Нашите кухни - тема 97

• 42 989
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте,
имам два въпроса, ако можете да помогнете, ще съм много благодарна.
Мога ли според вас да си поръчам само шкафовете от Икеа, а  после да си сложа гранитен плот от друго място? Ще издържат ли по-високото тегло или може да е проблем това? Някакви насоки, за това откъде може да се поръча в Сф или наоколо гранитен плот? Нямам големи изисквания да не кажа почти никакви към цвета, стига да не е безумно скъп и да е гранит Simple Smile
Вторият въпрос ми е за по-евтина мивка за вграждане под гранитен плот. Вкъщи е сравнително евтина иноксова мивка на Тека от която съм доволна вече 15 години, но дори и тя е към 600 лв, а за село искам нещо по-бюджетно.
Дотук намерих тези, като по-ниска цена, но марката не съм я засичала досега и се чудя дали ще върши работа.

Mивка с голямо корито за вграждане под плот с нано покритие черен цвят

мивка с голямо корито за вграждане под плот и върху плот модел 610 457
Не знам дали кухият таван няма да е проблем на шкафчетата от Икеа. Питай каменарите първо. На мен ми бяха казали да е плътен таванът преди години.
Тази фирма ни е правила разни неща от гранит
https://monikostone.com
За мивка може да погледнеш и Лекс груп.
Аз от склада на Амазон.де последно си купих на Бланко за 160 лв черна гранитна за под плот преди 2-3 месеца. Сега имат и безплатна доставка за покупки над 100 лв.

# 301
Здравейте,
Мога ли според вас да си поръчам само шкафовете от Икеа, а  после да си сложа гранитен плот от друго място? Ще издържат ли по-високото тегло или може да е проблем това? Някакви насоки, за това откъде може да се поръча в Сф или наоколо гранитен плот? Нямам големи изисквания да не кажа почти никакви към цвета, стига да не е безумно скъп и да е гранит Simple Smile
Вторият въпрос ми е за по-евтина мивка за вграждане под гранитен плот. Вкъщи е сравнително евтина иноксова мивка на Тека от която съм доволна вече 15 години, но дори и тя е към 600 лв, а за село искам нещо по-бюджетно.
Дотук намерих тези, като по-ниска цена, но марката не съм я засичала досега и се чудя дали ще върши работа.

Не знам дали кухият таван няма да е проблем на шкафчетата от Икеа. Питай каменарите първо. На мен ми бяха казали да е плътен таванът преди години.
Аз от склада на Амазон.де последно си купих на Бланко за 160 лв черна гранитна за под плот преди 2-3 месеца. Сега имат и безплатна доставка за покупки над 100 лв.
Кухия таван го има при всички кухни, от там спестяват материал, под термоплот никой не слага четвърта страница, когато прави скелета на шкафовете, за това подлепят гранита Smirk

# 302
Ако не се търси гранит с някаква впечатляваща шарка, обикновен "пръскан" гранит в различни оттенъци (сиво-бяло-черно или плюс някакви бежово-розови капки) си е съвсем ОК, според мен, и с по-обикновена мивка. Т.е. и гранитът, и мивката ще са съвсем обикновени.
Като този гранит, примерно

# 303
Здравейте,
Мога ли според вас да си поръчам само шкафовете от Икеа, а  после да си сложа гранитен плот от друго място? Ще издържат ли по-високото тегло или може да е проблем това? Някакви насоки, за това откъде може да се поръча в Сф или наоколо гранитен плот? Нямам големи изисквания да не кажа почти никакви към цвета, стига да не е безумно скъп и да е гранит Simple Smile

Кухия таван го има при всички кухни, от там спестяват материал, под термоплот никой не слага четвърта страница, когато прави скелета на шкафовете, за това подлепят гранита Smirk
Напротив, на нас ни сложиха плътен таван, какво значи никой не слага?! Когато клиентът иска слагат. Освет това в Икея отпред дори не е разпънка от ПДЧ, както масово се прави, а е метална лайстна, нея как ще я коментирате, май не се ползва в кухните по поръчка, това какво означава? Не намирам смисъл в коментара към мен, аз бих питала каменарите вместо да си разсъждавам.

# 304
Напротив, на нас ни сложиха плътен таван, какво значи никой не слага?! Когато клиентът иска слагат. Освет това в Икея отпред дори не е разпънка от ПДЧ, както масово се прави, а е метална лайстна, нея как ще я коментирате, май не се ползва в кухните по поръчка, това какво означава? Не намирам смисъл в коментара към мен, аз бих питала каменарите вместо да си разсъждавам.
Не се заяждам, ако това мислите, че е коментара ми. Коментирам от опит, не от размишления. Вашата къстъм кухня има и Вие сте си платили за това. Sunglasses
Моята къстъм кухня няма и дървенията й струваше 1000 лева + 1300 за камък.
Aila иска шкафове от Икеа - нямат таван.

Видях с очите си как кухня за 40 хиляди няма таван!!! Обикновени кроношпан плоскости, без гранит, без естествен фурнир. 40 Joy
(Друг е момента, че хората, които я поръчват идея си нямат и всеки майстор, който им мина през къщата ги изцентри с 200)
Жената иска бюджетен вариант, и търси начин каркаса от Икеа да сработи с желанието й.

# 305
Не съм срещала коментари за мелница за отпадъци-има ли някой от вас, има ли някакви минуси?
Винаги съм си мислела да си сложа, когато някой ден си правя кухня, но сега ми се свидят едни 400лв., а в амазон не открих нищо по-различно.

# 306
В процес съм на планирането на нова кухня.

Има ли някаква класация на фирмите за кухни в София?
Влязох напосоки в такъв шоурум и ми казаха 6 месеца за производство. Това ли е нормалният срок вече?
Около три месеца е почти навсякъде.
Моята ще е по поръчка, при частно лице, малък град.
Каза ми човека, че ще отнеме около три месеца, но ако изберем да работим с него ще ни я направи до края на Юли.
Това разбира се едва ли ще стане, защото ние се позабавихме доста с избора на цветове и шкафове, плотове, а и човека беше зает и докато проучваме офертите си минаха две, три седмици.
Шест месеца е много за мен.
Говорих и с други хора, повечето ми казаха, че  три месеца обикновено е срока за изработка.

# 307
  • София
Здравейте,
Дали иноксова мивка ще се върже с "индустриален стил"? (с монтаж върху термоплот ще е)
Досега мислех за черна на Фат, но ел.плот е с иноксов кант, та се замислих дали и мивката да не е иноксова.
Плотът ще е такъв от съображение за здравина/сигурност, с горчив опит съм от такъв без кант.

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 17:36 от Desem

# 308
  • София
Мандарина, точно такъв плот заглеждам и аз, тъй като те са най-евтини. И да не търся нещо фешън, а такова което да е супер устойчиво на моите готварски и наводняващи способности Simple Smile
Ще потърся още малко мивки и ще реша тези дни.
Благодаря на всички за коментарите и насоките.

# 309
Айла, аз също бих препоръчала да обиколиш каменоделските фирми около гробищата (колкото и зловещо да звучи) и да събереш "оферти". Вероятно повечето нямат фейсбук или интернет страници, но имат обикновен материал - гранити и мрамори. В зависимост от това какви парчета ти трябват, може да се спазариш за по-добра цена за парчета, които да могат да използват за кухнята ти. Мой съсед преди много години беше купил точно от такава фирма парчета мрамор с размер на единична тухла, с пазарене и на прекрасна цена - по левче някъде. Трябваха му за градината. Просто бяха производствени "отпадъци", натоварил ги на колата и двете страни щастливи - и той, и каменарите, че са взели някакви пари за парчетиите.

Вероятно до селската къща има близък по-голям град, там пообиколи. Възможно е там и цените да са по-ниски от София.

# 310
Мандарина, точно такъв плот заглеждам и аз, тъй като те са най-евтини. И да не търся нещо фешън, а такова което да е супер устойчиво на моите готварски и наводняващи способности Simple Smile
Ще потърся още малко мивки и ще реша тези дни.
Благодаря на всички за коментарите и насоките.
Внимавай, че с тази шарка има много евтин китайски гранит, който е кошмарен и попива яко мазнини независимо, че е обработен! Питай и дано са честни хората, на които се спреш.

# 311
То това на снимката си е точно китайският гранит.
Имам такова парче при мен, дадоха ми мостри за праг. Всичките са такива грозни шарении.

# 312
Ужасно грозен ми е този тип гранит, изглежда  евтин и простее- затова и преди 9 години избрах термоплот, и не съжалявам! Лесно се почиства, изглежда много по добре и е по красив за мен Simple Smile! За толкова години активно ползване и готвене нямам никакви поражения!

# 313
Най-здравият гранит е обикновеният, зърнист и без шарка. Там вариантите са светло или тъмно сив, по-рядко червен или кафяв и толкоз. Вносни има по-нестандартни и красиви, но са все по-слаби.

# 314
Моята кухня от 15 г със обикновен термоплот не е мръднала. Демодирана е,  но плота няма забележка. Сега за новата кухня, пак на такова залагам. Не ми се инвестира в камък, гранит и прочее луксове.

Общи условия

Активация на акаунт