Нашите кухни - тема 97

• 42 258
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Всички ми казват, че ще се върже, ни аз се съмнявам.
Уредите ще са черни с инокс на места вероятно.
Не знам дали ще намерим всичко в инокс.
Ще решаваме като се направи кухнята и видим цялостно как ще изглежда и кое ще пасне цветово.
Плотът е сив мрамор, но с леко втъкани кафеникави нишки, ама много леко, почти не се забелязват.
Засега сме го решили черни уреди.
Трябва да видя как ще стане.
Вчера обикаляхме пак Практикер и добре, че отидох.
Видях го този цвят на живо(подобен на моя, но на модулните кухни на Ирим).
Изглежда много добре. Но се убедих за пореден път, че гланца не ми харесва толкова колкото мат.
Защото ги имаше и двата варианта.
Имаше и премерна мострена плочка в този цвят, та го видях съвсем нагледно.
Видях и латекса на Витекс.
Бях избрала един цвят, като го видях там на каталог съвсем друго изглежда.
И харесвах повече друг Powder cake за стените във всичко стаи.
А се бях спряла на почти същия, но там жълтееше повечко този точно нюанс.

# 466
На силната изкуствена светлина в магазините, обикновено студена светлина, цветовете изглеждат различно. Както и има разлика между цвят на хартия и цвят на стена. Ако искаш да си сигурна за латекса, купуваш малко количество за мостра и мацваш на стената у вас и гледаш - на светло, на мрачно, на лампи.

Аз имам латекс греж, през деня на слънчево и светло е бежово-сив, вечер на лампа, която е с неутрална или топла светлина, си е съвсем сиво.

# 467
  • София
Те тези по применливите цветове не стоят еднакво даже на съседни стени в едно помещение 😁, променят се и според сезона😂но ако решиш че що годе с всеки й нюанс си ок, действаш....

# 468
То въпросът е, че не винаги знаеш какви са нюансите.
Имах и една магнолия, на слънчева светлина и по принцип на светло - добре, бежовееше, но на лампа - жълто та жълто. Иначе на кутията и на мостра - даже розовееше по-скоро, но нищо жълто нямаше.

Бялото сигурно все си е бяло. Не го харесвам, но само отбелязвам.

# 469
  • София
Бялото.... Е цвета с най-много нюанси. 😁

Те не винаги, да не кажа на повечето фирми и картончетата се разминават доста с реалността.
За наше щастие нашите пасваха, бяха едни едрички сравнение с повечето... Мъкнех ги и гледах стена по стена, денем, нощем, на топла на студена лампа, пък слънце да има, пък облаци...  Това с първите цветове, после някак спрях да се втелясвам... 3цвята и по стени мазах... Както и да е де, за един цвят в единия коридор карах мм да сменя лампа. Иняче си ми харесват жветовете ни, само едно аиво, което съвсем без да го мислим взехме от магазина, се оказа доста различно на стена... В някои дни синее леко, но пак ми харесва.
😂 😂 😂 А сега за стълбището към гаража просто смесихме вс остатъци от бои от къщата и боядисахме...

# 470
А сега за стълбището към гаража просто смесихме вс остатъци от бои от къщата и боядисахме...
Аз така си боядисах спалните в сегашното жилище. Бях купила 8-10 различни кутии по един литър, едното бежавее, другото много сиво, накрая ги шльопнах всичките в една кофа да пробвам и стана супер цвят... ама няма повторение 😆

# 471
Цитат
А сега за стълбището към гаража просто смесихме вс остатъци от бои от къщата и боядисахме...
Аз навремето си правех така лаковете, почти не оставях готов цвят дори и от сравнително нови лакове и все ме питаха кой е лакът, ама си бяха въпрос на внезапно вдъхновение и импровизация и с времето ги доработвах и променях.
Ако не възразяваш, ще ми е интересно да видя какъв цвят се е получил и от какви съставни (последното, ако помниш).

# 472
  • София
Ооо това не беше вдъхновение, просто спестовничество, те щяха да се прецакат, на нас не не се купуваше бака нова боя, а тези да съхнат. бяха останали сиво, синьо, розово и бяло... Май нямаше от жълтото.... А може и да имаше... В разни съотношения.  Стана си някакво сиво-синьо, според светлината и ъгъла ту по-тъмно, ту по-светло, ту съвсем сиво, ту по-точно синьо... Най-смешното е, че в гаража бяхме пробвали едно синьо, което го мислех, за мокрото, обаче не ми хареса цвета за там и купих после по-ярко (от яркото има в микса). Но понеже тестовата стена е до началото на стълбите, там, когато се отвори гаража изглежда все едно са правени с една и съща боя. 😁

# 473
Още на етап `проект` в главата ми Grinning ми се иска да си преместя котлоните с абсорбатора, но ще стане много дълго трасето за тръбите до комина Sad Някой има ли подобно трасе от около 3,50 метра с чупка? Дали е възможно да създаде някакви проблеми и въобще ще успява ли да работи добре абсорбатора?

# 474
  • Пловдив
Ние живеем в къща и имаме от вградените аспиратари в котлон .Обяснявам трасето .
От кухненския плот ,тръбата слиза до пода ,прави 90° чупка на дясно  ,след 2 м. прави преход от плоска тръба в кръгла .Отново чупка на 90° и поема нагоре ,след 6м във височина ,отново на 90° трасе от 2м. и последна чупка под прав ъгъл и още 3м. за да излезе на покрива .
Работи като "змей" Simple Smile

Със синьо е показано как продължава на втори етаж .

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 00:11 от nelina_london

# 475
  • Sofia
Колкото повече чупки толкова по-голямо съпротивление откъдето и спад в дърпането. Колкото по-дълъг път толкова по-голяма площ отдава шум. И накрая - не създавайте джобове за конденз - т.е. ако имате "U" образно съединение в което да се събира вода от конденза. Най-добре да се движи тръбата само нагоре, без да бъде ту нагоре, ту надолу.
Така, че гледайте да е възможно най-прав и къс пътя.

# 476
Здравейте, момичета:) Моята кухня не е съвсем стара, едва на 6 години е, а вратите на шкафчетата изглеждат потресаващо.... /прикачвам снимки/. Харесвам си кухнята, разпределението, не ми е омръзнала, но не мога да я гледам с тези вратички..Питането ми е има ли майстор, който може да смени само вратичките на шкафовете  вкухнята и като пари се надявам, че няма да излезе колкото да сменя цяла кухня. Също така какъв материал е подходящо да се сложи, очевидно не ПДЧ

# 477
Всеки кадърен майстор може да ги смени.
Много по-евтино е да смените само вратичките, отколкото цялата кухня. Корпусът здрав ли е?
Не е проблемът в пдч-то. Някой некадърен майстор ги е лепил тия кантове в гараж с ютия или вие яко оливате и не подсушавате. И мдф-ът се раздува, ако влезе вода през канта.

# 478
Да, корпусът е здрав. Не е проблемът в оливането, защото така са се забелили и на шкафовете, които са по-далече от мивката и няма досег с капки/влага. Този най-раздутият шкаф е под фурната и освен от там като влиза влагата, но като цяло не го смятам за нормално изглеждата кухня след едва 6 годишна експлоатация

# 479
  • София
Абсолютно е права Чи лу, всеки майстор ще ви ги смени, ако кухнята е по поръчка, ако той самия не изработва, ще ви поръча вратички и ще ви ги подмени... До тук за 2години на модекс ми изглеждат добре направени вратите. Доволна съм за сега.... Но до колкото знам не работят с крайни клиенти.
Иначе, ако кухнята е модулна може и сами да си купите и смените вратите, не кой знае каква философия.

Общи условия

Активация на акаунт