, нали са холандска марка, обаче от някакви други ми се сториха на по-добри цени.

# 544
В официалния сайт се изчерпа, докато поръчам. Беше € 720 лилавата на промоция и реших да купя от български на промоция. Като ги сметнах ми излезе с 20 лв само по-скъпо, което не е толкова много.
Гумите не се помпят, хубави са, отделно има амортисьори в предна и задна част. Мъжът ми я одобри. А само новата серия имат лилав цвят. Сега като очаквам момиче може да си позволя да взема такъв. Преди това се съобразявах с разнополовите близнаци.
Линк към сайта: https://bebestil.bg/produkt-kategoriya/%d0%b1%d0%b5%d0%b1%d0%b5% … ct-tag=easywalker

# 545
Здравейте, сладурки, много време не съм писала, не помня последно какво ви споделих, та извинете ако се повтарям. Мина ни партито за пола, вече съм официално в клуба на мъжките майки 🩵🩵🩵🩵🩵 Беше уникално изживяване, тъй като не бях присъствала на такова, а в случая бях и главен герой 🥰 На последния преглед АГ ми каза, че съм по-скоро за края на септември, а не 10.10. както ми го даваше и по календар и по размери на бебчо. Усещам си го как рита и шава, ММ като си сложи ръката, то спира 😀 цирк сме общо взето. Вечер започнаха крампите, ужасно е, пия магнерот и уж помага... Започнаха и киселините... От 4 дни не съм повръщала, но още не може да се каже, че е минал този период. Като цяло си се чувствам добре, енергия си имам и настроение. Ям си всичко, но се съобразявам с количества. От началото на бременността до момента (утре влизам в 21ва) не ме тегли да ям сладко и всеки път когато хапна малко, започват ужасни киселини. Та това е от мен засега 🩵 леко бременеене и ви чета, да знаете 🥰

# 546
Здравейте аз идвам с едно питане,много искам да се подстрижа и да се боядисам.Това дали вреди по някакъв начин?

# 547
Здравейте, относно пазаруването, аз мисля да оставя всичко за последния момент. Но аз си имам много неща от голямото дете. Ще купя малко дрешки и пелени. Може би нова помпа за кърма. Старата работи идеално, но искам да заменя пластмасовите части с нови, а не намирам за този модел. Иначе във Вис Виталис имат промоции за 1ви юни, ако се интересувате. Аз много харесвам тяхната марка текстил Рейни. Даже мисля да не се изморявам да обикалям по магазините, а онлайн да си поръчам всичко необходимо, когато настъпи моментът. По принцип съм минималист с детските вещи, не знам дали това ми пречи в ежедневието с бебе.

# 548
Здравейте, дами и мами Flowers Tulip

Не съм се включвала отдавна, но се държа заета, че се оказах с уреаплазма парвум и вече 2 цикъл с антибиотици... Всички казват, че е упорито доста и има шанс и с това да не мине, но се надявам да се получи.
И аз минах може би до преди 2 седмици с някакво гадене, което продължи около 2-3 седмици, но не съм повръщала чак, вероятно е нормално.

Днес вече съм 21+3 и наистина от първия ден на 21 гс усещам бебчо видимо, не само отвътре, много сладко чувство. Почна да ме обвзема паника за това какво ще правим след като се роди. Почти съм готова със списъка с покупките, но ще изчакам може би до август месец, да не се затрупваме вкъщи от сега.
Виждам, че някои вече пазаруват, ако имате списъци, може би е хубаво да си обменим, аз взимам съвети от най-пресните мами покрай мен, но още мнения никога не са излишни. Много се чудя за това некст ту ми или обикновена кошара, може би мамите в групата биха могли да споделят кое препоръчват. Спалнята ни не е много голяма, а леглото е екстра и няма място за некст ту ми до мен, обаче можем да се преместим в друга спалня, ако се наложи и се чудя просто дали да не опитаме с обикновено...

Другата седмица съм на ФМ и се надявам и моята плацента да се е вдигнала достатъчно, за да си припомня какво беше сексът Smile

В търсене съм на бански, ако се сещате за магазин споделете. Поръчах от ХМ уж с таблица с размери, дойде нещо, в което могат да влязат поне 3 мами в по-напреднал етап, та го върнах.

Още не съм много активна физически заради плацентата и вече съм +7кг, има ли някоя друга така? Имам нужда от успокоение, никога не съм тежала толкова и въпреки че съм наясно защо, доста ми е трудно да го приема. Надявам се, че от следващата седмица ще получа зелена светлина за по-дълги разходки поне.

Ще опитам да наваксам с групата днес, споделете вие как сте Flowers Tulip

# 549
Tulip19, аз съм по същия начин - около 6-7 кг отгоре, в 21+3 г.с. Имайки предвид, че гледам да правя по около 10к крачки дневно и не ям повече от преди…. Не знам как така се получи , но е факт, че преди да забременея нямах и 50 кг, а вече трупнах доста. С първата бременност доста по-малко бях качила до това време, корема ми не беше така добре оформен, сега и гърдите ми са доста оголемени, общо взето отвсякъде съм се оформила 😃

# 550
  • UK
Здравейте аз идвам с едно питане,много искам да се подстрижа и да се боядисам.Това дали вреди по някакъв начин?

Не, разбира се.

# 551
Tulip19, аз съм по същия начин - около 6-7 кг отгоре, в 21+3 г.с. Имайки предвид, че гледам да правя по около 10к крачки дневно и не ям повече от преди…. Не знам как така се получи , но е факт, че преди да забременея нямах и 50 кг, а вече трупнах доста. С първата бременност доста по-малко бях качила до това време, корема ми не беше така добре оформен, сега и гърдите ми са доста оголемени, общо взето отвсякъде съм се оформила 😃
Това с килограмите е важно да се отбележи. Една жена, която тежи под 50кг., може да качи и 20кг. и това да е в здравословната граница. Друга може да тежи 80кг, когато забременее и да не качи и 5кг, което също е ок. Има таблици в интернет с индекс на телесна маса и качени килограми през бременността, също и криви с нарастващо тегло по месеци и здравословната зона. Все пак бременността и раждането, кърменето и отглеждането на дете до 2 години си е изтощително занимание и природата си знае работата. Ако сме с поднормено тегло няма да издържим физически, няма да имаме кърма. Някои специалисти казват, че трябват 200-300 калории в повече. Според мен, това са пълни глупости, не вярвам в калориите. Стана дълго, извинявам се!

# 552

Аз се подстригах март. Гледам да ходя на 3-4 месеца, чудя се как да съчетая с лятото. Мисля август да отида пак, защото ако отидем на море, много ще ми се изтощи косата.
За мен косата не влияе на бебето. И как само косата, защо не влияят другото окосмяване на тялото 😂. Бременна съм за първи път, после пък си мисля- кога пък след като родя , ще имам време да отида да се разкрасявам.

# 553
Относно килограмите, аз си питах доктора (понеже съм доста слабичка ) - Колко кг трябва да качвам. И неговият отговор беше, няма да ядеш като за двама и не искам да се тъпчеш насила. Важно е да си здрава и да се храниш, колкото имаш нужда. Организма ти ще си покаже дали иска повече храна, каква храна изобщо или иска повече салати и течности.
Не се насилвайте да дебелеете, момичета, защото "трябва". В крайна сметка "втория" човек е мини-мини, и многото кг ще вредят на сърцето и ставите ви. И не се ограничавайте и плашете,ако качвате - организма си показва, индивидуално е! Ако имате нужда, ще качите. Килограми се свалят.
ПП: Аз съм от ноемврийската група, но чета и тук от време на време да знам какво ме очаква Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 14:07 от slanchogledka^

# 554
Аничка, с теб не само по термин върмим заедно, ами и по вкусът към лисици и избор на количка. И аз съм се спряла на тази и следя за намаления! Хаха! Още не сме се престрашили да пазаруваме ние, по принцип я има и в сайта на озон, а там имаме перманентно 10% на продукти извън промоция, та я гледах преди месец, че цената ѝ от 2099 беше намалена от нещо по-високо, сега това ѝ е нормалната цена и съответно хващаме намалението. То пак е по-малко отколкото това от Бебестил в момента, към 100лв по-изгодно излиза, та ще се замислим дали пък да не я вземем сега...

Мунлит Почнах магнезий, уж трябва да е достатъчно Grinning

Тюлип, и аз съм с уреаплазма, консултирах се с толкова много хора ввече по тоя въпрос, в Скрит текст на ново моя разказ:
Скрит текст:

Излезна в цервикалния секрет, който не е част от стандартните изследвания, освен уреаплазмата излезна и гарднерела във вагиналния, както и никакви лактобацили. Цервикалният ми го пуснаха извънредно за констатацията на възможна причина за друго, което се оказа фалшива тревога, но пък изкочи тази инфекция, пак повтарям, не е част от стандартните изследвания, това е важно за мнението и по-натам. АГ1 от Надежда каза да пия азитрокс (според антибиограмата ми е на 1во място като АБ) 10дни по 1т. (500мг) за мен и за партньора ми и клиндавазин вагинално 7 дни + пробиотик Биозин фем по 2 таблетки по време на антибиотика и до навършване на общо 1 месец 1т. АГ2 от Марковс каза, че това е много агресивна терапия за бременна и по-скоро би изписала лактожин вагинално и след 1-2 седмици антибиотик, ако няма подобрение. Аз реших да почна терапията с азитрокс, клиндавазин, пробиотик приемах по 3 а не 2 таблетки и след клиндавазина почнах лактожин 7 дни. На контролните проби 10 дни след края на антибиотика вагиналния излезна чист от гарднерелата, лактобацилите редуцирано количество, но цервикалния пак излезна същото! ММ също си пусна изследвания, които излезнаха отрицателни, посетихме уролог, който каза, че уреаплазма я имат едва ли не всички, но с добър имунитет не е активна и затова не я засичат никакви изследвания, но повреме на бременност имунитета спада и често излиза положителна, а преди това не се е намирала в микробиологичните изследвания на жените. Каза два пъти по 2т. да пие той през 7 дни, вместо 10 дни по 1т. . Отидох при АГ3 от Майчин дом и споделих всичко. Тя каза, че уреаплазма трудно ще изчистя повреме на бременност, защото антибиотикът, който трябва да се изпие за да се махне наистина, трябва да е много повече от безопасната доза за бременност и че по-важно е дали съм имала симптомми (които аз нямах) и ми взе нови контролни проби, но само вагинална и цитонамазка, като каза, че цервикален секрет няма да ми взима, да не дразни излишно тъканта там и че щом съм пила вече 10 дни и пак е положителна, ще трябва да остане след бременността, но изказа мнение, че лактобацилите задължително трябва да се възстанновят до нормално количество.

Моето заключение е, че уреаплазмата сама по себе си не е способна на всичките опасности, които изчетох в интернет относно инфекция на плода, преждевременно раждане, защото ако беше, първо щеше да е задължително изследване преди бременност, както и повреме на бременност, а не случайно открита, особено след като почти всеки я има... и отделно при наличие на други, по-сериозни инфекции, тя ги съпътства почти винаги и затова се тества с гонорея, хламидии и сифилис. Може би те са по-сериозните вредители.
Писах все пак на АГ1 относно резултатите и тя каза, че ще коментираме при следващото ми посещение. Което за мен значи, че не е  спешно. След 2 дни имам час при АГ4, при която се местя окончателно, също от Надежда и ще чуя и нейното становище по въпроса. Може и ти да споделиш твоята история

Общи условия

Активация на акаунт