Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 97

• 31 985
  • 823
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, имах кюретаж на 13.03 и все още не ми е дошъл първия цикъл, вече 88 дни. Според гинеколожката ми е хормонален дисбаланс, но аз се притеснявам да не са се получили сраствания. Беше ми изписан Дуф@стон за 5 дни, но получих много силни болки от него и на четвъртия ден го спрях. От 25.05 имах цервикална слуз като при овулация за около пет дни и сега се надявам просто да не съм имала овулация до сега и скоро да ми дойде. Има ли други, които са имали такова голямо закъснение и в крайна сметка менструацията се е възобновила нормално?
Съжалявам, че малко късно се включвам, дано вече всичко да ти е наред и да си имаш цикъл. Ако имаш въпроси може да ми пишеш.

# 436
Някой да е иследвал абоптивния материал с NGS във Надежда? След колко дни са готови ресултатите и какво са въстановили с тях?

# 437
Пак съм аз! 😂

Момичета, нормално ли е да ми дойде менструацията толкова рано (абортът беше на 13.06, тоест преди 4 дни). Само първия ден сред самата процедура имах кървене и от тогава не съм имала. Днес ме боли много корема и ми се вие свят, пулса ми е ускорен доста.

Освен това, неправилно написах, че не са ми пуснали хистологични изследвания на абортивен материал. Днес разбрах, че другата седмица щял да излезе. Какво следва да очаквам след това и какво ще се види на това изследване.

Благодаря ви за подкрепата, мненията и съветите ви! В една такава ситуация ми е много важно, особено, когато около мен масово всички са с дечица или са бременни.

# 438
LieToMe, това не ти е първата менструация, а доизчистването след аборта. Обикновено продължава около седмица с меняща се сила и болката трябва да е като нормален цикъл или леко по-силна, ако е много по-силна или продължителна, по-добре отиди на лекар да те огледат дали всичко се чисти нормално или се задържа кръв. Нормално е хистологията да излезе след седмица - ще пише какви структури е имало образувано до този момент и дали е имало инфекция, кръвоизлив.. Пожелавам ти всичко да минава леко, да откриете проблема и скоро да си напълно възстановена и готова за нови опити с успешен край! Flowers Four Leaf Clover

# 439
Lie to me,  при мен чистенето на матката започва 3-4 дни след аборта и продължи около 10 дни. Беше и много болезнено на моменти. Ако те боли, но не кървиш, може да се е получило запушване на шийката или да се е затворила и трябва да те види лекар. Успех и да минава бързо и леко!

# 440
Благодаря ви дами! Имам съвсем леко кървене, не е обилно както при цикъл, но от днес ме боли много, точно като преди цикъл.

Благодаря отново, дано да нямам проблеми.

# 441
Благодаря ви дами! Имам съвсем леко кървене, не е обилно както при цикъл, но от днес ме боли много, точно като преди цикъл.

Благодаря отново, дано да нямам проблеми.

При мен кървенето продължи, макар и само с леко зацапване цял месец. Не се притеснявай. Следващите 2-3 менструации вероятно ще са по -нестандартни. Но при всеки е различно.

# 442
  • Замък сред облаците
При мен първият мисед аборт продължи с 3 седмици кървене, втория и третия с по около 7-10 дни кървене/зацапване. И трите пъти без кюртаж, спонтанно изчистване. Нормално е да боли няколко дни/седмица, матката се свива. Колкото по-напреднала е бременността, толкова по-продължителен ще е този процес.
Препоръчително е повече движение (ходене), лека йога за подпомагане на изчистването.
Също е нормално да е затихнало кървенето и изведнъж да се усили (в рамките на нормално количество). Там където сакът е бил захванат към матката стои буквално рана, не е просто изчистване на лигавица като при менструация. Затова е необходимо и пазенето (без тежка физическа дейност, без необезопасен секс) първия месец след аборта.

# 443
При мен днес hcg показа под 0,1, т.е. няма никой. Не знам с моят характер как да се въоръжа с търпение и любов, като така умело се разстройвам. Първият път се случи веднага, имах надеждата сега да се случи отново така бързо, ноо… Ще си поплача да ми мине.

Имам кисти на щитовидната и т4 ми е на долна граница, не съм си пускала още пролактин и НК клетки.

От всички изследвания изключих ИР, дефицит на фолиева киселина и вит. Б12, промени в хомоцистеина.

Равносметката е липса на вит.Д, тромбофилия и малко отчаяние.

# 444
  • Замък сред облаците
При нисък Т4 е много вероятно и яйцеклетките да не са хубави.

# 445
Yanchi, пожелавам ти още другия месец да се похвалиш!

Аз реших да си дам някакво “техническо” време и да си плача и тъгувам. Тази сутрин станах, отворих си очите и започнах една серия. По обяд пак. Надявам се силно до няколко дни да спре това и да мога да контролирам емоциите и лошите мисли. Изпадам в някакви дупки за час-два, после пак се стягам.

Тепърва на 28.06 съм на преглед при моя доктор, след това ще отида и във Варна при две докторки. Ще пускам изследвания и ще следя. Моля се на Бог, никой да не минава през такива ситуации и тази тема и всички подобни да няма кой да пише в тях скоро.

# 446
Yanchi, пожелавам ти още другия месец да се похвалиш!

Аз реших да си дам някакво “техническо” време и да си плача и тъгувам. Тази сутрин станах, отворих си очите и започнах една серия. По обяд пак. Надявам се силно до няколко дни да спре това и да мога да контролирам емоциите и лошите мисли. Изпадам в някакви дупки за час-два, после пак се стягам.

Тепърва на 28.06 съм на преглед при моя доктор, след това ще отида и във Варна при две докторки. Ще пускам изследвания и ще следя. Моля се на Бог, никой да не минава през такива ситуации и тази тема и всички подобни да няма кой да пише в тях скоро.

Никой не заслужава тази болка… Надявам се, че за всички ни ще дойде щастието рано или късно. Никога не ми се е случвало нещо по -ужасно и травмиращо от това.

# 447
Здравейте отново.Блогадаря ви за предните отговори. Днес си търсих доктори за медицинския аборт и намерих следните варианти, тъй като съм гранични седмици.
В едната болница ще стане със хапчета за умъртвяване, след това предизвикване на раждане след това почистване.
 В другата болница ще стане със раздробяване и изваждане и почистване.
Кой от двата варианта е по щадящ за организма на майката.  Също така при втория вариант упойката , която слагат засяга ли плода. Не мога да спра да рева. Не искам последното нещо, което бебето ще усети да бъде разкъсването.
Знам че този аборт е за да не се мъчи и бебето повече, но е много тежка мисълта че днес за последен път чух сърцето му и как ще бъде прекъснат живота му.
Също така това са цените на абортите ако на някого му трябват за тези три болници:
Като има цена и за избор на екип лекар.

Последна редакция: пн, 17 юни 2024, 21:28 от Newtou

# 448
  • Замък сред облаците
Първият вариант е по щадящ с хапчета и раждане, защото ще дадат време на шийката да се отвори сама, макар и предизвикано с медикаменти. При втория се разширява механично с инструменти. И при двата ще има кюртаж след т.нар евакуиране на плода (като при първия вариант евакуирането е максимално естествено).
Психологически и двата са тежки, по лична преценка вторият повече би ми тежал.

Последна редакция: пн, 17 юни 2024, 22:17 от АА

# 449
Благодаря за отговора. Аз също клоня за първият вариант, нищо че ще отнеме дни. Предполагам има вариант и да не сработи и да завърши като вторият вариант плюс контракции.
Може ли кюртажа след изваждането да бъде с вакум, ако е по-щадящ или не е подходящ за ревизиране на стената.

Първият вариант е по щадящ с хапчета и раждане, защото ще дадат време на шийката да се отвори сама, макар и предизвикано с медикаменти. При втория се разширява механично с инструменти. И при двата ще има кюртаж след т.нар евакуиране на плода (като при първия вариант евакуирането е максимално естествено).
Психологически и двата са тежки, по лична преценка вторият повече би ми тежал.

Общи условия

Активация на акаунт