Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 97

• 31 911
  • 823
  •   1
Отговори
# 645
  • София
На мм при 2% морфология ни помогна инвитро с ИМСИ оплождане. Това е морфологичен подбор на сперматозоидите.

# 646
При висока ДНК фрагментация може да пробвате инсеменация, като на сперматозоидите се приложи MACS. Може би е някаква междинна стъпка преди инвитрото.

# 647
Sunny37, висока е днк фрагментацията на твоя мъж. Оптималните стйности са под 15%. Всичко над това води до потенциален риск от аборт. ММ също е с висока днк фрагментация и аз имам кухо яйце, а при кухи яйца на 90% се касае генетичен проблем. Не съм вярвала, че ще го кажа, но хубавото е че твоят мъж е пушач, защото 99% причината за високата днк фрагментация са цигарите при вас. Това означава, че ако спре да пуши до 6 месеца най-вероятно ще има някакво подобрение.  Другото хубаво е, че той има висока бройка сперматозоиди, това означава, че при вас може да проработи стратегия при която около овулация правите всеки ден секс, защото проучвания показват, че при всекидневно изпразване днк фрагментацията спада значително. И ако не се получи по тези начини вече съветът ми е да преминете към инвитро с МАКС + ПИД впоследствие. А ако нямате желание да чакате или да променяте навици, то по-добре инвитро направо. Но държа да отбележа, че и то не е гаранция, ние имаме вече 3 неуспешни, така че действайте каквото и да решите. Успех ви пожелавам!

Maya888, съжалявам да прочета за развоя на нещата. Пожелавам ти бързо възстановяване психически и физически.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 11:16 от S.G.C.

# 648
Ще пробваме с наваксване на дефицита на витамините и спиране на цигарите, заедно със здравословно хранене и много движение. Ако пак имаме неуспех ще пробваме инвитро. Някой може ли да препоръча добър витамин Д, до сега ползвах на Better you, но няма ефект.
Много ви благодаря за съветите, искрено пожелавам на всички момичета успех!

# 649
  • Замък сред облаците
А колко си ползвала на Better you като доза?

# 650
3 впръсквания на ден за месец и половина

# 651
Sunny, зеления или червения Better you?

# 652
Червения приемах, преди това и Вигантол, но явно не ми е правилна дозировката или не го приемам по правилното време, все си стои на долната граница

# 653
  • Замък сред облаците
Еее, месец и половина. Това е нищо. Близо 4 години ми отне да наваксам дефицит, като само първата година го стигнах до 30нг с почти постоянен прием, като първите 6м приемах вигантол и почти не мръдна (не всички го усвояват него). Сега с почти 4г прием (с паузи понякога) го вдигнах на 38нг. Поне 6 месеца последно правих по 3000 единици.

# 654
  • София
Аз пиех по 10 капки Вигантол на ден за около 6м, докато наваксам. Бавно се наваксва вит Д.

Хвалят много и капсулите на Oilessen.

# 655
Здравейте, момичета! Моята история е следната: на 12.05 вечерта направих спонтанен аборт в 7г.с и 3 дни. Само 2 дни преди това бях на преглед, на който всичко беше наред. Тъй като още преди да постъпя в болница ембриончето падна, в болницата ми казаха, че няма смисъл от генетично изследване на остатъците и направиха само хистология, от която нищо не излезе. Доизчистих се с хапчета. След контролен преглед 10 дни по-късно всичко беше наред с матката, даже ми казаха, че предстои ову. Първият цикъл дойде точно на 30-я ден от аборта, т. е на 12.06 вечерта. Докторката, която ме следеше, препоръча да си направя изследване за тромбофилия, тъй като според нея нямаше индикации за това, което се случи. Взе ми и микробиолофия, от която излезе, че има наличие на кандида spp, която съответно беше лекувана. За тромбофилията имам направена консултация с д-р Тончев, като вече имам и назначена терапия при установяване на бременност. Според лекарите засега не следва да правя други изследвания, а чак при положителен тест за бременност. Все пак днес ми е 3-и ден от цикъла и искам утре да пусна изследвания за тестостерон и евентуално TSH,тъй като ми предстои профилактичен преглед при ендо и искам да съм подготвена. Също имаме и зелена светлина за опити. Имам и предписан Proferil, поради занижен ЯР и за подобряване качеството на яйцеклетките. От един месец пия и Вигантол - 4-5 капки всяка сутрин, тъй като четох, че то също има връзка с ЯР. Според вас какви изследвания още мога да включа утре- да изследвам ли вит Д и желязо... някакви други хормони за ЩЖ? Не че нямам доверие на докторите, просто един вид дори за мое успокоение. Благодаря, че ме изчетохте и евентуално за съветите, които ще ми дадете.

# 656
  • Замък сред облаците
Labonita, за вит Д трябва да си направила 10 дни пауза от приема на добавката (иначе излиза фалшив резултат), а за ТСХ и другите хормони (фТ4, фТ3, антитела ТАТ и МАТ) - се пускат най-точно на чист ден, извън менструация, защото може да излязат изкуствено занижени/завишени.
ТСХ и фТ4 задължително се пускат заедно, защото само ТСХ отдавна не се счита за достоверен самостоятелен маркер. Ако не си пускала фТ3 досега, задължително го проверяваш, за да видиш адекватна ли му е конверсията от Т4 (съотношението фТ4:фТ3 трябва да е около 3:1).

# 657
Labonita, за вит Д трябва да си направила 10 дни пауза от приема на добавката (иначе излиза фалшив резултат), а за ТСХ и другите хормони (фТ4, фТ3, антитела ТАТ и МАТ) - се пускат най-точно на чист ден, извън менструация, защото може да излязат изкуствено занижени/завишени.
ТСХ и фТ4 задължително се пускат заедно, защото само ТСХ отдавна не се счита за достоверен самостоятелен маркер. Ако не си пускала фТ3 досега, задължително го проверяваш, за да видиш адекватна ли му е конверсията от Т4 (съотношението фТ4:фТ3 трябва да е около 3:1).

Благодаря ти, АА! Така или иначе имам още време до прегледа, ще ги пусна тогава след няколко дни всички, които си посочила! Досега винаги са ми казвали да пускам само ТСХ и тестостерон, други хормони не съм изследвала. А тестостерона мога ли да пусна на  "чист" ден или да го пусна утре?

# 658
  • Замък сред облаците
Според мен пусни естрадиол, ЛХ, ФСХ, тестостерон и пролактин. Те се пускат между 2-5 ден на менструацията.
Имат препоръчителни нива за оптимална фертилност, за съжаление у нас много АГ, особено в малките градове (ще ме прощаваш ама твоята с такива назначения ми звучи така) не са в час със съвременните препоръки и не са си актуализирали знанията от 95-та големия сняг.

Ето тук са обяснени подробно: https://besthealthacupuncture.com/2018/07/03/fertility-hormones- … reference-ranges/

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 18:25 от АА

# 659
Аз само да допълня за пролактина. Като го изследваш се спазват някои правила, за да е достоверно изследването. Предният ден без физически упражнения, без стимулиране на гърдите, без секс, без алкохол. Минимум 8 часа сън, като е препоръчително да си легнеш към 22 ч. В лабораторията се почива 30 мин. преди да ти вземат кръв.

АА, добре че си бях изяла динята като прочетох за 95 големия сняг, че така се разхилих, че щях да омажа всичко. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт