Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 97

• 31 899
  • 823
  •   1
Отговори
# 165
  • На изток от Ада
Аз имам мн странен МЦ този месец. Първо подрани 2 дни , после мн слабо буквално 2 суп лъжици.  И още леко прицапване. Дали от вечерна иглика?

# 166
  • Sofia
Момичета, надявам се да ви вдъхна кураж 🤗

От 45 чхг миналия четвъртък, днес е 312 (очаквах да е около 180- 200). Прогестеронът също се е качил от 88 на 104.
АА, няма да спирам да стискам палчета. Желая ти лека и успешна бременност!

# 167
АА много се радвам и ти пожелавам лека и успешна бременост, в края на която да гушнеш едно живо и здраво бебе Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

The Black Dog стискам палците това ембрионче да ви е късметлийското Flowers Four Leaf Clover

# 168
  • София
The Black dog ти В Афродита ли беше? Ако да, можеш да си вземеш ембриопротокола от регистратура, в него пише grade-a на всеки оцелял до 5-6 ден ембрион.

# 169
Здравейте,
Аз съм в 17 г. с. И за съжаление ми се налага да направя аборт- спукани околоплодни води.
Моля да ми кажете на колко дни имам право на болничен, защото честно казано не искам да се сещам да отида на работа след преживяното.

# 170
  • Замък сред облаците
14 дни могат да дадат от болницата (вкл престоя), ползвайте ги! Евентуално допълнително от ЛЛ може после още 14 дни, но не съм сигурна дали не трябва един работен между двата болнични, за да не минава ЛКК - ЛЛ ще ви каже. Съжалявам за загубата!

# 171
Здравейте,
Аз съм в 17 г. с. И за съжаление ми се налага да направя аборт- спукани околоплодни води.
Моля да ми кажете на колко дни имам право на болничен, защото честно казано не искам да се сещам да отида на работа след преживяното.
Сега погледнах моя болничен, издаден от болницата: 5 дни болничен престой + 30 дни домашно лечение. По спомен исках максималното, което могат да дадат.

# 172
  • Замък сред облаците
Може би има значение срока на бременността, а може и да са се променили нещата. При мисед в 3 месец ми се полагаха максимално 14 дни през 2020г. Извинявам се, ако съм дала подвеждаща информация!

# 173
  • Sofia
Може би има значение срока на бременността, а може и да са се променили нещата. При мисед в 3 месец ми се полагаха максимално 14 дни през 2020г. Извинявам се, ако съм дала подвеждаща информация!
И на мен ми дадоха 14 дни болничен за мисед в 9-10 гс.

# 174
Мисля, че зависи от операцията, която е правена. При мен за двете абразиота тази и миналата година ми дадоха по 2 дни болничен престой + 14 вкъщи. За лапароскопията миналата година ми дадоха 2 дни болничен престой + 30 вкъщи. За толкова късна седмица вероятно ще е предизвикано раждане и тогава не знам как ще го водят откъм болничен.

# 175
Ами при мен е малко специфично.. бях 48 часа в реанимация. Обаче помня, че на регистратурата в отделението се готвеха да пишат 14 дни в документите за изписване, аз възразих и питах колко най-много може, нищо не казаха. После видях, че е коригиран на 30 дни на една лепната бележка. Та явно е индивидуално, не мисля, че е проблем да ги питате. За амниоцентезата ми дадоха 21дни. По спомен за оперативна хистероскопия също.

# 176
И аз при лапароскопията бях 16 часа в реанимация, с двете абразиота - не. Може и в това да е разковничето колко е позволеният максимум.

# 177
Казаха, че ще ми дадат 30 дни.

# 178
Здравейте. Малко предистория. На 27 години съм. Имам един мисед в 9та седмица (кюртаж), една успешна и безпроблемна бременност 6 месеца след миседа. Година и половина след раждането имам две последователни бременности в рамките на 3 месеца, които бяха кухо яйце(медикаментозен аборт), изчакано до 8ма седмица, както и още един мисед отново в 9та седмица(втори кюретаж). Дадохме си година и половина почивка, през която изследвахме всичко възможно освен кариотипите. Нямам тромбофлия (само хетерозигот по Паи, като са изследвани и фактор13 и АСЕ, които са по нормален алел), антифосфолипиден синдром, щитовидна жлеза, всички видове уреа и микоплазми, полово предавани болести, витамини, спермограма, всичко отвсякъде чудно като резултати и никакви проблеми. Променихме си здравословните навици, подобрихме телата си, спортуваме активно, не пием, не пушим и съответно забременях от първия път, както и при предпоследните две бременности. И следва отново стрес…на 29ти ден от цикъла (не съм сигурна дали е един или два дни закъснението заради изменения в цикъла последните два месеца, овулация също е засичана според цервикален секрет, който се появи около 14ти ден и продължи с дискомфорт няколко дни след това, като предполагам овулацията е била около 14ти ден) ЧХГ е едва 35.9, прогестерон - 61). С кухото яйце също имах ужасно ниска стойност на 5ти ден закъснение беше 22, след три дни стигна до 88 и след това вече започнаха ехографските прегледи и установяването на кухото яйце. Тревожа се ужасно, че отново се повтаря всичко с това ниско ЧХГ. Реалист съм, имам богат опит по темата и ми е ясно какви са фактите и особено с предисторията ни. Шансовете не да големи според показателите, ще пусна ново ЧХГ в четвъртък, но все пак бих искала да помоля за молитви или за поне положителен опит с такива резултати, защото това ми е 5та бременност и честно казано, ако не беше детето ми, щях да съм съвсем полудяла. Какви са опциите за АРТ, когато има неясни причини за губене на бременности, а след забременяване? Имаме ли шанс да правим Инвитро с някаква диагностика на ембрионите? Просто наистина не знам каква е следващата стъпка, ако и тази бременност се окаже неуспешна, което силно силно се надявам да не е така. Моля за съвет, помощ, идея, някакво чудо.

# 179
ГрейсСън, съжалявам за всичко, през което си минала.. Broken Heart
Резултатът не е толкова нисък, особено като овулацията не е засичана с тестове или при лекар.
Пожелавам ти всичко да се развива добре и зимата да гушкаш втората си рожба! Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт