Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 97

• 31 918
  • 823
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, в началото на тема бях писала за предстоящ аборт и съвети. Имам три неуспешни бременности - 1)синдром на Едуардс, 2) кухо яйце, 3)тризомия 16. Бях при Русев, който ми назначи изследвания и резултатите показват доста проблеми, които може да се коригират с терапия. Притесненията ми са свързани с това, че 2 пъти имаме хромозомна аномалия, въпреки че и двамата имаме нормален кариотип. Мъжът ми е с нормална спермограма и ДНК фрагментация 24%. Вариантите може би са да пробваме докато стане или инвитро с ПИД. Има ли момичета с аборти поради хромозомни аномалии, след това забременели естествено със здраво бебе?

# 631
  • На изток от Ада
Съни , мини маус е с подобна история.
Трябва ти Пид...
Русев. Изписва еднакви терапии на всички

# 632
Да и аз докато търсех информация за него видях доста качени резултати на момичета със същия отговор и терапия. В България къде може да се доверим на инвитро с ПИД, все по-често попадам на двойки, които не успяват в БГ, но в Турция нещата се случват веднага.

# 633
  • На изток от Ада
Да и аз докато търсех информация за него видях доста качени резултати на момичета със същия отговор и терапия. В България къде може да се доверим на инвитро с ПИД, все по-често попадам на двойки, които не успяват в БГ, но в Турция нещата се случват веднага.
Мини е е Щерев . Пид се прави в чужбина. В Надежда правят Пид и в Афродита. Сигурно и другаде  нз

# 634
И аз съм с три аборта, sunny. Един с неустановена причина, втора бременност със Синдром на Едуард и трета с тризомия 9. И двамата с мъжа ми сме с нормални кариотипи. На мъжа ми спермограмата е с под 11% ДНК фрагментации. При вас въпреки че влизат в нормата, мисля че са високи. Имаше съфорумка, която пишеше в темата (S.G.C.), която е много запозната по темата със спермограмата. Дано се включи.
Ние правихме консултация с двама репродуктивни и един генетик. Казаха ни, че може да продължим с естествените опити, но дали ще случим на дете с точен брой хромозоми и кога, не се знае. За това ни препоръчаха инвитро с ПИД. Както каза Насито, ние сме в Щерев. На етап събиране на ембриони сме, за да им направим ПИД. Предстои ми втора стимулация. От първата имаме един ембрион. Щерев правят изследването в тяхната лаборатория. Правихме консултация с началника на инвитро лабораторията и тя ни каза, че според нейния медицински опит и предвид цената, е най-добре да съберем 3-5 ембриона и тогава да правим изследването.
Съфорумка от темата, Gelatto, мина по този път в Щерев. И тя е с подобна история. В момента е бременна и ще ражда през септември.
И други клиники правят ПИД. Дали в България или другаде, в коя болница и при кой лекар, мисля е много личен избор. От всеки има доволни и недоволни. А понякога има и голяма роля вътрешното усещане между лекар и пациент.

# 635
  • София
Висока е тази ДНК фрагментация. Въпреки че официално нормата на много лаборатории е 30%, добре е под 20%, отлично под 15%.

За тромбофилията си намери специалист в тази, сфера, трябва да си те следят. Имай предвид, че не всички дават аспирин и може и да си само на НМХ.

ПИД е стандартно изследване, прави се постоянно в повечето инвитро клиники. По-важно е да гледаш къде ще ти направят добре стимулацията и имат добри ембриолози. Аз съм в Афродита, но пък и Надежда, Щерев, Турция, все ще го направят.

# 636
  • София
Съни, Терапията на Русев е съвсем адекватна на база изследванията, които сте направили, и са много адекватни преди и по време на бременност. Но от изследваните неща единствено ниския вит Д може да е конкретна причина за ниско качество на яйцеклетките и оттам - генетични аномалии. При повтарящи се генетични аномалии, напреднала възраст и/или проблеми в спермограмата и днк фрагментации най-доброто е инвитро с ПИД.

# 637
Аз съм на 27, а мъжът ми на 33. Той е пушач и пуши по кутия/кутия и половина на ден. Русев ми каза, че катрана в цигарите също е причина за високия процент на ДНК фрагментацията, а моят витамин Д е на долната граница. Сега мислим да оправим витамин Д, той да спре цигарите и да пробваме още веднъж естествено и ако не стане вече да пробваме инвитро. Била съм в Щерев, Вита, Доверие, Оскър, Тина Киркова и имам консултация с генетик от Майчин дом и всички казват, че просто нямаме късмет и е случайно, да си продължаваме опити и все някога ще стане.. Дали ако се изчака по-дълъг период след аборта има по-големи шансове

# 638
  • На изток от Ада
Съни , вероятно ако пиете добавки ще е добре.
Аз също не бях при Русев, терапия,, една бременост с тази терапия. И аборт . Още една , пак аборт . Но проблема е друг при мен...Последната със здрав ембрион. Само веднъж съм изследвала ембрион...
Аз още не мога да се навия,за опити. 2г стана почти.
Зависи от вас .

# 639
И на нас така ни каза Кременски. Да сме си продължавали естествените опити и според него следващата бременност щяла да бъде успешна. Ние преценихме, че това е игра на руска рулетка за нас и избрахме инвитрото. Не че то е гаранция за успех, но искам да сме направили, каквото можем, за да спестим на мен още кюретажи, и на двама ни да опитаме да опазим психиката.

# 640
Да, много е трудно. Всеки път един и същи ужас, няма миг спокойствие и радост и във всяка нова бременност влизаш с мисълта, че пак ще трябва да правиш аборт.. За това и аз се чудя дали да пробваме естествено или направо инвитро с надеждата за по-голям шанс. Насочила съм се към консултация с Тимева от Щерев.

# 641
  • На изток от Ада
По - добре инвитро..
Аз до преди Русев бях ок. После той ми даде кураж...
Ми не 5 Аборта имам ....

# 642
  • София
Тва с цигарите инвитрото няма как да го поправи. Да помисли да ги спре, поне 3м преди бебеправене, плюс добавки.

# 643
Сега пак погледнах изследванията и съм объркала процента ни е 21%. Правихме консултация с андролог, който каза че били перфектни нямало нужда от нищо. А Русев ми каза, че е заложен голям процент(30) и би трябвало да е 15.

# 644
  • На изток от Ада
Ох Русев на всякъде разбира...
Ами ДНК фрагментацията е добре да е под или равна на 15 проц.
ММ е с 15 % . Обаче 1% морфология.

Общи условия

Активация на акаунт