Нашите кухни - тема 97

• 43 125
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Аз никъде не видях цветове на дограми в сиво и прочие, видях само въпрос, в който е даден цвят на шкафовете и се пита за стени и под.
Не казвам, че не стои добре и на светъл под, а съм изложила аргументи различни от това как стои на картинка в нечия друга кухня. Не знаем в случая това капучино колко е наситено, каква е осветеността в стаята, площта и т.н). Много често при светли под и таван и по-тъмни от тях стени се създава тунелен ефект, който в тесни пространства, каквито са кухните, е още по-силен и неприемлив. 
Освен това при тези буквално никакви изходни данни не знаем нито материал, нито цвят на плот и гръб, както ред други фактори, така че абстрактно на този неутрален цвят може всичко - въпрос на съвкупна преценка на всички дадености. 
Предложих дървесно средно кафяво за под, тъй като това е винаги традиционен и безпогрешен избор при всички стилове и всякакви други варианти на цветове на стени, плот и т.н.

# 376
  • София
Отворена съм към всякакви идеи.Дограмата е тъмно сива, плота е светъл към кремаво бял, вратата е бяла. Тепърва ще избирам диван, маса, столове, пердета... В процес на избор съм. Много благодаря.
Eто

# 377
Отворена съм към всякакви идеи.Дограмата е тъмно сива, плота е светъл към кремаво бял, вратата е бяла. Тепърва ще избирам диван, маса, столове, пердета... В процес на избор съм. Много благодаря.
Eто
А, това е втори пост, а съм видяла само твоя, чудех се откъде взе сивото Simple Smile
И най-после пак да питам - площ, стил, отделно или общо помещение, височина на тавани и не на последно място - на колко стени е разположена кухнята, каква конфигурация, има ли горни шкафове, до таван ли са?
Това е основата (същинската) на всички решения, включително цветовите и тяхната удачност или неудачност (като краен резултат от всичко) спрямо даденостите на помещението, защото отговаря за пропорциите, баланса и съотношението между всички цветове и елементи с оглед и площта, която заемат, другото е производно. Дограмите пък имат най-малко общо с правилния избор на цвета на настилката. Те могат да бъдат поддържани от всеки друг по-дребен елемент. 
Ако има снимки, няма да е лошо да се постнат, ще помогнат. За мен продължава да липсва информация за най-важните фактори, които влияят на избора.

# 378
Аз да споделя в темата, защото е имало питания понякога и преди - във ваканционен апартамент свободностояща пералня е сложена зад вратички в кухненския ред. Отдолу е зад блендата на кухненския ред, т.е. не може да се отвори онази вратичка, която е за чистене на боклуци. Но хайде, ваканционен апартамент, едва ли ще се ползва интензивно. Но чекмеджето за препаратите - мъчих се доста, за да сипя прах за пране, защото отворено е на 2-3 пръста под плота. Изсипах препарата на плота и с лъжица се мъчих, докато сипя.

# 379
Темата е дискутирана сигурно милиони пъти, но мат или гланц са ви кухните и кое се почиства по-лесно?
Всеки ми казва различно.
Аз избрах мат в крайна сметка, въпреки, че първоначално се бях спряла на гланц, но нямаше гланц в цвета, който исках.
С какво и как почиствате мат?
Дано да не съжалявам. Покритието се води soft toch Matt.
Цветовото съчетание е това, почти едно към едно ще бъде, само плот и гръб са ми мрамор с леки кафеви нишки.
Цветът на основните шкафове е soft touch new gray(нещо средно между бежово и сиво), средните шкафове ще са в средно кафяво като това на снимката, води се Toledo light wood.
Общо взето ще е почти едно към едно с това на снимката.
Плот и гръб са мраморни -пак сиво, с много леки кафеви нишки.
Кухнята е вече поръчана.

Ще се възползвам от идеи за цветове на плочките за пода, ламинат и основните мебели(с холна част ще бъде ).
Принципно не знам дали не е добра идея плочките да са в цвета на плота и гърба на кухнята.
Масата в подобен на дървесния цвят.
Мебелите в холната част (ще са само масичка и ТВ шкаф, най-много някои малък рафт) съм си харесала в тъмно дърво, към шоколадово.
Цветът на стените е този
Диванът ще е или сив или екрю,почти към бяло.
Като стил и съчетания на цветовете ми допадат тези.
Гледаме само цветовите съчетания, всичко е само примерно.

Чудя се и за някакъв по-силен цвят като акцент, да не стане пък съвсем бозаво,това ме притеснява.
Отворена съм към всякакви идеи.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 10:44 от Caroline_Bingley

# 380
  • София
Ами ще стане бозаво... Освен ако не смениш цветовете на столове, диван, предполагам и пердетата ще са в тази  бежова гама?

# 381
Направи си един борд на коя да е програма  с всичко - материали, цветове на стени, мебели, декорация даже. И слагай, махай, размествай, докато ти хареса. Цветовете са много лично възприятие и усещане и съвсем не е сигурно, че ако аз и ангелчето харесваме зелено, за теб това ще е ок за акцент например. Води се по собствения си усет и няма да сбъркаш.   

# 382
Матът се чисти по-трудно, но и по рядко, защото на светлия много не личи зацапване, особено на долен ред. На гланц се вижда всяка капчица и пръстче, но се забърсва с едно движение, даже и със суха кърпа.
И аз съм на кантар- гланц или мат, светъл естествено... вече 1 месец тоя кантар не натежава в никоя посока 😆

# 383
Точно 2-3 страници по-назад беше писано - не зависи само от това дали е мат или гланц, а от самото покритие. Най-добре преди окончателен избор да се вземат мостри и да се направят тестове.

# 384
Ами аз близо месец го избирах.
И вече ще стане цирк тотален ако пак го сменя. Мисля си за някой по-тежък и открояващ се цвят за столове, дивани и пердета.
Като бордо или тъмно маслено зелено.
Та, ще го мисля да има повече цвят.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 10:42 от Caroline_Bingley

# 385
Ами аз близо месец го избирах.
И вече ще стане цирк тотален ако пак го сменя.
Начи, не си попаднала на търпелив мебелист. Моят заслужава медал, постоянно променям нещо😂
Не го сменяй, долу и на светли цветове много не личи.
Аз сложих много лъскав под и не ми се ще и шкафовете да са лъскоч, иначе хич нямаше да го мисля.

# 386
Кубрарова, може ли линк към програма, която да ползвам и някакво насоки, че нищо не разбирам от тези програми?
Принципно бордото много ми харесва.
Това е един от любимите ми цветове и ще присъства задължително в жилището под някаква форма.
Но имах идея да го запазя за спалнята.
Чи лу, не, че е търпелив, той си има много друга работа и едва ли ми обръща чак толкова внимание.
Вече го обръщаме и на майтап.
Обаче е факт, че човека идва на няколко пъти,нмери, гледа, дава идеи, обмисляме го, променяме, обсъждаме, даже ни й помага да премесваме други неща по жилището.
И общо взето освен, че е ангажиран и неоткриваем понякога е сериозен човека.
Просто аз съм много колеблива личност.
Каквото и да избера до последно ще се съмнявам дали не е трябвало другото да бъде.
Изобщо съм трагична в това отношение.
Поне банята избрах.
Е, вярно два часа и половина, но там поне знаех категорично какво искам.
Въпросът е, че аз не искам лъскави мебели и в другата част на стаята, а някак ми се струва, че трябва да са от един тип. Ако кухнята е гланц,мебелите също да са.
Мат ми стои по-класно и топло.
Гланц пък отваря стаята и също е много хубаво и по-модерно излъчването и създава пространство някак си.
Но нямаше такива сиво-бежово цвят.
Цветът във вариант гланц беше мръсно бяло, студено сиво, едно такова никакво.
Друго всичко беше крем, кашмир, ванилия.
Едното жълтее, а другото розовее.
Общо взето, угодия няма!
В идеалния вариант е да го видя на живо цветът.
Той беше готов да ме заведе в склада(аз съм ходила там преди) имало има мостра да я видя.
Ама нали се сещате, че няма как да искам да видя всички мостри на цветове,които съм харесала.
Доста ме притеснява какво ще се получи.
Общо взето с кухните по поръчка това е рискът-никога не знаеш как точно ще изглежда.

# 387
Аз нямам предвид специализирана програма, а Paint, да речем или подобна - позволява да си слагаш, махаш и местиш картинки на цветове, мебели, практически на всичко, така ще можеш да добиеш някаква обща представа как ще изглежда цялото в комбинация.
Задължително си виж мострите (от големите мебели, от настилки) на живо и то по възможност на място си вземи, в къщи, защо да не можеш да видиш всички? Как иначе ще избереш? Картелът с боите или покритията е само основа, от която да започнеш избора си, но не е достатъчен - нито материалът, нито площта на картончето са същите, за осветление да не говорим.
Това не е килим да го доставят и да го върнеш, ако нюансът не отговаря на този от снимка (което често се случва). 
Щом харесваш бордо, смело можеш да го ползваш за акцент в различни елементи във всички помещения, защо да е само в спалнята? Може би точно в нея трябва да внимаваш с дозирането и интензивността, защото все пак е стая за почивка, а цветът е силен и драматичен.
Аз акцентният цвят в къщите си го слагам във всички помещения (от кухня до баня) - не е казано да е еднакво наситен, възможно е да се ползват тонове и нюанси на цвета - зависи каква площ ще заемат елементите от този цвят и дали искаш в съответното помещение повече контраст или по-меко излъчване. И не го слагам по стените или елементи, които трудно се заменят, защото не ми се занимава през известно време да правя ремонти - ползвам го в текстил, включително мека мебел (която по някое време може лесно да се смени или претапицира), декорации, килими, картини. Единствено в градската кухня плотът и гърбът са от тъмнозелен гранит, който няма да сменя лесно.

# 388
Heart Пейнт Blush
Или Уърд Sunglasses

# 389
Уърд също може, да, просто на мен ми беше по-трудно да се справя на него с конкретната задача, ама аз не съм критерий за работа с програми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт