Нашите кухни - тема 97

• 42 260
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Кухнята е по поръчка, механизмите са хубави и здрави /Blum/, те ще могат да се запазят, нали? Питането ми е за майстор, който наистина ще сложи качествени вратички, защото тази кухня е правена от една от известните фирми за кухни в София и това е резултатът..

# 481
  • София
Да, механизмите ще се запазят.
https://modeks.eu/about-us/. Може би просто да поискате от майстор да поръча от тях. 🤷‍♀️ Ако ви допаднат като модели, цветове и описание.
От близо как изглеждат техните. Дано и след 4-5години още да са си така.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 10:14 от Angel_Dust

# 482
Тук в темата има майстор, той може да изкаже по-компетентно мнение.
За мен е странно, щом са правени от голяма фирма.

# 483
Колкото повече чупки толкова по-голямо съпротивление откъдето и спад в дърпането. Колкото по-дълъг път толкова по-голяма площ отдава шум. И накрая - не създавайте джобове за конденз - т.е. ако имате "U" образно съединение в което да се събира вода от конденза. Най-добре да се движи тръбата само нагоре, без да бъде ту нагоре, ту надолу.
Така, че гледайте да е възможно най-прав и къс пътя.

Мисля,че няма да имаме U образно поне от снимките в гугъл не виждам къде може да се постави..от абсорбатора тръба 1м нагоре (чупка)после надясно 1м до края на ъгъла(чупка) и до комина равни 1,5м остават . Май са две чупките Grinning мислим,че изглежда по-евтино и лесно да се направи по-дълъг пътя за абсорбатора отколкото да местим водите : ( защото котлон почти залепен до мивката не ми се струва,че е удобно. Ех, ще трябва да направим компромис с нещо, дано пък не е чак толкова шумно с PVC тръби

# 484
Аз имах аспиратор в предното жилище с плоски тръби и две чупки на около 4.5м. Много добре си дърпаше, беше шумен, но и много мощен. В този комин нямаше други съседи включени, не знам дали е от значение.
Водите се местят много лесно, ако не трябва да минават през пода. Аз го правих 4 пъти, преди да поръчам кухнята😂 Даже последното местене остана само замазано,без шпакловка, че ме хвана срам🤭

# 485
  • Sofia
Местенето на водите - вижте реално къде минава вода и канализация.
Ако местенето им всъщност намали пътят им (особено за канализацията) може даже да е нещо хубаво. Аз лично бих преместил водите (ако няма някаква причина/проблем това да се случи).
Определено бих оставил колкото се може по-къс пътя на абсорбатора не толкова заради налягането, а заради шума. Иначе, ако този път ще бъде скрит в шкафове, то можете да ги запълните с вата или друг шумоизолационен материал.

# 486
Аз имах аспиратор в предното жилище с плоски тръби и две чупки на около 4.5м. Много добре си дърпаше, беше шумен, но и много мощен. В този комин нямаше други съседи включени, не знам дали е от значение.
Водите се местят много лесно, ако не трябва да минават през пода. Аз го правих 4 пъти, преди да поръчам кухнята😂 Даже последното местене остана само замазано,без шпакловка, че ме хвана срам🤭

Явно ще пробваме с мощен аспиратор пък както стане Grinning Нещо явно ме притеснява цялото местене на водите и зад фурната ще има тръби и не знам до колко ще е безопасно

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 10:42 от Diffuser

# 487
  • Sofia
Не ви трябва по-мощен абсорбатор! Загубите няма да са повече от 5-10% в налягането във вашия случай, по-скоро шума ще ви дразни повече.

# 488
  • Варна
Ние живеем в къща и имаме от вградените аспиратари в котлон .Обяснявам трасето .
От кухненския плот ,тръбата слиза до пода ,прави 90° чупка на дясно  ,след 2 м. прави преход от плоска тръба в кръгла .Отново чупка на 90° и поема нагоре ,след 6м във височина ,отново на 90° трасе от 2м. и последна чупка под прав ъгъл и още 3м. за да излезе на покрива .
Работи като "змей" Simple Smile

Със синьо е показано как продължава на втори етаж .
Нелина, сподели сега марка и модел на котлоните 🤗
Тъкмо се отказах от такива, защото ме разубедиха от един магазин, понеже става дума за остров и вариант беше да е с филтри, а не с тръба. Но сега като гледам твоето решение, се обнадеждих пак, че има как да избягам от аспиратор на тавана.
Ето един първичен проект на кухнята. Апартамент на последен етаж. Котлоните трябва да са на острова. Засега строителят ще ни пробива дупка в покрива право нагоре.

Дали може да се измисли нещо като при вас? С какъв майстор се съветваме за това?

# 489
  • Пловдив
Лейди ,ако плоската тръба може да мине по пода в замазката ,може да стане при теб  .Има всякакви размери -доста широки и тесни ,могат да се изработят по размер с преходници .Към котлона ни изработиха метален преходник(в Атаро клима) ,защото определеният от котлона  размер тръба ,бе различен  от масово разпространените плоски въздуховоди тук .

Котлонът е Elica Nikola Tesla One (duct out версия)
Не съм го избрала конкретно ,просто ми изпадна много евтино в UK от разпродажба на фалиращ магазин .
Ползвам го 3 години ,и съм супер доволна .Работи точно като на клипчетата ,изсмуква всичката пара и миризми  ,а мазнотиите се събират точно под филтъра и там забърсвам с гъба и обезмаслител  ,когато се сетя на няколко месеца .Филтъра  пускам в съдомиялната .
  Бях правила някакъв клип за друга съфорумка .Ще видя дали ще успея да ти го пратя на ЛС .

# 490
  • Раковски
Здравейте, момичета:) Моята кухня не е съвсем стара, едва на 6 години е, а вратите на шкафчетата изглеждат потресаващо.... /прикачвам снимки/. Харесвам си кухнята, разпределението, не ми е омръзнала, но не мога да я гледам с тези вратички..Питането ми е има ли майстор, който може да смени само вратичките на шкафовете  вкухнята и като пари се надявам, че няма да излезе колкото да сменя цяла кухня. Също така какъв материал е подходящо да се сложи, очевидно не ПДЧ

За да се раздуе така и да се напука покритието трябва доста вода да е поела вратата. Този кант с ютия не може да се лепи. Може да се сменят вратите, играчка си е защото всеки отвор трябва до е точен до милиметър на новата врата инак после пък идват други проблеми. Модекс не са каквито бяха едно време, хубавото при тях е, че няма кант и е по-защитета от вода, но и ценит са други.

# 491
Днес си купих уредите, в понеделник ще монтират бързата ми кухня.
Само хладилника ще го забавя.

# 492
  • София
МЕЙДЕЙ МЕЙДЕН, помощ: петна от куркума Sad
Скрит текст:

Съсипах си мивката, която дори не е навършила 1 година употреба от нас.
Мивката е гранитна, марка Schock и я оцапах с куркума. Не изчистих веднага и днеска не искат да падат.
Пробвах с универсален препрарат за почистване и винтоверта с накрайник твърда четка и почти нищо не падна.

Дайте, моля ви, акъл как да си спася мивката Sad

Благодаря в адванс!

# 493
Пробвай с доместос. Сложи без да разреждаш, разтъркай малко и го остави за половин час.

# 494
Доместос. Но намажи равномерно навсякъде без да пропуснеш нито петънце, защото ще остане петно от неизмито. И не чакай толкова много пробвай за 5 минути, ако не стане за 10 и така. Досадно е, но силната основа разваля цвета на тези мивки, особено ако са тъмни и по-добре да играеш на сигурно.
Моята е цвят крем и я мия така от време на време като ми се стори захабена. Светва като нова. И няма нужда от търкане, само внимателно разнасяне навсякъде без да пропуснеш.

Общи условия

Активация на акаунт