Нашите кухни - тема 97

• 42 241
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Аз бих избрала според нуждите си на първо място - зависи дали имам нещо за прибиране зад врати или ми трябва мястото само за декорация (домашните с разни временно поставени дреболии не трябва да припарват обаче).
Зависи също и от стила на стаята, доколко трябва да се върже с други елементи, къде другаде ще се разполага декорация и каква...
Моделът с малките етажерки над ТВ не ми допада - не виждам размера им, но ако са малки, и за декорация няма да са подходящи, защото ТВ е прекалено голям и ще превзема пространството около тях, а декорациите изобщо няма да си изпълняват функцията, ще се наложи да са твърде дребни и сврени между страниците на етажерката.   

# 526
  • София
Първия, без страничните етажерки.
Шкафове и етажерки биха те oграничили при смяна на тв ако искаш друг размер. Една лавица дамо от горе, която да се мести при нужда сравнително лесно.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 12:23 от Angel_Dust

# 527
Аз бих избрала според нуждите си на първо място - зависи дали имам нещо за прибиране зад врати или ми трябва мястото само за декорация (домашните с разни временно поставени дреболии не трябва да припарват обаче).
Зависи също и от стила на стаята, доколко трябва да се върже с други елементи, къде другаде ще се разполага декорация и каква...
Моделът с малките етажерки над ТВ не ми допада - не виждам размера им, но ако са малки, и за декорация няма да са подходящи, защото ТВ е прекалено голям и ще превзема пространството около тях, а декорациите изобщо няма да си изпълняват функцията, ще се наложи да са твърде дребни и сврени между страниците на етажерката.  
Значи остават първите два варианта.
Въпросът е чисто визуално кое би било по- красиво. Останалата част от стаята е:

Знам че е индивидуално, и продто събирам мнения и предложения.

Angel, т е. ето така:

Благодаря за предложението,не го бях мислила,харесва ми !

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 12:03 от mileneira

# 528
  • София
Здравейте!
Благодаря на всички за съветите как да изчистя петната от куркума от гранитна мивка. 
Минавам да споделя опит как стана: влязох в официалния сайт на schock и там бяха писали препоръка при петна, да се накисне за цяла вечер в 3л вода с 2 таблетки за миална машина (в нашия случай 2 таблетки финиш).
И чудото стана Simple Smile
Мивката е спасена. Благодаря още веднъж и хубава седмица на всички!

# 529
Аз бих оставила първите варианти, но без страничната вертикална етажерка.
Само долните шкафове под тв-то(те се връзват с тези на кухнята) и горното рафтче.
Много по-красиво ми е.
Без нищо съвсем не ми допада, но с един един рафт е добре.
Сега като видях и другата част на стаята смятам, че на цялостната визия отива повече 1 Вариант.

# 530
Комбиниран вариант: с етажерката, но над телевизора без рафт, а с шкафовете, както е във втори вариант. Според мен ще изглежда добре, ако модулът отдолу с трите шкафчета е огледален на този, който е отгоре, и вдясно помежду им да стои етажерката с подходящи по височина редове. Това в случай, че имаш какво да държиш на нея. Иначе всяка празна повърхност се превръща в магнит за прах и прахосъбирачки.

Ако искаш по-изчистена визия, вторият вариант е твоят.

# 531
Здравейте Simple Smile

С риск да доведе до развод с мъжа ми променяме кухнята ( на която нищо и няма но не ми харесва)
Точно се разбрахме за материялите и почнаха разногласия по цветовете 🤪

Мислите ли че на чисто бяла кухня с дървен плот мога да сложа плочки цвят шампанско с картинки или трябва базата им да е най-близко до бялото на шкафовете?

Аз избрах плочки в нюанса на кухнята. Тя е леко екрю, не е снежно бяла и белите плочки седяха ужасно. Вземете се мостра и си избирайте с нея.

# 532
Здравейте, група
За шкафчета в кухнята горен ред, ми предложиха пуш бутони или самите вратички да са с няколко милиметра по-дълги и от там да се отварят. Вие как сте? Дръжки ми се ще да няма..Ама съм чуденка. Обичам да ми е удобно...
За долния ред няма да има шкафове всичко е с уреди. Ще имам остров и в него само чекмеджета, и там е ясно, че с дръжки ще са..

# 533
Моите шкафове са без дръжки, горните са с по-дълги вратички, а долните вкл чекмеджетата и вгр уреди са с профил, който пак прави челата по-дълги и хващаш там. За мен е удобно за отваряне и много лесно за чистене. Сега правя нова кухня, пак без дръжки. Ако можеше и гардеробите бих направила така, но няма как.
Имам само един шкаф с пуш на холна мебел и не ми допада, но дизайнът е такъв, че нямаше как да стане като другите около него. Постоянно е с отпечатъци.
Така изглеждат профилите. Металните се боядисват и може да са всякакъв цвят. Моите са дървесни като плота и гърба. Тук няма страница на шкафа за да се вижда по-ясно, иначе се слага.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 09:26 от Чи лу

# 534
Здравейте, група
За шкафчета в кухнята горен ред, ми предложиха пуш бутони или самите вратички да са с няколко милиметра по-дълги и от там да се отварят. Вие как сте? Дръжки ми се ще да няма..Ама съм чуденка. Обичам да ми е удобно...
За долния ред няма да има шкафове всичко е с уреди. Ще имам остров и в него само чекмеджета, и там е ясно, че с дръжки ще са..

Бях в същата чуденка доскоро.
При нас само най-горните шакафове до тавана, които и най-рядко ще ползваме ще са с push механизъм.
Средните ще се отварят навън като крило.
А всички останали ще са с едно улейче, в което си пъхаш ръката и се отваря.
Чи лу го е показала нагледно.
При нас ще е абсолютно същото.
Ние шкафове ще имаме само на долния ред и само на едно място.
И при нас другото са уреди.
Майстора каза, че се слага нещо като лайсна.
Няма да имам дръжки никъде.
Аз съм супер несръчна, много сприхава и потрошавам много лесно всичко.
Затова отчитайки този факт, гледам за нас кое ще е най-удобно(дъщеря ми е същата).
Дръжките са красиви и класически.
Но много се цапат.
С оглед на това смятам, че така ще ми е най-лесно и удобно.
Push системата сега е много актуална, но много се разваля.
Така каза моят майстор.
Смятам и, че с тези лайсни за отваряне ще се чисти по-лесно.
И няма да остават пръсти по МДФ-а.
При вградените уреди също ще е с такива лайсни.
Тоя push го имаме при баба ми на един шкаф под масата, и няма да ви казвам какъв зор е като се ползва.
По сто пъти натискам, не се отваря, отвори ли се, трудно се затваря.
Вярно, че има значение какви са механизмите и колко са качествени и издръжливи, но тоя push при ежедневно ползване мен много би ме изнервил и ще го съсипя много бързо, и ще ми пречи.
Снаха ми отваря шкафовете с коляно😄
Може би е улеснение и удобно.
Модерно със сигурност.
Ама за мен няма да е.
Затова го решихме така.
Само на горния ред.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 10:47 от Caroline_Bingley

# 535
По-дълга вратичка означава усукване на профила всеки път, когато го издърпваш, за да отвориш - невидимо за окото, но напрягаш материала. След години срещу светлина ще видиш, че вече вратичката не е толкова гладка.

Няколко изтървания при отваряне, в зависимост от качеството на изработка, могат да означават олющен и отлепен кант. Не съм почитател на изпълнения без дръжки - има причини хората да са ги измислили. Иначе модата като цяло се интересува от бърза амортизация и оборот, не от дълга и безпроблемна употреба на вещите.

# 536
Я, пак, аз нищо не разбрах. Кой профил издърпваш? Той е статичен и не мърда, врязан е в корпуса на долен ред. Кой кант се лющи и как го изпускаш? Горните вратичките са по-дълги с няма и 1см. и там няма профил, а долните са даже по-къси.

Вратичките без дръжки изглеждат точно като вратичките с дръжки, но са без дръжки (по Божинката)😂

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 11:08 от Чи лу

# 537
Както и се "усукват" точно колкото тези с дръжка.
Нашите са без дръжки, долу профил (черен) над шкафове и чекмеджета, горе 1 см по-дълги от корпуса шкафове, а най-горният ред с пуш механизъм, на който не съм фен, но това е изборът за това решение. При другата кухня, на 8 години, рядко използвано шкафче с пуш си е още "живо", нищо му няма на механизма.
Избраният синьо-зелен мат при нас става на петна и от въздуха обаче. Не от отварянето.

# 538
Както и се "усукват" точно колкото тези с дръжка.
Нашите са без дръжки, долу профил (черен) над шкафове и чекмеджета, горе 1 см по-дълги от корпуса шкафове, а най-горният ред с пуш механизъм, на който не съм фен, но това е изборът за това решение. При другата кухня, на 8 години, рядко използвано шкафче с пуш си е още "живо", нищо му няма на механизма.
Избраният синьо-зелен мат при нас става на петна и от въздуха обаче. Не от отварянето.
Дали е удобно да покажеш цвета? Ако прецениш, може и на лични.
Благодаря предварително!

# 539
Ама, то няма нищо различно в конструкцията им, че да се усукват повече. Абсолютно нормална кантирана отвсякъде вратичка, на която не са пробити дупки за да се сложи дръжка- това е единствената разлика.
Да не би Вятър и мъгла да има предвид вкопани кант дръжки? Аз имах такава кухня и 15г не мръднА.
Такива:

Общи условия

Активация на акаунт