Майски бебета 2024г. - Тема 15

• 30 022
  • 774
  •   1
Отговори
# 195
И аз ще раждам в Майчин дом гр. София, планово секцио. Ако има още някоя като мен може да ми пише на лично за датата, може пък да се засечем и да бъдем заедно Grinning

# 196
esmer22 честито бебче Heart

# 197
Честита да е Дея!❤️ Да расте здрава и безгрижна! esmer, бързо възстановяване и аз така се чувствах след секциото и така си и остана. 24 часа след него си се грижех ексклузивно за бебо Simple Smile
barbie, много гадно. Антибиотика много бързо ще помогне 🤗
 Истинска жива хлебарка, таман 2 броя и сякаш бяха заклещени в някоя от кърпичките. Едвам заспах през нощта, защото втората не успях да я убия, такова чудовище не бях виждала досега, а съм живяла в студентски и хлебарки не е като да не съм виждала...Абе скоро няма да купя от тях, май и от този ДМ няма.

Лицето само с вода го мия, мицеларната вода също е хубаво да се отмива.
Също стерилизирам в instant pot-a, не знам дали друг има опит Simple Smile

# 198
Честити бебчета и от мен Heart. Нека са здрави, спокойни и щастливи Simple Smile толкова много станаха вече Simple Smile

# 199
esmer22, много да е здрава Дея! Само хубави емоции и щастие 🩷

Емилия с избор или без и в каква стая?
С избор, предпочитам 7 етаж, все още се чудя, дали да си до плащам стая

# 200
Гадост значи никакви кърпи от дм на въпросната марка....
Как може,че и две ....

Гери е при мен,спинка,събуди се смених памперс беше акала доста 🫢яде пробвах да кърмя сукне малко пуска...и така няколко пъти успях да видя една капка коластра и дадох ам....после се цедих мн малко излезе една глътка 🫢ще видим

И аз нз за дрехи, не са й нищо особено също,за веднъж и завито.

Мицеларна вода за бебета нз едва ли ще купя много модерно 😁чиста водичка

# 201
За почистването на лицето с каката използвах флорална вода невен. Мисля и сега да купя, че ми се струва по-добър вариант от мицеларната. Иначе с тампонче преварена вода.

# 202
Само физ. разтвор ще ползвам за личицето

# 203
С баткото в МД им дадох целия комплект за изписване от 10 части. На 2 август, в жегата, го бяха облякли с боди къс ръкав, камизолка, ританки, чорапи и шапка. Скъса се да реве от жегата. Сега не съм купувала комплект и се чудя какво да приготвя. Дали е удачно да е боди къс ръкав, чорапи и ромпър?

# 204
Мисля, че задължително искат да е с дълъг ръкав (цялото бебе да е покрито - шапка, ританки, ръкавички и т.н.) една приятелка така се оплакваше средата на юли пак в жегите са го навлекли и са ѝ обяснили, че идеята е кожата да не се излага на слънце.
Аз по този повод взех тънко комплектче с дълъг ръкав, като ако е по-студено смятам пелената да е по-дебела.

# 205
Тук някой беше коментирал, че не се препоръчвало боди с къс ръкав заради слънцето.
Ние също не взехме комплект, а една рокличка с ританки и една тънка пеленка. Ако е много топло няма да се повива, ако е по-студено ще заменя с дебела пелена.

Подготвила съм шапчица и ръкавички ако са необходими.

# 206
Да, звучи подходящо. Бях го облякла с късо боди, ромпър, шапка и беше увит в памучна пелена.
На днешното време в София(15 градуса) бяхме над час навън пак по същия начин облечен и завит с одеало.
Но ще си видите бебетата и ще прецените. На сегашното ми бебе му става студено и ходи малко по-облечен и завит от брат си на същата възраст. Като се стремя да намалим дрехите или дебелината на завивките. Вече спокойно си седи вкъщи на 20-22 градуса само по късо боди.
Заради слънцето слагам покривалото на коша за количка дори да е топло. Трябва да купя чадър, иначе просто е хубаво да се избягва по възможност слънцето между 11 и 16.

# 207
Това за слънцето е вярно.Майка ми ми разказа как като бебе ме е оставила на слънце за 10 мин в количката и съм станала на мехури и пъпки.Едвам съм се оправила.Но това става въпрос за лятото,когато е било много топло.

# 208
Момичета, какъв пулс е нормално да се отчита на тоновете?
В момента съм на записи и гледам монитора, струват ми се доста слабички. Човечето не спи, защото буквално 2 мин преди да ми сложат коланите се премяташе в корема ми. Нещо се напрегнах, а няма никой при мен...

# 209
На последните ми тонове беше около 140-150 пулса (не знам дали е окей, ама нищо не ми казаха). Но зависи дали хапва, хълца, спи.. не се тревожи.
Извикай акушерката и я попитай.

Общи условия

Активация на акаунт