Нашите кухни - тема 97

• 43 050
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Нали виждаш какво показа mileneira? Това си е лед лампа за вграждене.
Както и да е, за какво спориш? Че няма качество в това как отзад им е направен тока на дивите китайци и по-качествените марки ли? Ами има, имала съм проблеми с китайски лампи с лед. Между другото, майка скоро се мести в апартамент с ремонт преди 10години правен там, с лампи, които тогава са били със стандартни за момента крушки, сега са трудно намираеми, след някоя друга година може и съвсем да ги няма... Гаранция никой не ти дава, че вечно ще ти е актуална дупката, крушката или дюбелите за закрепяне на избраното тяло.

mileneira

https://www.lightshop.bg/philips-led-luna-za-vgrazhdane-meson-20 … -cut-f200mm-byala

Има различни размери, сила, цвят на светлина... Май имаше и квадратни.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 17:19 от Angel_Dust

# 451
Аз не споря, но ти не знаеш, че в луничките с крушка, няма ел. Те са просто един квадрат, кръг или триъгълник ако щеш, който държи крушката да не изпадне от отвора. Тя може да си свети и без луната, но ще виси грозно от дупката. Токът идва от фасонката, която се купува отделно и може да бъде всякаква, фасонката се свързва с кабела в тавана.
Това което показваш е с вграден лед, а mileneira търси със сменяема крушка.
Ето, заради теб извадих една в кухнята😆 Както виждаш свети и без луната.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 17:58 от Чи лу

# 452
  • София
Да видях, че търси с крушка, щях да коригирам, няма да й свърши работа моята. Въпреки, че аз такъв фасон не съм виждала с крушки... Може и да има.

Те? Луничката не е лампа, а абажурче? Хубаво де, тогава фасонката е важна... 🤷‍♀️ Или и тя от железарията за 50ст?

# 453
🤷‍♀️ Или и тя от железарията за 50ст?
Не ги знам, колко вида са да си призная. Там откъдето купувам лампи ми дават всичко заедно. Не знам колко струват и не са правили проблеми досега.
Пък и ставаше дума за луните, нали?🙃

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 17:35 от Чи лу

# 454
На практика всички (е, може би само 99%) лампи/крушки/осветителни тела се произвеждат в Китай. Защото там е евтино да се произведат. Може да са от завод на Филипс, а може просто да са от неизвестни китайски подизпълнители, сключили договор с Филипс и брандиращи стоките си с името на Филипс.

Фасонката е важната, какъв тип е - Е14, GU....Май луничките (имам предвид цялото нещо - конус, фасонка, крушка) са предимно с GU. Които са най-скъпите, относително скъпи, разбира се, в сравнение с останалите.

# 455
  • София
Всъщност, зависи за кого се произвеждат. Но хубаво, за малките лунички явно моя грешка, не съм била наясно, че се продават на части, в този случай бих потърсила и купила качествени фасонки и крушки, а капачето - все тая.
Добре, това не е ли цяла луна, с фасонка, тяло, крушка и "умност"... Т. е. Може би все пак и такива да има, не вс само на части?
https://www.ozone.bg/product/xamento-hue-recessed-chrome-1x5-7w/

# 456
Тази е с блутуут и димер, няма как да е само капачка.
Има цели, нали виждаш- по 160 кинта😆
Никога не бих дала повече от двайсетина лева за луна, всичките изглеждат еднакво.
Мандаринка, вярно е това за крушките. Последно купих 8 луни за коридора, трябваше да са около 160лв с намалението, а платих 280 с крушки и фасонки, пак с намаление. Крушките струват почти колкото луните😆
Обаче не горят. В сегашното жилище имам много такива и няма нито една изгоряла за 2-3г.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 12:40 от Чи лу

# 457
  • София
😂 😂 😂 Е сега... Не би платила повече от 20,а си по 35на луна... Ама и аз не бих дала 160лв... Сигурно ако не са умни има и по-евтини, мен по принцип тезу умности ме дразнят.

# 458
20 е луната, другото за крушка и фасонка. Ама аз обичам силни крушки и може би затова струват толкова.

# 459
А аз ненавиждам лунички, но исках да сложим поне в банята.
ММ и той грам не ги харесва, та не мога изобщо да го навия на това.
Искам нещо друго да питам.
Сега се чудя дали този цвят ще ми се върже с хладилника инокс.
Като казахте, че много не си вървяло и се замислих, че и мен това много ме притесняваше.
Хладилника ни е нов и хубав, инокс.
И няма да го сменяме.
Ще има шкаф, в който ще е прибран самия хладилник, но лицето ще му се вижда.
Самия шкаф ще продължава с отстрани с рафт за вино.
И сега съм в шок дали няма да изглежда много зле.
Ужким цвета се води сив,ама не знам как ще ми се съчетае. И имам чувството,че този хладилник ще ми биде очите в цялата стая и много ще ме дразни.

# 460
  • София
? Кой цвят

# 461

Вече не помня в коя от темите го качвах.
Цветът на кухнята
Sof touch new Gray

Притеснявам ме как ще се върже с хладилник инокс,който няма да е вграден.

# 462
А фурна, готв.плот, мивка имат ли инокс по тях? Ако имат, ще си е екстра с този хладилник.

# 463
И на снимките може да се види как стои с иноксови елементи, независимо че площта им не е голяма.
То не е само до цвят на металите, а до форми, площ, разпределение в цялото помещение и най-вече съответствие с общ замисъл, стил и логика, те именно придават хармония.

# 464
  • София
За мен няма проблем с инокс

Общи условия

Активация на акаунт