Нашите кухни - тема 97

• 43 118
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Е, аз имам мдф мат, дето не е боя и пак се чисти лесно. Просто е много гладко.
А и това, че е светло също е важно, най-вероятно и там има отпечатъци, но не се виждат.

Бихте ли споделили какво е вашето покритие мат без боя? В момента разглеждам различни покрития и тотално се обърках Grinning попаднах на някакво AGT, харесва ми как изглежда, но дали се чисти добре.. някъде не правят ли презентация преди да се закупи Satisfied
Чи Лу ще си каже за нейното покритие, но аз бих посъветвала да си вземеш мостри от различни покрития и да мацаш и чистиш. Има различни производители и не винаги покритието на едни плоскости е със същото качество (включително устойчивост на замърсяване и лесно почистване) като на други, дори и да са от един вид. Така, както има разлика от боя до боя и от лак до лак. Затова и толкова много противоположни мнения има за едни и същи покрития и поддържането им, включително в тази тема.

# 361
Точно AGT е моето, обаче е светло и в спалня с дръжки на гардероба. Не съм виждала досега отпечатък или петно по него, бърша го рядко, е така за всеки случай. За тъмните цветове нямам опит. Бях харесала едно АGT мат, цвят сафари, нито светло, нито тъмно, средно някакво. Само като видях омазаната от пръсти мостра и го шкартирах завинаги.

# 362
nelcheto2020, честито и със здраве да си я ползваш!  На мен много ми харесва съчетанието на цветовете. Горните шкафчета на 70 см ли са всичките заради газовия котлон? При мен са дори малко по-високо и всичко се нагрява много. Ние имаме плочки за гръб в тази кухня, но гледам, че при теб е комбинирано с плота или е същия декор ПДЧ. Следи го колко се нагрява и при нужда може да сложиш стъклена дъска от тези за котлоните, за да го предпазиш.
https://aiko-bg.com/product-49668060049

Благодаря! 😊
Ние направихме плота от пода на 92 см, между плота и горните шкафове е 59 см. Абсорбаторът е мн мощен, на Тека черен, не се изтегля, и нагоре шкафове. Плота и гърба са еднакви, натурален дъб natural oak на Кроношпан.

# 363
Моята кухня ще е AGT мат, отказах се от гланца, защото ми лъскавее много, а и няма този цвят, който искам.
Попринцип е серия soft touch Matt, води се от по-новите, ще взема да разпитам майстора дали се чисти лесно.
Със старата кухня(ПДЧ) едно венге и дъб Сонома брах ядове, няма чистене.
Затова сега съм избрала светъл цвят. Надявам се да е по-лесно за поддържане.
Каквото такова, гланц не ми харесва.

# 364
Може ли да попитам, аз искам кухня с бели шкафове и плот масив , да прилича на дъб и пода са е с паркет пак такъв цвят дъбов. И понеже не разбирам ,плота наистина ли е дърво и с какво е обработено , защото на приятел кухнята, плота е  дърво и е лакиран с нещо , обаче са оставили бутилка с обезмаслител върху плота и лака е заминал. Има отпечатък от бутилката . Тези новите плотове какви са и" безопасни " ли са за ползване .

# 365
  • София
Естественото дърво или плот с дървен фурнир са мн капризни, не се лакират, омасляват се. Евентуално може би с епокси. Ама кой ще ти го прави? 🤔
Иначе има просто с дървесна шарка термо мермо нормални плотове, които няма да те занимават със себе си.

# 366
Какво е плот с дървен фурнир, само горния слой е дърво, това ли ? Аз искам да имитира дърво , точно по тази причина ,че са сложни за поддръжка питах от какво ги правят. Просто искам да е в тези цветове кухнята и търся нещо " дървено" . Щом има плотове с картинка на дърво е чудесно,благодаря .

# 367
  • София
Да на икеа плотовете са така, само фурнир, не масив. Но пак фурнира е естествено дърво. А си има и термоплоъове, при които си е само картинка.

# 368
Благодаря ви, значи термоплот, дано да стигна бързо до избирането Simple Smile

# 369
Какво бихте ме посъветвали ако кухненските шкафчета са цвят капучино какъв цвят да е пода и стените? Благодаря на отзовалите се.

# 370
Какво бихте ме посъветвали ако кухненските шкафчета са цвят капучино какъв цвят да е пода и стените? Благодаря на отзовалите се.
Цветовете често зависят и от избрания стил, но бих избрала светли стени и дървесен под.  Има и други варианти, разбира се, но много малко е изходната информация (само цвят на кухненски шкафчета), за да се разсъждава абстрактно върху всички. 
Кухнята самостоятелна ли е или в дневна?
Ако е второто, то бих съобразила цялостното обзавеждане и комбинация от цветове. За себе си си изграждам обща концепция за цялото жилище - стил, цветова схема  и след това ги налагам върху отделните елементи и стаи.
За теб друг подход може да е по-добър.

# 371
  • София
На мен капучино с дърво изобщо не ми се връзва.
Зависи обаче от вкусовете и желанията на ползвателя.  Нещо към бяло, слонова кост, светло сиво... А плот, врати, дограми, маса, столовекакви са?

# 372
Отворена съм към всякакви идеи.Дограмата е тъмно сива, плота е светъл към кремаво бял, вратата е бяла. Тепърва ще избирам диван, маса, столове, пердета... В процес на избор съм. Много благодаря.

# 373
На мен капучино с дърво изобщо не ми се връзва.
Зависи обаче от вкусовете и желанията на ползвателя.  Нещо към бяло, слонова кост, светло сиво... А плот, врати, дограми, маса, столовекакви са?
Зависи от дървото - орехово средно тъмно дърво (без натрапчиви подтонове) например за пода би било добре. Това са цветове от една група и винаги стоят хармонично заедно.
Слонова кост, бяло и светло сиво за под в кухня...не знам, би станало само с плочки, но не се казва в задачата от какъв материал ще е подът. Аз светъл под и по-тъмно "горнище" не бих сложила, ще имам чувството, че "горнището" виси във въздуха, няма кое да приземи стаята, а това често действа на психологическо ниво.

# 374
  • София
На мен ми стои чудесно със светъл под. Някой само трябва да го чисти редовно
Сиво би се вързало с дограмите, светлото с вратата. Щом и плота е светъл към кремав. 🤷‍♀️ Ама и какво капучино е точно.... Да отвори да погледа малко снимки и да реши какво усещане търси.

Общи условия

Активация на акаунт