Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 97

• 31 865
  • 823
  •   1
Отговори
# 105
Аз бях дроб след прекъсването на Б през август 2023, не исках да видя хапчета, лекари, прегледи поне 2-3 месеца, а то точно тогава явно е трябвало да си набавя каквото е залипсвало. Чак след Нова година живнах ментално и почнах да обръщам внимание на тия неща. Върнах се към 2-3 пъти седмично йога или пилатес, гледам да ходя пеша поне 1 час на ден. Нямам драма с килограмите, обаче бих свалила 1-2 за ей тъй. Сексът тъкмо се върна в къщата относително редовно (1-2 пъти седмично) и излязох с позитивно ЧПВ, единия лекар казва без секс 3 месеца, докато се тъпчем с имуномодулатори, другия вика няма такова нещо. Кафе пия по 1, алкохолът го спрях преди година (освен 1-2 бири месечно).
Мъжът е по-сложен, работи на смени понякога, трудно е да се поддържа режим на спорт, ядене и качествен сън, но полага старание. Пие мъжки добавки, тъпча го с антиоксиданти и AHCC.
Накупих си кейл и броколи (био) на прах, слагам ги към салати, мюслита, супи и тн. 
Стресът е най-трудното нещо, което искам да намаля или да разкарам, обаче как да се случи като над главата ми виси тоя “краен житейски срок”, аман.

# 106
А от какво зависи колко обилен ще е цикъла, от дебелината на лигавицата ли или ?
Сега като пих дуфастон очаквах доста обилен цикъл, ама той хич не е такъв, даже доста скромен. И предвид, че имах срастване на цервикалния канал в “горната част” ми минават разни мисли и притеснения…

# 107
  • Sofia
По принцип - да. Ако лигавицата е дебела, тогава и цикълът е обилен, и обратното.

# 108
6-7 дни преди да ми дойде, доктора я измери 11мм, изписа ми отново дуфастон за 10 дни и на 6-я ден докато пиех дуфастона ми дойде цикъла, още ми тече, но е слабо.
Означава ли това, че не ми се е възстановила лигавицата напълно ?

Последна редакция: пт, 10 май 2024, 13:40 от Bondy07

# 109
Да, имаме две спермограми по Крюгер, към едната пуснахме и ДНК фрагментация. Нямаха голяма разлика, но се оказа, че не сме изчакали колкото трябва между двете, т.е. ние пуснахме след 3 месеца от първата, а е трябвало 3 месеца след начало на приема на Полукс Форте. Беше приел две опаковки. Сега д-р Кацаров каза да изпие още една-две, да яде от бърканицата и пак да пусне, ако не настъпи бременност в този период.
На мен ми бяха изписали вливания на интралипид през месец, но последното го пропуснах. Не мисля, че ми се отразяваше добре. Ще си влея, когато видя положителен тест.
Изморителна ми дойде цялата тази история с изследвания и доктори, започнах да се чувствам по-болна отколкото съм и да ме избива на хипохондрия, затова реших да си пия добавките и да го карам малко по-спокойно.
А Сг имате ли мел?
Дай си време!
Ето мойте Б са през 2 г . Само 2018 имам 2 аборта. Не 2г опити, щото не всеки месец правехме опити.

# 110
  • На изток от Ада
Ох да Мел, ние също ни дотегнаха док, един каже едни друг друго.,

Дано ТМ да има по-добри резултати,но трудно се оправя. Трябва фитнес , диета прим., без вредни навици...

# 111
Именно затова се изненадах от резултата му. От двама ни той е здравословния в двойката - медитира, тича всеки ден, ходи на фитнес, яде много по-чисто от мен, не пие алкохол, не пуши. Изключихме и възпаления, пускахме изследвания. Единствено ИР не сме изследвали, но д-р Кацаров каза да не се вкарваме в тоя филм. Според него при 30% от мъжете тези отклонения били по рождение и да опитаме с добавките. Каквото такова, правим каквото можем, ако не стане и следващата година, ще му мислим. 
Ох да Мел, ние също ни дотегнаха док, един каже едни друг друго.,

Дано ТМ да има по-добри резултати,но трудно се оправя. Трябва фитнес , диета прим., без вредни навици...

# 112
  • На изток от Ада
Аз ще карам ММ за Ир. Знаеш че скапва качеството на яйчниците и спермата....
Аз не вярвам в док , били сме на доста.
Но ММ е с астенозооспермия, и мн главини дефекти, Ами забременявам. След 4 път пусна Сг ,но едва ли е бил с добра преди . После ли отделни витамини, пак кофти Сг. Пи и фертил супер плюс 3м уж имаше подобрение ... Забременях ... Здрав ембрион след аборт, абортивен материал в Геника беше.

# 113
ДНК фрагментация пускали ли сте?
Аз ще карам ММ за Ир. Знаеш че скапва качеството на яйчниците и спермата....
Аз не вярвам в док , били сме на доста.
Но ММ е с астенозооспермия, и мн главини дефекти, Ами забременявам. След 4 път пусна Сг ,но едва ли е бил с добра преди . После ли отделни витамини, пак кофти Сг. Пи и фертил супер плюс 3м уж имаше подобрение ... Забременях ... Здрав ембрион след аборт, абортивен материал в Геника беше.

# 114
  • На изток от Ада
ДА, там е добре. Или беше..
Според Станулов не можело повече да се подобри.
Не е ходил на андролог.

# 115
ДА, там е добре. Или беше..
Според Станулов не можело повече да се подобри.
Не е ходил на андролог.
Ако можеш да го убедиш да иде.. преглеждат ги на ехограф. Моя го огледаха, щото имаше още какво да се желае по морфологията.. изписаха му добавки за 3 месеца, ще правим контрола след тях.

# 116
  • На изток от Ада
Не успях Кенди, тя Сг е от 2022 г ,края .
Трябва да му поръчам добавки.
 Той пие и кофти лекарства за холестерол и кръвно които не са ок за Сг.
МелВиж как ти са НК клетките?
Кога ги изследва? Не мога да ти пиша...

Последна редакция: пт, 10 май 2024, 16:29 от nasito8988

# 117
По въпроса за усещанията - аз този път от самото начало усещах, че нещо не е наред. Още като видях теста ( знам, че звучи малко налудничаво) и след това чувството не се промени. Стараех се да мисля позитивно и да гледам за бебешки колички и столчета, но вътрешно имах предчувствие. После и моят любим отбеляза, че от самото начало като че ли съм си знаела. С предните ми 2 бремености, от които имам родени живи и здрави деца, съм нямала подобни усещания или предчувствия. Освен обичайните притеснения преди преглед разбира се, нямах никакви други негативни предчувствия, по-скоро се вълнувах от предстоящите прегледи на ехограф.

# 118
Не успях Кенди, тя Сг е от 2022 г ,края .
Трябва да му поръчам добавки.
 Той пие и кофти лекарства за холестерол и кръвно които не са ок за Сг.
МелВиж как ти са НК клетките?
Кога ги изследва? Не мога да ти пиша...

Някак са се блокирали личните съобщения, сега ги отблокирах.
Последно изследвах НК клетки ноември. Не мисля да изследвам скоро пак, така или иначе няма да отида да си правя вливания, дори и да са завишени. Не мисля, че ми помогнаха, а и предишната бременност си стана и без вливания. Ще отида веднага, щом видя положителен тест, но за момента това съм го оставила.

# 119
Здравейте,
С моя съпруг решихме, че е време нашето семейство да се увеличи. Казано накратко забременях фев. месец тази година, но тази радост не продължи дълго понеже април месец направих мисед аборт, пиех една торба лекарства за задържане , но уви не успяхме да задържим плода. Получих 2 пъти кървене през този период като последното беше много обилно и падаха буквално парчета от мен, март месец ми дойде цикъл и по препоръка на лекър ни казаха да се пазим известно време , така или иначе съпруга ми вмомента е в чужбина и живот и здраве юни месец ще пробваме отново.. Въпроса ми е има ли жени минали през това което ми се случи на мен, лесно ли забремянхте отново? Как протече самата бременност и на какво се дължи това, понеже се чувствам някак си виновна , че не успях да задържа това така искано дете..

Общи условия

Активация на акаунт