Майски бебета 2024г. - Тема 15

• 29 934
  • 774
  •   1
Отговори
# 390
Аз се замислих за масажите. Показват ли ви как се прави в болницата? Вече родилите можете ли да дадете съвети - колко често, сутрин или вечер, какъв продукт ползвате? Не знам от всички неща на тоя свят защо за това мисля последните дни, но се чувствам неподготвена.

И аз тук намирам голяма разтуха, не ме е срам нищо да питам и ми е спокойно като ви чета Simple Smile да сме живи и здрави, ще си помагаме и занапред!

# 391
Днес ни показаха как се сменя памперс и се къпе бебето. И от двете имам представа, работя с деца. Малкият обаче не се зарадва на къпането. Дано вкъщи го заобича. Още като започнаха да го събличат и се разрева. И аз щях да ревна. От болницата ни дадоха и чанта с подаръци. Козметика на Хип и Мустела, комплект за изписване ( не че нямам), на Омнибиотик някакви неща в хубав несесер. Приятно изненадана останах.

В коя болница ражда? Токуда ми се върти. Това с подаръците е много хубаво и не за други, ами правим списъци какво трябва да купим, но накрая все нещо може да ни липсва и с тези подаръчета, без значение, че са мостри или травъл сайз, замазваш положението за 2-3 дни докато се освестиш
😃 Пък и пробваш какво би понесло на бебето.

# 392
  • София
В Токуда съм, да.

# 393
Оо с подаръчетата е супер и в Шейново ни раздадоха и ме спасиха понеже бях купила мокри кърпи за неонатология, но бях забравила да взема при мен в стаята.

И аз много се радвам за всички и приемам всички истории лично, надявам се да успеем да се задържим за по - дълъг период и да обменяме опит.

За масажите, педиатърката ни ги показа, но ни даде съвет да почнем да ги правим от първия месец. Иначе Явко е много стегнат, крачетата винаги са му свитички, както е бил в корема, смяната на памперс е мъка и има поне 1 пропуснал на ден, а имам опит 😃

Той продължава да не ака редовно, вчера отново пропусна, купих микроклизма и ако до утре не успее да свърши работа ще действам понеже го виждам, че се мъчи.
Кърма имах в изобилие, но след запушването рязко намаля и в 2те гърди 🥲

# 394
И на нас във Вита ни дадоха, много хубава раница на Kikkaboo, голяма е и ще събира много. Имаше травъл козметика на Hipp, сгъваема подложка за повиване, мокри кърпи, два вида памперси (1 и 2), превръзки за майката, пликчета за кърма и още някакви нещица. Според мен трябваше и поне едно шише да сложат 🤣

И на мен ми казаха масажи след първия месец чак. Нашата госпожица пък така шава с крака, че едва ѝ обувам ританки, а иначе реве, че не иска гола.

# 395
Пак съм тук да се оплача.
На мен ми остават 2 дни до термин. Вчера окончателно ми падна тапата, огромни гъсти отвратителни парчета. Ужас… Но други индикации никакви, тук там болки в кръста, 2см разкритие от последния преглед. Всеки ден ходя, чистя. Опитвам се непрекъснато да съм активна. И все нищо. Вече се чувствам отчаяна.
Има ли други като мен?

Освен всичко се прибирам от разходка и видях гарван на покрива да стои и да не мърда. Някоя да знае какво значеше това. Не съм особено суеверна, обаче в момента ми е толкова напрегнато и емоционално, че дори и това успя да ме притесни?!

# 396
Момичета, не съм се включвала последните дни, но бързам да честитя новите бебчета - Георги и Александър! Blue Heart Да бъдат здрави, палави и игриви! Извинявам се много ако изпускам някое бебче, но доста сте писали, опитах се да смогна да ви изчета.

Аз още преди време си го мислех това за форума - гледах априлската, мартенската, юнската група, никоя от изброените не са така активни като нас. Relaxed Аз също се чувствам прекрасно като част от тази силна общност, така че - БЛАГОДАРЯ! Revolving Hearts

При мен нищо ново - все още съм болна, антибиотикът или не ми действа, или действа много бавно. Нямам енергия, имам ужасна хрема, общо взето цял ден лежа и се моля на малчо да си стои на топло докато се оправя.

Вчера влязох в 38г.с. и направо не мога да разбера кога мина това време. Скоро ще си гушкам малкото ангелче. Вълнувам се! Gift Heart

# 397
MisS_Sunshine_, не го мисли този гарван. Не ти трябват лоши мисли. На мен преди трансфера на инвитрото ми мина котка път и ето ме 38 г.с.
Нещо с апетита съм странна - адски гладка за всичко, хапна малко наяждам се и ми става гадно. Друга като мен?

# 398
Аз съм 9 дни преди термина и ни тапа е паднала, ни нищо. Никакви индикации, корема е високо горе, утре съм на преглед и тонове та ще видим.
Доста е активна тези дни ама не се ориентира към изхода. По принцип моя термин беше на 15.05 по последен цикъл, но по ФМ го изместиха на 21.

Аз освен емоционална съм и доста изнервена. Гледай да не мислиш лоши неща, а само положителни.

Гладна съм нон стоп и не ми става тежко или лошо като хапна, миналата седмица не бях качила от последният преглед и ще видим утре как ще съм.

# 399
Момичета, аз идвам да се похваля с нещо, което ме прави ужасно щастлива - след почти 8 месеца, след точно 233 дни, много болки, кръв, бучки и всякакъв дискомфорт днес си поставих ПОСЛЕДНАТА инжекция Фракси в корема. Край, повече няма! 😊😊😊
От цялата ми бременност, това е единствения фактор, заради който бих се замислила дали да имам повече деца. Наистина след 4ти месец до сега, поставянето на инжекцията за деня ми седеше като черно петно в ежедневието, нещо, което ми носи напрежение. Най-накрая свърши 🫶

# 400
Аз имам една чуденка, на която така и не съм измислила решение още в главата си. Понеже очаквам близнаци и имам огромно желание да си ги кърмя. Да предположим и че имам достатъчно кърма... Та се чудя как ще стане с разходките. Ако е едно дете, сядам на пейка, покривам се и си го кърмя, амааа с две бебета и ако съм сама ще е сложно... Някой да знае дали ще е ок, ако сложа кърма в шише и после в термочанта за навън... Знам, че на плота може да стои до 2 часа (при нормална температура), амааа в термочанта ще е различно...

# 401
Аз имам 7 дни до официалния термин,а по ехотраф ми е днес Grinning Никакви индикации.
И аз съм много гладна напоследък,само отварям и затварям хладилника или ровя за нещо сладко.Майка ми днес ми заяви,че бременните с момчета преносвали.Викам от къде пък това сега.Аз искам да излиза вече,то пък ако пренося...егати чакането ще му ударя

# 402
pauly, това ми беше най-омразния период след секциото. Честито 🎉

Nat123, би трябвало да важи до 4 часа на температурата под 25 градуса. Аз си кърмя навън, не се притеснявам особено, не си размятам гърдите де, но второ бебе мрази да суче покрито. Гледам да съм по-далеч просто от хората. Най-скрито и удобно е в слинг и раница, ама с близнаци може би ще тежи, но тогава пък имаш поне 1 свободна ръка, та може би ще е по-удобно 🧐

Стискам палци на всички за скорошно добри новини. 🤗

Моето бебе обожава песента Моят биберон 😂, днес се качихме в колата, а той се дереше пуснахме песента и заспа. За втори път се получава, дано не спре да работи 🤞🤞🤞
Аз тук още се филмирам и следя наддаване, цедя с помпа допълнително, чудя се дали не пропускам нещо.... Иначе бебока си е жизнен и ок...
И ми се струва нереално, че съм родила преди 17 дни 😂

# 403
Pauly, прекрасно те разбирам. Аз почнах фраксипарина след трансфера още преди да забременея и го спрях преди 2 дни. Кеф за корема и паласките. Но доктора каза, че веднага след раждане да го слагам пак за 14дни. На теб казвали ли са ти нещо подобно?

Mad_hatter, наддаване с кантар ли следиш или на профилактичния ще ти кажат? Иначе памперсите как са? Нали уж казват 2-3 напикани и 1 наакан на ден означава, че бебето се храни добре.

# 404
Pauly, прекрасно те разбирам. Аз почнах фраксипарина след трансфера още преди да забременея и го спрях преди 2 дни. Кеф за корема и паласките. Но доктора каза, че веднага след раждане да го слагам пак за 14дни. На теб казвали ли са ти нещо подобно?
Нее, никой не ми е казвал.
Не, не, отказвам. Единствено безопасността на бебчето ме мотивираше да го слагам. След като бебчето вече ще е навън, не знам дали има сила, която би ме накарала да продължа 😂
Но то може би зависи и от дозата, която е поставяна до момента, или от типа Тромбофилия. Аз съм с Фактор V Leiden, дозата ми беше 0.3, което се води една от по-леките форми уж

Общи условия

Активация на акаунт